Ο νεότερος διευθυντής ραδιοφώνου στην Ελλάδα: Ανέλαβε 2 ραδιόφωνα πριν κλείσει τα 20 (Photo)

Είναι μόλις 20 ετών και όμως είναι σε διευθυντική θέση δύο ραδιοφωνικών σταθμών στην Ελλάδα.

 

 

Ο Κώστας Μήρτσος αναλαμβάνει διευθυντής του ομίλου των ραδιοφώνων «99fm / Ράδιο 1» & «89fm Rainbow» στην Θεσσαλονίκη. Παρά το νεαρός της ηλικίας του έχει σημαντική εμπειρία αφού μπήκε σε ραδιοφωνικό στούντιο για πρώτη φορά στα 13 του χρόνια.

 

  

 

 

 

«Ο Κώστας Μήρτσος αναλαμβάνει τα καθήκοντα του Γενικού Διευθυντή του ομίλου των ραδιοφώνων «99fm / Ράδιο 1» & «89fm Rainbow» στην Θεσσαλονίκη. Η προσθήκη του, με την εμπειρία του στα ερτζιανά & το όραμα του, θα ενισχύσει περαιτέρω την αναδιαμόρφωση και ανάπτυξη του ελληνικού και ξένου ραδιοφώνου του ομίλου.

O 89FM RAINBOW είναι ραδιόφωνο ξένης μουσικής με τις καλύτερες επιτυχίες του χθες και του σήμερα, παραμένει πιστός στη μετάδοση επιλεγμένων κλασικών επιτυχιών που αγαπήσαμε, ενώ ο 99FM / RADIO 1 είναι ραδιόφωνο ελληνικής μουσικής με τις καλύτερες επιτυχίες, παραμένει πιστός στην καλή ελληνική μουσική του σήμερα.

Τον καλωσορίζουμε και του ευχόμαστε καλή σταδιοδρομία στα νέα του καθήκοντα»αναφέρει το σχετικό δελτίο τύπου.

Το βιογραφικό του Κώστα Μήρτσου όπως αναφέρει η ιστοσελίδα radiofono.gr:

Σε ηλικία 13 ετών βρέθηκε για πρώτη φορά σε ραδιοφωνικό στούντιο για να παρακολουθήσει μια εκπομπή του Zoo Radio, ενώ δυο χρόνια αργότερα ξεκίνησε μαζί με άλλους μαθητές το διαδικτυακό ραδιόφωνο ExtremeDjRadio, το οποίο βραβεύτηκε ως το καλύτερο webradio. Στο Νorth μπήκε όταν ξεκίνησε ο σταθμός, το 2012 αναλαμβάνοντας το social media. Στη συνέχεια ανέλαβε και τα playlist και σύντομα αναγνωρίζοντας το ενδιαφέρον του, οι ιδιοκτήτες του ανέθεσαν τη διεύθυνση του ραδιοσταθμού.

Η σπάνια περίπτωση του Κώστα Μήρτσου αναδείχτηκε μέσα από τη συνέντευξη του στον Θεολόγο Ηλιού για το Seleo.gr: «Μου αρέσει πιο πολύ να είμαι πίσω στη παραγωγή και όχι να είμαι μπροστά από το μικρόφωνο και να μιλάω στους ακροατές, πράγμα που είναι δύσκολο φυσικά. Μου αρέσει να στήνω το πώς θα βγει κάτι έξω, να οργανώνω, να επιλέγω την θεματολογία, τις εκπομπές και να προσέχω τις μουσικές επιλογές». Η θέση του διευθυντή στο ραδιόφωνο δεν είναι εύκολη υπόθεση, απαιτεί πολλές ώρες δουλειά και υπευθυνότητα. Και ο Κώστας Μήρτσος δουλεύει σκληρά και δεν λείπουν περιπτώσεις που έχει χρειαστεί να κοιμηθεί σε μια καρέκλα στο στούντιο για να μπορέσει να είναι στο σταθμό από νωρίς την επόμενη μέρα.

Η συνεργασία με τους άλλους επαγγελματίες στο χώρο του ραδιοφώνου υπήρξε πάντα πολύ καλή, αν εξαιρέσει κανείς ένα περιστατικό, όπου κάποιος manager προσπάθησε να τον «συμβουλέψει», με σκοπό να προωθήσει συγκεκριμένους καλλιτέχνες μέσα από το ραδιοφωνικό σταθμό.

O North συνεργάζεται από τον Νοέμβριο με τον αθηναϊκό Sfera, και ο Κώστας Μήρτσος έχει αναλάβει τον συντονισμό της δικτύωσης. Ωστόσο το εγχείρημα είναι δύσκολο, καθώς όσα ραδιόφωνα έχουν έρθει από την Αθήνα έχουν δυσκολευτεί να κατακτήσουν μια καλή θέση στη Θεσσαλονίκη. «Εμείς μέσα σε 2,4 μήνες πιστεύω πως πάμε αρκετά καλά, αλλά αυτό θα το δείξει η πορεία μας».

 

topontiki.gr

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *