Ο Πανελλήνιος διαγωνισμός ΕUSO 2019 στο 1ο Γυμνάσιο Σερρών(video)Πανελλήνιος διαγωνισμός EUSO 2019 για τα σχολεία της Βόρειας Ελλάδας

Η Πανελλήνια Ένωση Υπευθύνων Εργαστηριακών Κέντρων Φυσικών Επιστημών – ΠΑΝΕΚΦΕ διοργανώνει τον Πανελλήνιο μαθητικό εργαστηριακό διαγωνισμό για την επιλογή των μαθητών που θα συμμετάσχουν στην 17η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Φυσικών Επιστημών – EUSO 2019. Ο διαγωνισμός διεξάγεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και απευθύνεται σε μαθητές Γενικών Λυκείων και ΕΠΑΛ.

 

Ο Πανελλήνιος διαγωνισμός ΕUSO 2019 για τα σχολεία της Β. Ελλάδας, φέτος θα πραγματοποιηθεί στις Σέρρες:
• Σάββατο 26 Ιανουαρίου, 1ο Γυμνάσιο Σερρών

Πραγματοποίηση διαγωνισμού.

 


Θα ακολουθήσει τηλεδιάσκεψη με τη διακεκριμένη Σερραία Αστροφυσικό Βίκυ Καλογερά, η οποία θα απαντήσει σε ερωτήσεις των μαθητών.

• Κυριακή 27 Ιανουαρίου 09:30πμ, Δημοτικό Θέατρο «Αστέρια»

 

Ομιλία του υποψήφιου διδάκτορα στο Imperial College London Αναστάσιου Ανδρονίδη με θέμα: «Γνώση ή Μάθηση;». Έκθεση παλαιών εργαστηριακών οργάνων Φυσικής του Μουσείου Τεχνολογίας και Φυσικών Επιστημών «Ηράκλειτος» του 1ου Γυμνασίου Σερρών.

Η ομάδα με την καλύτερη συνολική βαθμολογία θα εκπροσωπήσει μαζί με την αντίστοιχη από τη Νότια Ελλάδα τη χώρα μας στη 17η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Φυσικών Επιστημών – EUSO 2019 που θα πραγματοποιηθεί στην Αλμάδα της Πορτογαλίας, από 4 ως 11 Μαΐου 2019.
Ο διαγωνισμός EUSO είναι ο μοναδικός που συγκεντρώνει τα παρακάτω χαρακτηριστικά:
• Εργαστηριακό χαρακτήρα, καθώς οι μαθητές πραγματοποιούν πειράματα, παίρνουν μετρήσεις και εξάγουν συμπεράσματα
• Διεπιστημονικότητα, καθώς τα εξεταζόμενα μαθήματα είναι η Φυσική, η Χημεία και η Βιολογία
• Ομαδοσυνεργατικότητα, καθώς οι μαθητές συμμετέχουν σε τριμελείς ομάδες και όχι ως άτομα

Σκοπός του διαγωνισμού είναι η προώθηση μέσα από τα Ε.Κ.Φ.Ε. της ένταξης του πειράματος στη διδασκαλία των Φυσικών Επιστημών στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, η ανάπτυξη των δεξιοτήτων των μαθητών στη λειτουργία πειραματικών διατάξεων και τη λήψη μετρήσεων, καθώς και η χρήση της επιστημονικής μεθοδολογίας ως μέσο εξαγωγής συμπερασμάτων και επίλυσης αυθεντικών προβλημάτων της καθημερινής ζωής.

 

 

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *