Τα ρέστα του για την πρόκριση στους «16» του Europa League παίζει στο «Μπαλαϊδος» απόψε το βράδυ (26/2, 22:00) ο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ θέλει να μην τριτώσει το... κακό και να πάρει την πρόκριση στο Βίγκο

Epilogestv

Epilogestv

Τα ρέστα του για την πρόκριση στους «16» του Europa League παίζει στο «Μπαλαϊδος» απόψε το βράδυ (26/2, 22:00) ο ΠΑΟΚ. Οι «ασπρόμαυροι» φιλοξενούνται από τη Θέλτα, ευελπιστώντας να ανατρέψουν την ήττα με σκορ 2-1 που γνώρισαν μια εβδομάδα νωρίτερα στην Τούμπα.

Ήττα η οποία ήρθε, ουσιαστικά, στο πρώτο μέρος, με τους Γαλιθιάνους να σκοράρουν με τους Ιάγκο Άσπας (34’) και Βιλότ Σβέντμπεργκ (43’). Το τέρμα του Αλεξάντερ Γερεμέγεφ (77’) άφησε κάποια περιθώρια αισιοδοξίας στους Θεσσαλονικείς. Που, όμως, έχουν ήδη φύγει με σκυμμένο κεφάλι μια φορά από το Βίγκο την τρέχουσα σεζόν: για τη 2η αγωνιστική της League Phase, η Θέλτα είχε επιβληθεί με 3-1 (Άσπας 45+2’, Μπόρχα Ιγκλέσιας 53’, Σβέντμπεργκ 70’ – Γιακουμάκης 37’).

Για την ομάδα του Κλαούντιο Ζιραλδές, ο ΠΑΟΚ μοιάζει σαν να είναι η… αφετηρία για θετικό σερί αποτελεσμάτων. Προτού κοντραριστούν οι δύο ομάδες αρχές Οκτώβρη, η Θέλτα είχε συμπληρώσει στο ξεκίνημα της σεζόν εννέα ματς δίχως νίκη (0-3-6) σε Ισπανία κι Ευρώπη. Μετά το 3-1, «έτρεξε» αήττητο σερί επτά αγώνων (5-2-0). Αντίστοιχα, μέχρι τη νίκη της περασμένης Πέμπτης (19/2), οι Γαλιθιάνοι είχαν συμπληρώσει πέντε αγώνες δίχως νίκη (0-3-2). Μετά το 2-1 στην Τούμπα, επικράτησαν με 2-0 της Μαγιόρκα στο «Μπαλαϊδος», με δ’υο γκολ που πέτυχε στο φινάλε ο 38χρονος Άσπας (85’πέν., 90+5’).

Με το «τρίποντο» αυτό η Θέλτα προσπέρασε την Εσπανιόλ κι ανέβηκε έκτη, με 37 βαθμούς (9-10-6 με 34-27 τέρματα). Ο Ζιραλδές ξεκούρασε αρκετούς από τους θεωρούμενους βασικούς, ωστόσο έχασε με τραυματισμό τον 24χρονο Ισπανό φορ Πάμπλο Ντουράν (27 συμμετοχές/5 γκολ/2 ασίστ). Παράλληλα, λόγω ενοχλήσεων έμεινε εκτός ο 30χρονος Σουηδός κεντρικός αμυντικός Καρλ Στάρφελτ (26/1/0), με τον 30χρονο Γκανέζο Τζόζεφ Αϊντού (6/0/0) να κάνει μια (σπάνια) εμφάνιση στο αρχικό σχήμα. Ωστόσο, ο Στάρφελτ θα είναι κανονικά στη διάθεση του Ζιραλδές για την τρίτη φετινή κόντρα με τον ΠΑΟΚ.

Αν μιλάμε, πάντως, για απουσίες, στο λεξικό δίπλα στο λήμμα «τραυματισμοί» υπάρχει το έμβλημα του ΠΑΟΚ. Ο Ράζβαν Λουτσέσκου, στο 1-1 με την ΑΕΛ στη θεσσαλική πόλη, είδε και τον Γίρι Παβλένκα να τίθεται νοκ άουτ. Έπειτα από μια σύγκρουση που είχε με αντίπαλο, οδηγήθηκε στο νοσοκομείο για εξετάσεις με πρόβλημα στα πλευρά. Η απουσία του 33χρονου Τσέχου τερματοφύλακα (33/0/0) ήρθε να προστεθεί σε εκείνες των Ντέγιαν Λόβρεν (15/0/1), Σουαλιό Μεϊτέ (36/3/1), Γιάννη Κωνσταντέλια (28/12/7), Δημήτρη Πέλκα (18/5/1), Λούκα Ιβανούσετς (25/2/4) και Κίριλ Ντεσπόντοφ (27/5/4).

Ο Ρουμάνος προπονητής δεν μπορεί να υπολογίζει, επίσης, στον Αντρίγια Ζίβκοβιτς, που στο παιχνίδι της Τούμπας συμπλήρωσε κάρτες, αλλά τουλάχιστον εξέτισε τόσο ο ίδιος ο Λουτσέσκου την τιμωρία του, όσο και ο Γιακουμάκης, που θα πάρει θέση στην κορυφή της επίθεσης. Πάντως, οι πολλές απουσίες, ειδικά από το κέντρο και μπροστά, έχουν ήδη αφήσει το σημάδι τους, αφού ο ΠΑΟΚ με την ισοπαλία στη Λάρισα έφτασε τις τρεις συνεχόμενες στο πρωτάθλημα. Είναι, πάντως, κοντά στην κορυφή της Super League (47 βαθμούς με 14-5-2 και 42-14 τέρματα, στο -5 από την ΑΕΚ και στο -3 από τον Ολυμπιακό, αλλά με παιχνίδι λιγότερο), αλλά και στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας (θα αντιμετωπίσει στις 25/4 τον ΟΦΗ στο Πανθεσσαλικό Στάδιο).

Advertisement
Family Kitchen

Διαιτητής: Μάρκο Γκούιντα (Ιταλία)

Οι πιθανές ενδεκάδες των δύο ομάδων:
ΘΕΛΤΑ (Κλαούντιο Ζιραλδές): Ράντου, Ροντρίγκεζ, Στάρφελτ, Αλόνσο, Καρέιρα, Μινγκέσα, Ρομάν, Μορίμπα, Άσπας, Ιγκλέσιας, Σβέντμπεργκ.
ΠΑΟΚ (Ράζβαν Λουτσέσκου): Τσιφτσής, Κένι, Λόβρεν, Μιχαηλίδης, Μπάμπα, Καμαρά, Οζντόεφ, Ζαφείρης, Χατσίδης, Τάισον, Γιακουμάκης.

πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Χαλκιδική: Ανθρώπινα μέλη εντοπίστηκαν σε έκταση στο Πευκοχώρι

26/02/26 9:53 μμ

Χαλκιδική: Ανθρώπινα μέλη εντοπίστηκαν σε έκταση στο Πευκοχώρι

Ο Πανσερραϊκός ανακοίνωσε την απόκτηση του Τόνι Στοϊκόφσκι

26/02/26 9:43 μμ

Ο Πανσερραϊκός ανακοίνωσε την απόκτηση του Τόνι Στοϊκόφσκι

Σουηδία: Όταν οι διακοπές γίνονται με… συνταγή γιατρού - Το case study στο «Destination Insight» της Marketing Greece

26/02/26 9:42 μμ

Σουηδία: Όταν οι διακοπές γίνονται με… συνταγή γιατρού – Το case study στο «Destination Insight» της Marketing Greece

Μέθοδος πρόληψης της βίας η σχολική διαμεσολάβηση στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση

26/02/26 9:39 μμ

Μέθοδος πρόληψης της βίας η σχολική διαμεσολάβηση στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση

Η Εθνική Λυρική Σκηνή για πρώτη φορά στο Carnegie Hall της Νέα Υόρκης

26/02/26 9:59 μμ

Η Εθνική Λυρική Σκηνή για πρώτη φορά στο Carnegie Hall της Νέα Υόρκης

Επιστολή Τ.Χατζηβασιλείου, Φ.Φόρτωμα, Χ.Γεωργιάδη, Marian Wendt προς την Bundestag για τη διατήρηση της Ελληνικής Υπηρεσίας της Deutsche Welle

26/02/26 9:35 μμ

Επιστολή Τ.Χατζηβασιλείου, Φ.Φόρτωμα, Χ.Γεωργιάδη, Marian Wendt προς την Bundestag για τη διατήρηση της Ελληνικής Υπηρεσίας της Deutsche Welle

Εκστρατεία Ενημέρωσης για τον ΗPV. Ενα εμβόλιο που προστατεύει από πολλούς καρκίνους

26/02/26 9:59 μμ

Εκστρατεία Ενημέρωσης για τον ΗPV. Ένα εμβόλιο που προστατεύει από πολλούς καρκίνους

Ο ΠΑΟΚ θέλει να μην τριτώσει το... κακό και να πάρει την πρόκριση στο Βίγκο

26/02/26 9:57 μμ

Ο ΠΑΟΚ θέλει να μην τριτώσει το… κακό και να πάρει την πρόκριση στο Βίγκο

Συνεχίζονται τα γυρίσματα της νέας ταινίας του Μπραντ Πιτ στην Ύδρα

26/02/26 9:56 μμ

Συνεχίζονται τα γυρίσματα της νέας ταινίας του Μπραντ Πιτ στην Ύδρα

Π.Πουλιάκας: "'Εχουμε πραγματοποιήσει ελέγχους στις σχολικές μονάδες"

26/02/26 9:23 μμ

Π.Πουλιάκας: “‘Εχουμε πραγματοποιήσει ελέγχους στις σχολικές μονάδες”

Το πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «Οι Ήρωες της Digea» σκόρπισε χαμόγελα στους μαθητές των Σερρών

26/02/26 9:16 μμ

Το πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «Οι Ήρωες της Digea» σκόρπισε χαμόγελα στους μαθητές των Σερρών

Εντυπωσιακή άσκηση πυρασφάλειας «ΣΙΡΡΑ 2026» στο κτήριο του Διοικητηρίου Σερρών

26/02/26 8:53 μμ

Εντυπωσιακή άσκηση πυρασφάλειας «ΣΙΡΡΑ 2026» στο κτήριο του Διοικητηρίου Σερρών