Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν συμφώνησε σήμερα σε μια πρόταση του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ Ρωσία και Ουκρανία για παύση 30 ημερών σε εκατέρωθεν επιθέσεις σε ενεργειακές υποδομές των ... Περισσότερα

Ο Πούτιν συμφωνεί με τον Τραμπ για 30ημερη παύση βομβαρδισμών σε εκατέρωθεν ενεργειακούς στόχους

Epiloges Press

Epiloges Press

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν συμφώνησε σήμερα σε μια πρόταση του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ Ρωσία και Ουκρανία για παύση 30 ημερών σε εκατέρωθεν επιθέσεις σε ενεργειακές υποδομές των δύο χωρών και ο Ρώσος πρόεδρος έδωσε αντίστοχη εντολή στον ρωσικό στρατό, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο, μετά την τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ηγετών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση οι δύο ηγέτες είχαν «λεπτομερή και ειλικρινή ανταλλαγή απόψεων» για την Ουκρανία στην τηλεφωνική επικοινωνίας τους και ο Πούτιν είπε ότι η επίλυση της σύγκρουσης πρέπει να είναι «συνολική, βιώσιμη και μακροχρόνια», λαμβάνοντας υπόψη τα συμφέροντα ασφαλείας της ίδιας της Ρωσίας και τις βαθύτερες αιτίες του πολέμου.

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν την πρόταση των ΗΠΑ για εκεχειρία 30 ημερών, στην οποία η Ουκρανία συμφώνησε την περασμένη εβδομάδα.

Το Κρεμλίνο είπε ότι ο Πούτιν επισήμανε «σημαντικά σημεία» σχετικά με την παρακολούθηση μιας τέτοιας εκεχειρίας και την αποτροπή της χρήσης της από την Ουκρανία για να κινητοποιήσει περισσότερα στρατεύματα και να επανεξοπλιστεί.

«Τονίστηκε ότι η βασική προϋπόθεση για την αποτροπή της κλιμάκωσης της σύγκρουσης και την προσπάθεια επίλυσής της με πολιτικά και διπλωματικά μέσα θα πρέπει να είναι η πλήρης παύση της ξένης στρατιωτικής βοήθειας και η παροχή πληροφοριών πληροφοριών στο Κίεβο», ανέφερε το Κρεμλίνο. Παράλληλα τονίζεται ότι Μόσχα και Ουάσινγκτον θα συκροτήσουν ομάδες ειδικών για μια διευθέτηση στο ουκρανικό, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Επίσης το Κρεμλίνο γνωστοποίησε ότι Ουκρανία και Ρωσία θα προχωρήσουν σε ανταλλαγή 175 Ουκρανών αιχμαλώτων πολέμου με 175 Ρώσους αιχμαλώτους πολέμου.

Advertisement
MEGA

Τραμπ και Πούτιν συμφωνούν πως η διευθέτηση της σύγκρουσης στην Ουκρανία πρέπει να οδηγήσει σε «διαρκή ειρήνη», σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο ρώσος ομόλογός του Βλαντίμιρ Πούτιν συμφώνησαν πως η διευθέτηση της σύγκρουσης στην Ουκρανία πρέπει να οδηγήσει σε «διαρκή ειρήνη» και οι συνομιλίες για την επίτευξη αυτού του στόχου θα ξεκινήσουν άμεσα, αναφέρει η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου σχετικά με την τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ των δύο ηγετών.

«Οι ηγέτες συμφώνησαν πως η πορεία προς την ειρήνευση θα ξεκινήσει με κατάπαυση πυρός εναντίον ενεργειακών και άλλων υποδομών, με διαπραγματεύσεις σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων για την εφαρμογή εκεχειρίας στη Μαύρη Θάλασσα, (σ.σ. με απώτερο στόχο) οριστική κατάπαυση του πυρός και διαρκή ειρήνη», σύμφωνα με την ανακοίνωση της αμερικανικής προεδρίας, στην οποία επισημαίνεται πως «οι διαπραγματεύσεις θα ξεκινήσουν άμεσα στη Μέση Ανατολή».

πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Άναψε η Τζαμάλα από τον  Πανηπειρωτικό Σύλλογο Σερρών - Πλήθος κόσμου χόρεψε γύρω από τη φωτιά - video

23/02/26 7:00 μμ

Άναψε η Τζαμάλα από τον  Πανηπειρωτικό Σύλλογο Σερρών – Πλήθος κόσμου χόρεψε γύρω από τη φωτιά – video

Σέρρες: Ανάρπαστη η παραδοσιακή λαγάνα - Στα περσινά επίπεδα η τιμή της

23/02/26 6:47 μμ

Σέρρες: Ανάρπαστη η παραδοσιακή λαγάνα – Στα περσινά επίπεδα η τιμή της – video

Γ. Γεραπετρίτης: Ειρηνευτικό σχέδιο για τη Μέση Ανατολή - Διπλωματία για το Ιράν και πρωτοβουλίες για τα Δυτικά Βαλκάνια

23/02/26 6:37 μμ

Γ. Γεραπετρίτης: Ειρηνευτικό σχέδιο για τη Μέση Ανατολή – Διπλωματία για το Ιράν και πρωτοβουλίες για τα Δυτικά Βαλκάνια

Μπλάτερ: « Η σχέση Τραμπ με Ινφαντίνο μετατρέπει το ποδόσφαιρο σε πολιτική»

23/02/26 6:34 μμ

Μπλάτερ: « Η σχέση Τραμπ με Ινφαντίνο μετατρέπει το ποδόσφαιρο σε πολιτική»

Χιούλμαντ: «Δεν έχει τελειώσει τίποτα...»

23/02/26 6:35 μμ

Χιούλμαντ: «Δεν έχει τελειώσει τίποτα…»

Εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του ο 74χρονος ορειβάτης στο Βελούχι - Σε εξέλιξη η ανάσυρση και μεταφορά του

23/02/26 6:30 μμ

Εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του ο 74χρονος ορειβάτης στο Βελούχι – Σε εξέλιξη η ανάσυρση και μεταφορά του

Ακαδημίες: Η αγωνιστική του... παραλίγο

23/02/26 1:21 μμ

Ακαδημίες: Η αγωνιστική του… παραλίγο

«Στα βουνά τα ψέματα δεν χωράνε», τονίζει ο ορειβάτης Νίκος Κρούπης που έχει κάνει αναρρίχηση στις πιο δύσκολες κορυφές του κόσμου

23/02/26 1:19 μμ

«Στα βουνά τα ψέματα δεν χωράνε», τονίζει ο ορειβάτης Νίκος Κρούπης που έχει κάνει αναρρίχηση στις πιο δύσκολες κορυφές του κόσμου

Δις ισόβια και 13 χρόνια κάθειρξη στον 39χρονο για τη δολοφονία και τον βιασμό της 11χρονης ανιψιάς του στην Ηλεία

23/02/26 12:47 μμ

Δις ισόβια και 13 χρόνια κάθειρξη στον 39χρονο για τη δολοφονία και τον βιασμό της 11χρονης ανιψιάς του στην Ηλεία

DefencEduNet: Χέρι-χέρι με τα πανεπιστήμια της Β. Ελλάδος η αμυντική βιομηχανία

23/02/26 1:17 μμ

DefencEduNet: Χέρι-χέρι με τα πανεπιστήμια της Β. Ελλάδος η αμυντική βιομηχανία

Αυξημένη ζήτηση για νηστίσιμα προϊόντα και στρατηγική αναδιάταξη στην αγορά της εστίασης

23/02/26 1:15 μμ

Σαρακοστή: Αυξημένη ζήτηση για νηστίσιμα προϊόντα και στρατηγική αναδιάταξη στην αγορά της εστίασης

Μακρυπούλια: «Κλείστηκα για καιρό στο σπίτι, άρχισα να παθαίνω κρίσεις πανικού»

23/02/26 12:16 μμ

Μακρυπούλια: «Κλείστηκα για καιρό στο σπίτι, άρχισα να παθαίνω κρίσεις πανικού»