Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν συμφώνησε σήμερα σε μια πρόταση του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ Ρωσία και Ουκρανία για παύση 30 ημερών σε εκατέρωθεν επιθέσεις σε ενεργειακές υποδομές των ... Περισσότερα

Ο Πούτιν συμφωνεί με τον Τραμπ για 30ημερη παύση βομβαρδισμών σε εκατέρωθεν ενεργειακούς στόχους

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν συμφώνησε σήμερα σε μια πρόταση του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ Ρωσία και Ουκρανία για παύση 30 ημερών σε εκατέρωθεν επιθέσεις σε ενεργειακές υποδομές των δύο χωρών και ο Ρώσος πρόεδρος έδωσε αντίστοχη εντολή στον ρωσικό στρατό, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο, μετά την τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ηγετών.

Advertisement
 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση οι δύο ηγέτες είχαν «λεπτομερή και ειλικρινή ανταλλαγή απόψεων» για την Ουκρανία στην τηλεφωνική επικοινωνίας τους και ο Πούτιν είπε ότι η επίλυση της σύγκρουσης πρέπει να είναι «συνολική, βιώσιμη και μακροχρόνια», λαμβάνοντας υπόψη τα συμφέροντα ασφαλείας της ίδιας της Ρωσίας και τις βαθύτερες αιτίες του πολέμου.

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν την πρόταση των ΗΠΑ για εκεχειρία 30 ημερών, στην οποία η Ουκρανία συμφώνησε την περασμένη εβδομάδα.

Το Κρεμλίνο είπε ότι ο Πούτιν επισήμανε «σημαντικά σημεία» σχετικά με την παρακολούθηση μιας τέτοιας εκεχειρίας και την αποτροπή της χρήσης της από την Ουκρανία για να κινητοποιήσει περισσότερα στρατεύματα και να επανεξοπλιστεί.

«Τονίστηκε ότι η βασική προϋπόθεση για την αποτροπή της κλιμάκωσης της σύγκρουσης και την προσπάθεια επίλυσής της με πολιτικά και διπλωματικά μέσα θα πρέπει να είναι η πλήρης παύση της ξένης στρατιωτικής βοήθειας και η παροχή πληροφοριών πληροφοριών στο Κίεβο», ανέφερε το Κρεμλίνο. Παράλληλα τονίζεται ότι Μόσχα και Ουάσινγκτον θα συκροτήσουν ομάδες ειδικών για μια διευθέτηση στο ουκρανικό, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Επίσης το Κρεμλίνο γνωστοποίησε ότι Ουκρανία και Ρωσία θα προχωρήσουν σε ανταλλαγή 175 Ουκρανών αιχμαλώτων πολέμου με 175 Ρώσους αιχμαλώτους πολέμου.

Advertisement

Τραμπ και Πούτιν συμφωνούν πως η διευθέτηση της σύγκρουσης στην Ουκρανία πρέπει να οδηγήσει σε «διαρκή ειρήνη», σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο ρώσος ομόλογός του Βλαντίμιρ Πούτιν συμφώνησαν πως η διευθέτηση της σύγκρουσης στην Ουκρανία πρέπει να οδηγήσει σε «διαρκή ειρήνη» και οι συνομιλίες για την επίτευξη αυτού του στόχου θα ξεκινήσουν άμεσα, αναφέρει η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου σχετικά με την τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ των δύο ηγετών.

«Οι ηγέτες συμφώνησαν πως η πορεία προς την ειρήνευση θα ξεκινήσει με κατάπαυση πυρός εναντίον ενεργειακών και άλλων υποδομών, με διαπραγματεύσεις σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων για την εφαρμογή εκεχειρίας στη Μαύρη Θάλασσα, (σ.σ. με απώτερο στόχο) οριστική κατάπαυση του πυρός και διαρκή ειρήνη», σύμφωνα με την ανακοίνωση της αμερικανικής προεδρίας, στην οποία επισημαίνεται πως «οι διαπραγματεύσεις θα ξεκινήσουν άμεσα στη Μέση Ανατολή».

πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 4 Οκτωβρίου

04/10/25 12:25 πμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 4 Οκτωβρίου

Ο Φρανκ επαίνεσε το πνεύμα των παικτών του και τις «επιστροφές» τους στα ματς

04/10/25 12:24 πμ

Ο Φρανκ επαίνεσε το πνεύμα των παικτών του και τις «επιστροφές» τους στα ματς

Με έμφαση στο ελληνικό έργο ο καλλιτεχνικός προγραμματισμός του ΚΘΒΕ για τη σεζόν '25- '26

04/10/25 12:22 πμ

Με έμφαση στο ελληνικό έργο ο καλλιτεχνικός προγραμματισμός του ΚΘΒΕ για τη σεζόν ’25- ’26

Πίτες με λαχανικά και μπέικον

04/10/25 12:21 πμ

Πίτες με λαχανικά και μπέικον

Η Γιέλενα Τοντόροβιτς πρωτοπορεί, αναλαμβάνοντας ανδρική ομάδα στην Βραζιλία

04/10/25 12:19 πμ

Η Γιέλενα Τοντόροβιτς πρωτοπορεί, αναλαμβάνοντας ανδρική ομάδα στην Βραζιλία

Βαριά ήττα για τη Νέα Ιωνία

04/10/25 12:17 πμ

Βαριά ήττα για τη Νέα Ιωνία

Άρης: Δίχως Κουλμπόκα, Φόρεστερ απέναντι στην Καρδίτσα

04/10/25 12:16 πμ

Άρης: Δίχως Κουλμπόκα, Φόρεστερ απέναντι στην Καρδίτσα

Έρευνα BBC: Οι ρωσικές απώλειες στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας έφθασαν τους 134.125 νεκρούς – καθημερινά σκοτώνονται 50-60

04/10/25 12:14 πμ

Έρευνα BBC: Οι ρωσικές απώλειες στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας έφθασαν τους 134.125 νεκρούς

Βόλος-Η αποστολή για το ματς με την ΑΕΛ

04/10/25 12:10 πμ

Βόλος – Η αποστολή για το ματς με την ΑΕΛ

Κοινή Ανακοίνωση ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ - Νέας Αριστεράς - Πλεύσης Ελευθερίας για το Global Sumud Flotilla

04/10/25 12:09 πμ

Κοινή Ανακοίνωση ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ – Νέας Αριστεράς – Πλεύσης Ελευθερίας για το Global Sumud Flotilla

Πλεόνασμα 2,1 δισ. ευρώ κατέγραψε ο κρατικός προϋπολογισμός το επτάμηνο του 2025

04/10/25 12:07 πμ

Πλεόνασμα 2,1 δισ. ευρώ κατέγραψε ο κρατικός προϋπολογισμός το επτάμηνο του 2025

Αντιπροσωπεία της ελληνικής πρεσβείας στο Ισραήλ επισκέφθηκε τους 27 Έλληνες που μετείχαν στον στολίσκο- Διάβημα διαμαρτυρίας από το ΥΠΕΞ στον πρέσβη του Ισραήλ στην Ελλάδα

03/10/25 8:37 μμ

Αντιπροσωπεία της ελληνικής πρεσβείας στο Ισραήλ επισκέφθηκε τους 27 Έλληνες που μετείχαν στον στολίσκο