27 C

Ο πρόεδρος Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι αποσύρει την υποψηφιότητα του

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν με σημερινή του ανάρτηση στο Χ τερμάτισε την εκστρατεία επανεκλογής του, καθώς πλήθαιναν ολοένα και περισσότερα οι φωνές των Δημοκρατικών που τον καλούσαν να αποσυρθεί από την προεδρική κούρσα, μην πιστεύοντας ότι ο 81χρονος Μπάιντεν έχει τη διανοητική οξύτητα και ικανότητα να νικήσει τον Ντόναλντ Τραμπ στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Ο Μπάιντεν, με ανακοίνωση που ανήρτησε στο X, δήλωσε ότι θα παραμείνει στο ρόλο του ως πρόεδρος και αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων μέχρι τη λήξη της θητείας του τον Ιανουάριο του 2025.

Δήλωσε, επίσης, ότι στηρίζει την Κάμαλα Χάρις για υποψήφια των Δημοκρατικών για πρόεδρος της χώρας, στις αμερικανικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Τόνισε ότι θα απευθύνει τηλεοπτικό διάγγελμα στο έθνος μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα.

«Ήταν η μεγαλύτερη τιμή της ζωής μου να υπηρετήσω ως πρόεδρός σας. Και ενώ ήταν η πρόθεσή μου να επιδιώξω επανεκλογή, πιστεύω ότι είναι προς το συμφέρον του κόμματός μου και της χώρας μου να αποσύρω την υποψηφιότητά μου για επανεκλογή και να επικεντρωθώ αποκλειστικά για την εκπλήρωση των καθηκόντων μου ως πρόεδρος για το υπόλοιπο της θητείας μου», έγραψε ο Μπάιντεν.

Η Κάμαλα Χάρις ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της για το χρίσμα των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές

Η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της για το χρίσμα των Δημοκρατικών για τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, μετά την ανακοίνωση του προέδρου Τζο Μπάιντεν ότι αποσύρεται από την κούρσα για τις εκλογές.

“Είναι τιμή μου να έχω τη στήριξη του προέδρου και πρόθεσή μου είναι να κερδίσω το χρίσμα για την υποψηφιότητα του προέδρου”, δήλωσε.

“Θα δώσω όλες τις δυνάμεις μου για να ενώσω το Δημοκρατικό Κόμμα και να ενώσω το έθνος μας για να νικήσουμε τον Ντόναλντ Τραμπ”, πρόσθεσε.

Λεπτά μετά την ανακοίνωση του Μπάιντεν ότι αποχωρεί από την κούρσα, πρωτοκλασσάτα στελέχη των Δημοκρατικών δήλωσαν δημόσια τη στήριξή τους στην Χάρις.

Η Κάμαλα Χάρις θα είναι ευκολότερο να ηττηθεί στις εκλογές σε σχέση με τον Τζο Μπάιντεν, δηλώνει ο Ντόναλντ Τραμπ στο CNN

Ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα στο CNN πως πιστεύει ότι η αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις θα είναι ευκολότερο να ηττηθεί στις εκλογές του Νοεμβρίου συγκριτικά με τον Δημοκρατικό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, που απέσυρε την υποψηφιότητά του.

Δημοσιογράφος του CNN δήλωσε στην πλατφόρμα Χ ότι ο Τραμπ έκανε τα σχόλια αυτά στο δίκτυο λίγο μετά την ανακοίνωση της απόφασης του Μπάιντεν.

ΚόσμοςΟ πρόεδρος Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι αποσύρει την υποψηφιότητα του

Η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις ανακοίνωσε την υποψηφιότητά...

Ουκρανία: Ο Ζελένσκι ζητεί όπλα μεγάλου βεληνεκούς μετά τη νέα ρωσική επίθεση στο Κίεβο

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα ότι η...