Ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης είχε το βράδυ της Κυριακής συνάντηση με μέλη και στελέχη της ΝΔ, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Λονδίνο. Ο Κυριάκος ... Περισσότερα

Ο Πρωθυπουργός στο Λονδίνο – Παρών ο Τάσος Χατζηβασιλείου

Epiloges Press

Epiloges Press

Ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης είχε το βράδυ της Κυριακής συνάντηση με μέλη και στελέχη της ΝΔ, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Λονδίνο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έκανε έναν σύντομο απολογισμό του κυβερνητικού έργου. «Όταν κερδίσαμε τις εκλογές τον Ιούλιο του 2019 ούτε περνούσε από το μυαλό μας ότι θα βρισκόμασταν αντιμέτωποι με τόσες πολλές κρίσεις. Όμως, έτσι τα έφερε η ζωή και κληθήκαμε να διαχειριστούμε δύσκολες καταστάσεις, θα έλεγα τις πιο δύσκολες καταστάσεις που έχει κληθεί να διαχειριστεί οποιαδήποτε κυβέρνηση από τη μεταπολίτευση και μετά».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνέχισε τον απολογισμό αναφέροντας: «Ουσιαστικά είχαμε πέντε-έξι καθαρούς μήνες κυβερνητικού χρόνου από τον Ιούλιο του 2019 μέχρι τις αρχές του 2020. Όταν πρώτα μας χτύπησε η μεταναστευτική κρίση και αμέσως μετά ο COVID που μας πήγε προφανώς πολύ πίσω και στη συνέχεια είχαμε να διαχειριστούμε μία πολύ μεγάλη προκλητικότητα από πλευράς Τουρκίας και βέβαια τώρα την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και μία πρωτοφανή οικονομική κρίση -κυρίως ως προς τις τιμές της ενέργειας- η οποία μας υποχρεώνει να αναθεωρούμε συνέχεια τον σχεδιασμό μας. Όμως, αισθάνομαι μεγάλη ικανοποίηση, διότι παρά τις πολύ μεγάλες δυσκολίες τις οποίες έπρεπε να διαχειριστούμε θεωρώ ότι μείναμε συνεπείς στις κεντρικές μας προεκλογικές δεσμεύσεις τις οποίες είχαμε αναλάβει ενώπιον του ελληνικού λαού τον Ιούλιο του 2019. Είχαμε δεσμευτεί ουσιαστικά για τρεις μεγάλες κεντρικές πολιτικές προτεραιότητες. Η πρώτη ήταν να μειώσουμε φόρους, η δεύτερη να δημιουργήσουμε περισσότερες δουλειές, να προσελκύσουμε επενδύσεις και η τρίτη είναι να ξανακάνουμε τους Έλληνες συνολικά να αισθανθούν πιο ασφαλείς. Και νομίζω ότι και στα τρία αυτά μέτωπα έχουμε σημαντικά και μετρήσιμα αποτελέσματα», τόνισε ο Πρωθυπουργός.

Στην συνέχεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέλυσε τον ιδιαίτερο χαρακτήρα αυτών των εκλογών και έθεσε ξανά τα εκλογικά διλήμματα. «Όταν έρθει η ώρα των εκλογών θα μπορούμε εύκολα να συγκριθούμε με την αντιπολίτευση και να προτάξουμε τι πετύχαμε εμείς αυτά τα τέσσερα χρόνια και τι πέτυχε ο ΣΥΡΙΖΑ, ή τι δεν πέτυχε μάλλον τα τέσσερα χρόνια της δικής του διακυβέρνησης. Και τα διλήμματα πιστεύω ότι θα είναι πολύ απλά: θέλουμε να συνεχίσουμε σε αυτή την πορεία, ή να γυρίσουμε πίσω», υπογράμμισε.

Advertisement
MEGA

Τη Δευτέρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντά επενδυτές και διευθύνοντες συμβούλους μεγάλων εταιριών και μιλά σε εκδήλωση στη Morgan Stanley. Το απόγευμα, συναντά τον Βασιλιά Κάρολο στο κάστρο Ουίνδσορ, ενώ η επίσκεψή του ολοκληρώνεται με διάλεξη στο London School of Economics.

Τον Πρωθυπουργό, μεταξύ άλλων, συνοδεύει στην επίσκεψη στο Λονδίνο, ο Βουλευτής Σερρών και Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της ΝΔ Τάσος Χατζηβασιλείου.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κυριακή των Βαΐων - Σήμερα ψάλλεται η ακολουθία του Νυμφίου

04/04/26 7:32 μμ

Κυριακή των Βαΐων – Σήμερα ψάλλεται η ακολουθία του Νυμφίου

Η Ολομέλεια των προέδρων των ΔΣΕ καταδικάζει την συμπεριφορά της Ζ. Κωνσταντοπούλου στην δίκη για τα Τέμπη

04/04/26 8:32 μμ

Η Ολομέλεια των προέδρων των ΔΣΕ καταδικάζει την συμπεριφορά της Ζ. Κωνσταντοπούλου στην δίκη για τα Τέμπη

Ανάρτηση του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ Γ. Μυλωνάκη για δημοσίευμα της εφημερίδας Documento

04/04/26 8:26 μμ

Ανάρτηση του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ Γ. Μυλωνάκη για δημοσίευμα της εφημερίδας Documento

Το "τελεσίγραφο" προς το Ιράν λήγει σε 48 ώρες, υπενθυμίζει ο πρόεδρος Τραμπ

04/04/26 7:56 μμ

Το “τελεσίγραφο” προς το Ιράν λήγει σε 48 ώρες, υπενθυμίζει ο πρόεδρος Τραμπ

Τα κάλαντα του Λαζάρου έψαλλαν στη Δήμαρχο Σερρών παιδιά και μέλη των Πολιτιστικών Συλλόγων

04/04/26 7:46 μμ

Τα κάλαντα του Λαζάρου έψαλλαν στη Δήμαρχο Σερρών παιδιά και μέλη των Πολιτιστικών Συλλόγων

Σπηλιά της Αναλήψεως στο Αχλαδοχώρι Σερρών: Ένα μυστηριώδες σπήλαιο με άγνωστη ιστορία

04/04/26 7:39 μμ

Σπηλιά της Αναλήψεως στο Αχλαδοχώρι Σερρών: Ένα μυστηριώδες σπήλαιο με άγνωστη ιστορία

Πασχαλιά: Πώς να τη φυτέψετε και τι να προσέξετε

04/04/26 7:36 μμ

Πασχαλιά: Πώς να τη φυτέψετε και τι να προσέξετε

Γιατί τρώμε ψάρι την Κυριακή των Βαΐων

04/04/26 7:26 μμ

Γιατί τρώμε ψάρι την Κυριακή των Βαΐων

Βάψιμο αυγών με παντζάρια, κρεμμύδια, τσουκνίδα, μαϊντανό και άλλα φυσικά υλικά

04/04/26 7:17 μμ

Βάψιμο αυγών με παντζάρια, κρεμμύδια, τσουκνίδα, μαϊντανό και άλλα φυσικά υλικά

8 οικονομικές ιδέες για την πασχαλινή διακόσμηση στο σπίτι

04/04/26 7:12 μμ

8 οικονομικές ιδέες για την πασχαλινή διακόσμηση στο σπίτι

Κρίνο της κοιλάδας ή «Δάκρυ της Παναγιάς»: Σύμβολο καλής τύχης & γιατροσόφι για καρδιά και μνήμη

04/04/26 7:07 μμ

Φενγκ Σούι: 4 tips διακόσμησης για ένα τυχερό Πάσχα

Νεκρή γυναίκα στην Κόρινθο από κατάρρευση μπαλκονιού - video

04/04/26 6:51 μμ

Νεκρή γυναίκα στην Κόρινθο από κατάρρευση μπαλκονιού – video