Ο Διαδριατικός Αγωγός Φυσικού Αερίου (ΤΑΡ AG) ολοκλήρωσε την παράδοση 4 νέων Διαχειριστικών Μελετών Δασών στο Δήμο Καστοριάς. Συγκεκριμένα ο ΤΑΡ, μέσω εργολήπτριας εταιρείας, χρηματοδότησε και παρέδωσε Διαχειριστικές Μελέτες για ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Ο Διαδριατικός Αγωγός Φυσικού Αερίου (ΤΑΡ AG) ολοκλήρωσε την παράδοση 4 νέων Διαχειριστικών Μελετών Δασών στο Δήμο Καστοριάς. Συγκεκριμένα ο ΤΑΡ, μέσω εργολήπτριας εταιρείας, χρηματοδότησε και παρέδωσε Διαχειριστικές Μελέτες για τις δημοτικές δασικές εκτάσεις Κλεισούρας, Οξυάς, Λιθιάς και Αυγής.

 

Πρόκειται για τον τρίτο Δήμο στη Δυτική Μακεδονία που επωφελείται από σχετική πρωτοβουλία, στο πλαίσιο του εκτεταμένου προγράμματος κοινωνικών και περιβαλλοντικών επενδύσεων που ο ΤΑΡ υλοποιεί στις περιοχές της Βόρειας Ελλάδας από τις οποίες διέρχεται.

Είχε προηγηθεί ανάλογη δωρεά στους Δήμους Νεστορίου και Άργους Ορεστικού – 5 και 1 Μελέτες, αντίστοιχα.

Οι Μελέτες αυτές προσδιορίζουν τα μοντέλα εφαρμογής στη διαχείριση δασών και τον εκτιμώμενο όγκο ξυλείας που προτείνεται να κοπεί.

Αυτό σημαίνει πως εξασφαλίζουν την περιβαλλοντικά κατάλληλη, κοινωνικά ευεργετική και οικονομικά βιώσιμη διαχείριση των δασών, καθώς επιτρέπουν στους υλοτόμους της περιοχής να συνεχίσουν τις αειφόρες υλοτομικές και άλλες δασικές πρακτικές τους για τα επόμενα 10 χρόνια – όση και η διάρκεια των Μελετών.

Την ολοκλήρωση του έργου χαιρέτισε ο Δήμαρχος Καστοριάς, κ. Γιάννης Κορεντσίδης, ευχαριστώντας όλους όσους συνέβαλλαν σε αυτό και ιδιαίτερα τον ΤΑΡ που ανταποκρίθηκε σε σχετική πρόταση του Δήμου. Ο Δήμαρχος στάθηκε στη σπουδαιότητα των Μελετών για την τοπική απασχόληση και οικονομία, δεδομένου ότι εξασφαλίζουν στους δασικούς συνεταιρισμούς και υλοτόμους τη συνέχιση της δραστηριότητάς τους για τα επόμενα 10 –τουλάχιστον– χρόνια.

Από πλευράς ΤΑΡ, η κα Βασιλική Σωτηροπούλου, Διευθύντρια του Προγράμματος Κοινωνικών και Περιβαλλοντικών Επενδύσεων, ευχαρίστησε τη δημοτική αρχή Καστοριάς, τον Υπεύθυνο Τοπικών Κοινωνιών του ΤΑΡ για τη Δυτική Μακεδονία, Μιχάλη Γκοσλιόπουλο, αλλά και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας που ενέκρινε τις Μελέτες.

Συμπλήρωσε, επίσης, πως οι 10 συνολικά Διαχειριστικές Μελετών Δασών που έχουν εκπονηθεί με τη στήριξη του ΤΑΡ λειτουργούν συμπληρωματικά με τον περιφερειακό σχεδιασμό και προωθούν την περιφερειακή ανάπτυξη και τη βιώσιμη διαχείριση των δασών στα ορεινά της περιοχής, όπου η υλοτομία και άλλες δασικές πρακτικές αποτελούν βασικό κλάδο απασχόλησης και βιοπορισμού.

Advertisement
MEGA

Ως «Αγωγός Καλής Ενέργειας» ο ΤΑΡ στηρίζει τις τοπικές κοινότητες από τις οποίες διέρχεται, υλοποιώντας –σε στενή συνεργασία μαζί τους– επενδύσεις που απαντούν σε πραγματικές ανάγκες.

Σχετικά με τον Διαδριατικό Αγωγό Φυσικού Αερίου (TAP)

Ο αγωγός TAP θα μεταφέρει φυσικό αέριο από το γιγαντιαίο κοίτασμα Shah Deniz II του αζέρικου τμήματος της Κασπίας Θάλασσας προς την Ευρώπη. Ο μήκους περίπου 878 χλμ. αγωγός συνδέεται με τον αγωγό Trans Anatolian Pipeline (TANAP) στους Κήπους στα ελληνοτουρκικά σύνορα, και διασχίζει την Ελλάδα, την Αλβανία και την Αδριατική θάλασσα, προτού εξέλθει στην ξηρά στη Nότιo Ιταλία.

Οι πρώτες παραδόσεις φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω του ΤΑΡ θα ξεκινήσουν στα τέλη του 2020.

Η όδευση του TAP μπορεί να διευκολύνει την προμήθεια φυσικού αερίου σε αρκετές χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και η προσγειάλωση του αγωγού στις ακτές της Ιταλίας παρέχει πολλαπλές δυνατότητες για περαιτέρω μεταφορά αερίου της Κασπίας στις ευρύτερες ευρωπαϊκές αγορές.

Ο TAP προωθεί την οικονομική ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας κατά μήκος της διαδρομής του αγωγού, και αποτελεί σημαντική πηγή άμεσων ξένων επενδύσεων.
Στο μετοχικό κεφάλαιο του ΤΑΡ μετέχουν οι εταιρείες: BP (20%), SOCAR (20%), Snam (20%), Fluxys (19%), Enagás (16%) και Axpo (5%).


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σέρρες: Κατέληξε ο 28χρονος πατέρας του τροχαίου στη διασταύρωση του Λευκώνα

31/03/26 1:13 μμ

Σέρρες: Κατέληξε ο 28χρονος πατέρας του τροχαίου στη διασταύρωση του Λευκώνα

Σέρρες: Στη φυλακή η 26χρονη που τραυμάτισε με μαχαίρι στην 23χρονη συγκάτοικό της

31/03/26 1:06 μμ

Σέρρες: Στη φυλακή η 26χρονη που τραυμάτισε με μαχαίρι την 23χρονη συγκάτοικό της

Οι ανθισμένες ροδακινιές της Ημαθίας ντύνουν την περιοχή με χρώμα - Ένα ζωντανό μωσαϊκό πολιτισμών και εμπειριών

31/03/26 12:47 μμ

Οι ανθισμένες ροδακινιές της Ημαθίας ντύνουν την περιοχή με χρώμα – Ένα ζωντανό μωσαϊκό πολιτισμών και εμπειριών

Αναβιώνοντας την αρχαία ελληνική κιθάρα για το God of War - Πώς ένα όργανο 2.000 ετών βρήκε τον δρόμο του σε ένα video game

31/03/26 12:48 μμ

Αναβιώνοντας την αρχαία ελληνική κιθάρα για το God of War – Πώς ένα όργανο 2.000 ετών βρήκε τον δρόμο του σε ένα video game

Κυρ. Πιερρακάκης: Το Δημόσιο δεν θα ασκήσει ένδικα μέσα για τις αποζημιώσεις στην τραγωδία των Τεμπών

31/03/26 12:39 μμ

Κυρ. Πιερρακάκης: Το Δημόσιο δεν θα ασκήσει ένδικα μέσα για τις αποζημιώσεις στην τραγωδία των Τεμπών

Σπάνια εκθέματα στην επετειακή έκθεση για τον έναν αιώνα ζωής της Γενναδείου Βιβλιοθήκης, που εγκαινιάζεται την 1/4

31/03/26 12:34 μμ

Σπάνια εκθέματα στην επετειακή έκθεση για τον έναν αιώνα ζωής της Γενναδείου Βιβλιοθήκης

Ντε Λα Φουέντε: «Μου αρέσει η πίεση και να με σέβονται»

31/03/26 12:11 μμ

Ντε Λα Φουέντε: «Μου αρέσει η πίεση και να με σέβονται»

Παρελθόν ο Αντο από την εθνική Γκάνας

31/03/26 12:17 μμ

Παρελθόν ο Άντο από την εθνική Γκάνας

Ακυρώθηκαν τα GP σε Μπαχρέϊν και Σαουδική Αραβία, μετατέθηκε το MotoGP του Κατάρ

31/03/26 12:15 μμ

Ακυρώθηκαν τα GP σε Μπαχρέϊν και Σαουδική Αραβία, μετατέθηκε το MotoGP του Κατάρ

Οι Μπουλς έλυσαν τη συνεργασία τους με τον Άιβι για «επιζήμια συμπεριφορά»

31/03/26 12:12 μμ

Οι Μπουλς έλυσαν τη συνεργασία τους με τον Άιβι για «επιζήμια συμπεριφορά»

Η Ελλάδα συγκαταλέγεται στους κερδισμένους της νέας λίστας, καθώς ανέβηκε στην πρώτη δωδεκάδα της κατάταξης

31/03/26 12:08 μμ

FIBA: Στην πρώτη 12άδα της παγκόσμιας κατάταξης η Ελλάδα

Τα ξεχασμένα όσπρια που δεν φουσκώνουν και ρίχνουν την χοληστερόλη

31/03/26 11:09 πμ

Τα ξεχασμένα όσπρια που δεν φουσκώνουν και ρίχνουν την χοληστερόλη