Τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστα Τσιάρα επισκέφθηκε ο βουλευτής Σερρών και Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της Νέας Δημοκρατίας Τάσος Χατζηβασιλείου, για να συζητήσουν τα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα, σε ... Περισσότερα

Ο Τάσος Χατζηβασιλείου στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για τα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα στην Π.Ε. Σερρών

Epiloges Press

Epiloges Press

Τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστα Τσιάρα επισκέφθηκε ο βουλευτής Σερρών και Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της Νέας Δημοκρατίας Τάσος Χατζηβασιλείου, για να συζητήσουν τα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα, σε συνέχεια της ερώτησης του βουλευτή για τη μείωση της αγροτικής παραγωγής λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων και του αιτήματός του να ενταχθούν οι καλλιέργειες των χειμερινών σιτηρών και της αμυγδαλιάς σε πρόγραμμα Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων (ΚΟΕ).

Ο Σερραίος βουλευτής συζήτησε με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου για την παρατεταμένη ξηρασία και τις ακραίες διακυμάνσεις της θερμοκρασίας που επικρατούν στην περιοχή της Π.Ε. Σερρών κατά το τελευταίο διάστημα. Ο Υπουργός διαβεβαίωσε τον κ. Χατζηβασιλείου ότι οι γεωτεχνικοί του ΕΛΓΑ παρακολούθησαν και παρακολουθούν στενά τις εν λόγω καλλιέργειες, με σκοπό τη συγκέντρωση των απαραίτητων στοιχείων. Το Υπουργείο θα αναμένει από τον ΕΛΓΑ το τεκμηριωμένο αίτημα για την ένταξή τους σε ετήσιο πρόγραμμα ΚΟΕ, για ενίσχυση της απώλειας παραγωγής. 

Επιπροσθέτως, ο κ. Χατζηβασιλείου συζήτησε με τους Υφυπουργούς Διονύση Σταμενίτη και Χρήστο Κέλλα, στους οποίους έθεσε μία σειρά από κρίσιμα ζητήματα. Συγκεκριμένα, σχετικά με τα Διαχειριστικά Σχέδια Βόσκησης, ζήτησε από τους υπηρεσιακούς παράγοντες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την εκπόνηση των σχεδίων, καθώς οι καιρικές συνθήκες και η κλιματική κρίση μειώνουν τη βοσκήσιμη ύλη. Επίσης, υπογράμμισε την ανάγκη για άμεση εκκίνηση των προγραμμάτων αγροτικής ανάπτυξης, με έμφαση στις σπάνιες φυλές και τη βιολογική κτηνοτροφία, και έθεσε τα προβλήματα με τις πληρωμές του ΟΠΕΚΕΠΕ και τις αστοχίες που κατά καιρούς έχουν σημειωθεί. Τέλος, έλαβε τη διαβεβαίωση ότι η εγγραφή και η ανανέωση εγγραφής των παραγωγών των λαϊκών αγορών στο Μητρώο Εμπόρων Νωπών Οπωροκηπευτικών (ΜΕΝΟ) θα γίνεται χωρίς την καταβολή χρηματικού παραβόλου.

Για τη συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου ο κ. Χατζηβασιλείου δήλωσε: «Η κυβέρνηση και ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ακούν πάντα με προσοχή τις δίκαιες διεκδικήσεις των Σερραίων αγροτών και κτηνοτρόφων».

Advertisement
Family Kitchen


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κλήρωση Τζόκερ 11/1/2026: Αυτοί είναι οι αριθμοί που κερδίζουν 10.500.000 ευρώ

11/01/26 10:40 μμ

Κλήρωση Τζόκερ 11/1/2026: Αυτοί είναι οι αριθμοί που κερδίζουν 10.500.000 ευρώ

Πέθανε ο Μπομπ Γουίρ του συγκροτήματος Grateful Dead

11/01/26 10:50 μμ

Πέθανε ο Μπομπ Γουίρ του συγκροτήματος Grateful Dead

Φωτιά σε σπίτι στον Σοχό

11/01/26 10:49 μμ

Φωτιά σε σπίτι στον Σοχό

Κρέπες (σαν κανελόνια) με κοτόπουλο, μήλο και τυριά

11/01/26 10:48 μμ

Κρέπες στον φούρνο με κοτόπουλο, μήλο και τυριά

Ν. Ανδρουλάκης: Οι επόμενες εκλογές είναι μια ιστορική μάχη για την παράταξη που εμπέδωσε τη Δημοκρατία στην Ελλάδα - Μονόδρομος για την πολιτική αλλαγή είναι η νίκη του ΠΑΣΟΚ

11/01/26 10:11 μμ

Ν. Ανδρουλάκης: Οι επόμενες εκλογές είναι μια ιστορική μάχη για την παράταξη που εμπέδωσε τη Δημοκρατία στην Ελλάδα

Κανονικά θα λειτουργήσουν τα σχολεία στον δήμο Σερρών

11/01/26 10:00 μμ

Κανονικά θα λειτουργήσουν τα σχολεία στον δήμο Σερρών

Πάτρα: Αγωνία για την 16χρονη Λόρα που αγνοείται – Η έκκληση της οικογένειάς της

11/01/26 10:10 μμ

Πάτρα: Αγωνία για την 16χρονη Λόρα που αγνοείται – Η έκκληση της οικογένειάς της

Ο Παναθηναϊκός πήρε το θρίλερ με Πανιώνιο και παρέμεινε πρώτος και αήττητος

11/01/26 10:05 μμ

Volley League γυναικών: Ο Παναθηναϊκός πήρε το θρίλερ με Πανιώνιο και παρέμεινε πρώτος και αήττητος

Ιράν - Ομάδα ακτιβιστών υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων: Πάνω από 500 νεκροί στις διαδηλώσεις

11/01/26 10:03 μμ

Ιράν – Ομάδα ακτιβιστών υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων: Πάνω από 500 νεκροί στις διαδηλώσεις

Κλειστά τα σχολεία στον Δήμο Νέας Ζίχνης λόγω χιονόπτωσης και επικείμενου παγετού

11/01/26 9:42 μμ

Κλειστά τα σχολεία στον Δήμο Νέας Ζίχνης λόγω χιονόπτωσης και επικείμενου παγετού

Κλειστά τα σχολεία στον Δήμο Αμφίπολης λόγω παγετού

11/01/26 9:03 μμ

Κλειστά τα σχολεία στον Δήμο Αμφίπολης λόγω παγετού

Ορίστηκαν οι νέοι Αντιδήμαρχοι στον Δήμο Ηράκλειας

11/01/26 8:52 μμ

Ορίστηκαν οι νέοι Αντιδήμαρχοι στον Δήμο Ηράκλειας