Ο τελευταίος κάτοικος στον πιο ακριβό εμπορικό δρόμο του Λονδίνου
Date:
Από το πλεονεκτικό του σημείο στο προεξέχον παράθυρο του διαμερίσματός του στην οδό «Bond» ο Ollie Claridge έχει μια ξεχωριστή άποψη για τους πλούσιους που έχουν την επιχείρησή τους εκεί στον πιο ακριβό δρόμο του Λονδίνου.
Εκεί που ξοδεύονται ένα δισεκατομμύριο λίρες κάθε χρόνο.
Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει μία αγορά τσάντας 5.000 αγγλικές λίρες, ενός διαμαντένιου δαχτυλιδιού 3 εκατομμυρίων λιρών, υποβολή προσφοράς σε δημοπρασία για ένα Mercury Cougar που συμμετείχε σε ταινία του Τζέιμς Μποντ ή την απόλαυση ενός πρωινού με ροζ σαμπάνια.
Ο Ollie Claridge πρωταγωνιστεί στο ντοκιμαντέρ «Βillion Pound Bond Street», που προβλήθηκε από το βρετανικό τηλεοπτικό κανάλι ITV στις 10 Ιουνίου και δίνει μια άλλη ματιά πίσω από τα παρασκήνια αυτού του φανταχτερού κόσμου, σύμφωνα με τον βραβευμένο σκηνοθέτη Μίχαελ Γουόλντμαν (Michael Waldman).
«Είμαι ευτυχής που βρήκα τον μοναδικό κάτοικο αυτού του δρόμου, που εντάσσεται τόσο υπέροχα στην ιστορία και στους χαρακτήρες της περιοχής. Είναι θαυμαστής του συγκεκριμένου πολυτελή κόσμου, δεν νιώθει έξω από τα νερά του και δεν είναι εξοργισμένος με όλη αυτή την αγάπη των ανθρώπων για αυτά τα ακριβά εμπορικά σήματα. Απλά αναρωτιέται: “δεν είναι περίεργο;”», δήλωσε ο Γουόλντμαν στην Observer.
Μένει σ’ ένα διαμέρισμα που κληρονόμησε το μίσθωμα από τον πατέρα του. Από το παράθυρό του βλέπει τις μεγάλες οθόνες των επώνυμων πολυτελών brands. «Είναι λίγο μοναχικά, ιδιαίτερα τον τελευταίο χρόνο. Υπάρχουν μόνο παμπ στη δυτική πλευρά του δρόμου. Νιώθω όμως ότι είμαι μέρος αυτού του κόσμου» είπε στην Observer.
Το 2019, η συγκεκριμένη οδός, που είναι μεταξύ της Oxford Street και της Piccadilly, ήταν ο πιο ακριβός δρόμος στην Ευρώπη για ενοικίαση και ο τρίτος πιο ακριβός στον κόσμο μετά το Κοζγουέι Μπέι (Causeway Bay) στο Χονγκ Κονγκ και την 5η Λεωφόρο στη Νέα Υόρκη.
Ο Ollie Claridge είπε χαρακτηριστικά ότι, «στο τέλος της τελευταίας καραντίνας, υπήρχαν ουρές ανθρώπων έξω από το Tiffany. Μου έκανε εντύπωση πως ενώ είχαν πολλά χρήματα έπρεπε να σταθούν στην ουρά και να περιμένουν στο δρόμο». Και συνεχίζει: «Καμιά από αυτές τις διεθνείς μάρκες δεν κερδίζει χρήματα από αυτά τα καταστήματα. Τα ενοίκια είναι πολύ υψηλά. Πρέπει όμως για λόγους μάρκετινγκ να έχουν ένα υποκατάστημα σε αυτόν τον δρόμο».
Στο ιστορικό διαμέρισμα, όπου κάποτε κατοικήθηκε από τον Βρετανό διπλωμάτη και σοβιετικό πράκτορα, μέλος του Cambridge Five, Γκάι Μπέρτζες (Guy Burgess), ο Claridge μετακόμισε πριν από 20 χρόνια. «Κάποτε είχαμε γείτονες, αλλά όχι πια».
Ο Νέλσον (Nelson), ο Χαίντελ (Handel) και ο Τζίμι Χέντριξ (Jimi Hendrix) ήταν μεταξύ των ιστορικών κατοίκων της περιοχής.
Προσθέτει, ότι υπάρχουν «αρκετοί» άστεγοι. «Πολλοί άνθρωποι που εργάζονται στην περιοχή, τους έδιναν, τακτικά χρήματα, αλλά, κατά τη διάρκεια της καραντίνας που οι επιχειρήσεις ήταν κλειστές ήταν δύσκολα για εκείνους», λέει ο Claridge.
Η μίσθωση στο διαμέρισμα, την οποία κληρονόμησε από τον πατέρα του, έχει ακόμη έξι χρόνια για να λήξει. Δεν ξέρει που θα πάει όταν τελειώσει. «Δεν μπορώ να ζήσω πουθενά αλλού», δηλώνει χαρακτηριστικά. Και στην ερώτηση αν είχε χρήματα τι θα τα έκανε; «Θα αγόραζα γη και θα φύτευα δέντρα», λέει.
πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ.