Ο τρόπος για να εξασφαλίσετε το μέγιστο άρωμα από τα αρωματικά κεριά σας

454
Ο τρόπος για να εξασφαλίσετε το μέγιστο άρωμα από τα κεριά σας
Ο τρόπος για να εξασφαλίσετε το μέγιστο άρωμα από τα κεριά σας

Ένα αρωματικό κερί πάντα προσθέτει επιπλέον ατμόσφαιρα στο δωμάτιο, με το άρωμά του να χαρακτηρίζει και τον χώρο σας. Πόσες φορές, ωστόσο, δεν έχετε παρατηρήσει ότι η μυρωδιά του με το πέρασμα του χρόνου σταδιακά χάνεται; Αν θέλετε να διασφαλίσετε το μέγιστο άρωμα του κεριού και το ότι καίγεται σωστά διατηρώντας τη μυρωδιά του, δείτε τις παραμέτρους που πρέπει να λάβετε υπόψη.

Τοποθετήστε το κερί στο σωστό σημείο

Το μέρος όπου θα τοποθετήσετε το κερί συμβάλλει σημαντικά στη σωστή διάχυση του αρώματός του. Ιδανικά, μην το φυλάτε κοντά σε αεραγωγούς και ανοιχτά παράθυρα ή κάτω από ανεμιστήρες οροφής, καθώς αυτά επηρεάζουν τον τρόπο διανομής του αρώματος του κεριού σε όλο το δωμάτιο. Επίσης, να θυμάστε ότι το άρωμα ανεβαίνει προς τα πάνω. Έτσι, τοποθετώντας το κερί σας σε χαμηλότερο επίπεδο -για παράδειγμα σε ένα χαμηλό βοηθητικό τραπεζάκι- θα γεμίσει το χώρο με άρωμα πιο γρήγορα.

Μέγεθος κεριού vs μέγεθος δωματίου

Στον κόσμο των αρωματικών κεριών χρειάζεστε τουλάχιστον ένα κερί 200 γραμμαρίων για κάθε 100 τετραγωνικά μέτρα χώρου. Ένας μεγαλύτερος χώρος, όπως μια τραπεζαρία, μπορεί να χρειαστεί πολλά κεριά για το καλύτερο αποτέλεσμα.

Κρατήστε το σε σκιερό μέρος

Η θερμότητα, το φως του ήλιου και η υγρασία μπορούν να αποσταθεροποιήσουν τα έλαια των κεριών, επομένως αποθηκεύστε τη συλλογή σας σε δροσερό, ξηρό και σκιερό μέρος. Ένα καλό κερί θα διατηρηθεί για 2-3 χρόνια, ειδικά αν είναι αποθηκευμένο στο κουτί. Και μην ανησυχείτε αν αρχίσει να φαίνεται κίτρινο -είναι ένα σημάδι ότι το άρωμα έχει ωριμάσει, οπότε πιθανότατα θα έχετε και εντονότερες μυρωδιές.

Μην το καίτε για μεγάλη διάρκεια

Έχετε υπόψη ότι θα πρέπει να σβήσετε το κερί όταν το φιτίλι του έχει καεί κατά 2,5 εκατοστά. Εάν το αφήσετε να συνεχίσει για περισσότερη ώρα τότε θα εξατμιστούν τα αρωματικά έλαιά του πολύ πιο γρήγορα, κάτι που θα αποδυναμώσει τη μυρωδιά του με την πάροδο του χρόνου.

Advertisement

Πηγή: newsbeast.gr