32.8 C
Serres

Ο υφυπουργός Εσωτερικών Στ. Καλαφάτης και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κ. Ζέρβας για την απονομή του βραβείου “Αυτοκράτειρα Θεανώ”

Date:

Στη σημασία της απονομής του φετινού βραβείου του “ Αυτοκράτειρα Θεανώ” στον Ογκούρ Σαχίν και την Εζλέμ Τουρετσί, τους δύο επιστήμονες που πρώτοι ανέπτυξαν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, αναφέρθηκε ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης, στο επίσημο δείπνο που παρατέθηκε, μετά την τελετή απονομής, παρουσία της Πρόεδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

“ Η φετινή βράβευση έρχεται να επισημάνει και να τιμήσει τη συνεισφορά της επιστήμης στην ανθρωπότητα και τα βήματα ελευθερίας που κατακτήσαμε μέσω του εμβολιασμού. Αναδεικνύει και δικαιώνει τον σκοπό της επιστήμης να συμβάλλει καταλυτικά στην αντιμετώπιση σύγχρονων προκλήσεων βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής των ανθρώπων. Επιβραβεύει και αναδεικνύει διεθνώς τη συνεπή επιστημονική προσπάθεια που φέρνει αποτελέσματα και γεννά ελπίδες ευημερίας και προόδου για όλους τους πολίτες, στην Ευρώπη και στον κόσμο”, υπογράμμισε ο κ. Καλαφάτης

“ Είναι στο χέρι μας να πυκνώσουμε το τείχος που μας δίνει τη δυνατότητα να εγκαταλείψουμε σταδιακά τα μέτρα άμυνας που καθήλωσαν την παγκόσμια οικονομία, προκάλεσαν τη μεγαλύτερη παγκόσμια ύφεση σε καιρό ειρήνης, ανέστειλαν βασικές ελευθερίες, ταλαιπώρησαν τις κοινωνίες. Ευχόμαστε και προσδοκούμε η απονομή του Ευρωπαϊκού Βραβείου «Αυτοκράτειρα Θεοφανώ», από εδώ από τη Θεσσαλονίκη, από την πόλη που για αιώνες αποτέλεσε σταυροδρόμι των πολιτισμών, να μεταφέρει παντού στην Ευρώπη το μήνυμα της φετινής επιλογής”, πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, χαρακτήρισε την απονομή “ύμνο στην επιστήμη και φόρο τιμής στον ορθό λόγο και εν τέλει στον ίδιο τον άνθρωπο”.Ο κ. Ζέρβας εξήρε το έργο και την προσφορά των δύο επιστημόνων, λέγοντας ότι αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση και έμπνευση για νέους από όλον τον κόσμο για τη σκληρή δουλειά και προσπάθεια που κατέβαλαν, για να βγάλουν την ανθρωπότητα από μια πρωτοφανή υγειονομική κρίση, σώζοντας εκατομμύρια ζωές, μέσα σε ένα εντυπωσιακά σύντομο χρονικό διάστημα.

Στον χαιρετισμό του, εξάλλου, στο πλαίσιο επίσημου δείπνου με την ευκαιρία της βράβευσης, ο κ. Ζέρβας μίλησε για τη σημασία της επιλογής της Θεσσαλονίκης ως έδρας του Ιδρύματος Θεοφανώ – Theophano Foundation αλλά και της επιλογής του μνημείου της Ροτόντας για τη φιλοξενία της τελετής απονομής του βραβείου “Αυτοκράτειρα Θεοφανώ”, ενώ εξήρε το έργο του πρόεδρου της διοικούσας επιτροπής του ιδρύματος, Σταύρου Ανδρεάδη.

Πηγή ΑΠΕ

ΠολιτικήΠαραπολιτικάΟ υφυπουργός Εσωτερικών Στ. Καλαφάτης και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κ. Ζέρβας για...

Μοίρασε τη δημοσίευση:

spot_img
spot_img
spot_img

Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Economist 2022 -Τσούνης: Η Ελλάδα προσφέρει παραδείγματα ηγεσίας στην ευρύτερη περιοχή

"Είναι σχετικά εύκολο να είσαι πρέσβης των ΗΠΑ στην...

Βραβεία «YouSmileAwards» από το Χαμόγελο του Παιδιού

Μαθητές από όλη την Ελλάδα βραβεύτηκαν για πρωτοβουλίες τις...

Β.Κολάο στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Για το πρόγραμμα ψηφιακής μετάβασης, εμπνευστήκαμε από το ελληνικό μοντέλο

O υπουργός Ψηφιακής Μετάβασης της Ιταλίας και γνωστός μάνατζερ...