Την ελαχιστοποίηση των εγχρήματων συναλλαγών (με χαρτονομίσματα και κέρματα) και τη χρήση καρτών -πιστωτικών ή χρεωστικών- στα εκδοτήρια, συστήνει στους επιβάτες η διοίκηση του ΟΑΣΑ στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Την ελαχιστοποίηση των εγχρήματων συναλλαγών (με χαρτονομίσματα και κέρματα) και τη χρήση καρτών -πιστωτικών ή χρεωστικών- στα εκδοτήρια, συστήνει στους επιβάτες η διοίκηση του ΟΑΣΑ στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων για τον περιορισμό του κινδύνου μετάδοσης του κορωνοϊού.

Advertisement
 

 

 

Παράλληλα, αναστέλλεται η εφαρμογή του μέτρου της εισόδου από την μπροστινή πόρτα σε λεωφορεία και τρόλεϊ, απόφαση που έλαβε η διοίκηση του ΟΑΣΑ μετά από αίτημα των εργαζομένων.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ρε έγγραφό του προς την αρμόδια διεύθυνση της ΟΣΥ (Οδικές Συγκοινωνίες) ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΑ, Νίκος Αθανασόπουλος τονίζει πως «αναστέλλεται η εφαρμογή του μέτρου της επιβίβασης από την πρώτη θύρα των οχημάτων» και συστήνει λελογισμένη χρήση των κλιματιστικών υπογραμμίζοντας πως «είναι απαραίτητος, βάσει των κανόνων υγιεινής, ο αερισμός των οχημάτων στις αφετηρίες και τα τέρματα καθώς και η λελογισμένη χρήση των κλιματιστικών».

Πάντως, ο φόβος εξάπλωσης του κορωνοϊού έφερε μεγάλη μείωση των μετακινήσεων του επιβατικού κοινού στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Σύμφωνα με πηγές, τόσο του ΟΑΣΑ όσο και των εργαζομένων, η επιβατική κίνηση μειώθηκε περίπου στο 25 -30%, μετά την ανακοίνωση των έκτακτων μέτρων της κυβέρνησης για τον κορωνοϊό, (όπως το κλείσιμο των σχολείων, εργασία από το σπίτι, όχι άσκοπες μετακινήσεις).

Ωστόσο, όπως σημειώνουν στελέχη του Οργανισμού, τα δεδομένα αλλάζουν ώρα με την ώρα, κάτι που μπορεί να οδηγήσει και σε περαιτέρω μείωση της επιβατικής κίνησης. «Ανατροπές» μπορεί να υπάρξουν και στο πρόγραμμα δρομολογίων από τις άδειες ειδικού σκοπού που θα ληφθούν από τους εργαζόμενους.

Υπενθυμίζεται, πως ήδη ο ΟΑΣΑ έχει εντατικοποιήσει τα μέτρα στα μέσα μαζικής μεταφοράς για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού διενεργώντας πρόσθετες απολυμάνεις από εξειδικευμένα συνεργεία με τη χρήση ειδικών σκευασμάτων για την προστασία επιβατικού κοινού και εργαζομένων σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Advertisement

Οι απολυμάνσεις από εξειδικευμένα συνεργεία έρχονται να προστεθούν στον καθημερινό καθαρισμό – απολύμανση οχημάτων και συρμών που διενεργείται με έμφαση στα σημεία στήριξης των επιβατών (χειρολαβές, μπάρες, πόρτες κ.λπ.), αλλά και των σταθμών των μέσων σταθερής τροχιάς (Μετρό, Τραμ, Ηλεκτρικός) όπου δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στα σημεία με τα οποία έρχονται σε επαφή οι επιβάτες (κουπαστές, εκδοτικά και ακυρωτικά μηχανήματα εισιτηρίων κ.λπ.).

Ως προς την προστασία των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς, ο ΟΑΣΑ προχώρησε στην προμήθεια αντισηπτικών (για χρήση μόνο των εργαζομένων), τα οποία τοποθετήθηκαν σε σταθμούς, εκδοτήρια, γραφεία και όλους τους χώρους στους οποίους βρίσκονται οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες. Παράλληλα, προχώρησε στην παροχή αντισηπτικών σε όλους τους οδηγούς.

Επιπλέον, σε όλες τις οθόνες των αστικών συγκοινωνιών (σε σταθμούς μετρό, στάσεις τηλεματικής, συρμούς μετρό, κτλ) επαναλαμβάνονται συνεχώς ενημερωτικά μηνύματα που υπενθυμίζουν τις οδηγίες προστασίας και προσωπικής υγιεινής, που πρέπει όλοι να τηρούν ως μέτρο προστασίας κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Χριστούγεννα με χιόνι στον Λαϊλιά Σερρών

25/12/25 8:36 μμ

Χριστούγεννα με χιόνι στον Λαϊλιά Σερρών

Ένας νεκρός και τέσσερις τραυματίες σε τροχαίο στο Νησέλλι Ημαθίας

25/12/25 8:21 μμ

Ένας 22χρονος νεκρός και τέσσερις τραυματίες σε τροχαίο στο Νησέλλι Ημαθίας

Ισχυρή έκρηξη σε υποκατάστημα τράπεζας στον Εύοσμο, ξημερώματα των Χριστουγέννων - Δείτε βίντεο

25/12/25 8:17 μμ

Ισχυρή έκρηξη σε υποκατάστημα τράπεζας στον Εύοσμο, ξημερώματα των Χριστουγέννων – Δείτε βίντεο

Άκαρπες και σήμερα οι έρευνες για την εξαφάνιση του διοικητή του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Άνω Ποροΐων

25/12/25 8:08 μμ

Άκαρπες και σήμερα οι έρευνες για την εξαφάνιση του διοικητή του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Άνω Ποροΐων

Δείτε βίντεο: Στον δρόμο για τις Σέρρες Χριστούγεννα 1974

25/12/25 7:34 μμ

Δείτε βίντεο: Στον δρόμο για τις Σέρρες Χριστούγεννα 1974

Σερρών Θεολόγος: «Ο Θεός επί γης σήμερον και ο άνθρωπος εις ουρανούς!»

25/12/25 7:29 μμ

Σερρών Θεολόγος: «Ο Θεός επί γης σήμερον και ο άνθρωπος εις ουρανούς!»

Χριστούγεννα στο μπλόκο του Προμαχώνα έκαναν οι αγρότες - video

25/12/25 7:21 μμ

Χριστούγεννα στο μπλόκο του Προμαχώνα έκαναν οι αγρότες – video

“Παρά Πέντε”: Συγκινεί η εγγονή της Ειρήνης Κουμαριανού – “Σήμερα γιαγιά σε κουβαλάω μαζί μου”

25/12/25 12:17 μμ

“Παρά Πέντε”: Συγκινεί η εγγονή της Ειρήνης Κουμαριανού – “Σήμερα γιαγιά σε κουβαλάω μαζί μου”

Θεσσαλονίκη: Διπλή παράσυρση 68χρονης από όχημα που οδηγούσε μεθυσμένος

25/12/25 12:11 μμ

Θεσσαλονίκη: Διπλή παράσυρση 68χρονης πεζής από όχημα που οδηγούσε μεθυσμένος

Σέρρες: Διακοπή νερού στον Λευκώνα

25/12/25 12:01 μμ

Σέρρες: Διακοπή νερού στον Λευκώνα

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη 5 ατόμων για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ το τελευταίο 24ωρο

25/12/25 11:54 πμ

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη 5 ατόμων για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ το τελευταίο 24ωρο

Σέρρες: Σε εξέλιξη οι έρευνες για τον αγνοούμενο διοικητή πυροσβεστικής – “Άφησε το κινητό στο σπίτι”

25/12/25 11:49 πμ

Σέρρες: Σε εξέλιξη οι έρευνες για τον αγνοούμενο διοικητή πυροσβεστικής – “Άφησε το κινητό στο σπίτι”