Epiloges.tv
Ειδήσεις για τις Σέρρες, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!
20.4 C
Serres

Οδηγός τρόλεϊ βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό

Σε καραντίνα άλλοι δέκα εργαζόμενοι από το αμαξοστάσιο της Νέας Φιλαδέλφειας

 

Ανησυχία έχει προκαλέσει στους εργαζομένους στα τρόλεϊ ο εντοπισμός ενός οδηγού θετικού στον κορονοϊό. Ο οδηγός αφού αισθάνθηκε έντονη αδιαθεσία την Πέμπτη μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο για έλεγχο, στον οποίο εντοπίστηκε θετικός, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες των εργαζομένων, παρουσιάζει πυρετό αλλά τα συμπτώματά του είναι ήπια.

Ο οδηγός, ο οποίος είχε επιστρέψει στο τιμόνι τις τελευταίες πέντε ημέρες, καθώς το προηγούμενο διάστημα είχε μετακινηθεί σε άλλη θέση, προέρχεται από το αμαξοστάσιο της Νέας Φιλαδέλφειας, στο οποίο ύστερα από την ιχνηλάτηση των επαφών του που έγινε κατόπιν των εργαστηριακών του εξετάσεων, έχουν τεθεί σε καραντίνα για προληπτικούς λόγους ακόμα δέκα εργαζόμενοι, οι οποίοι είχαν έρθει σε επαφή μαζί του. Το όχημα, με το οποίο είχε κάνει δρομολόγια την Πέμπτη έχει αποσυρθεί εξαρχής από την κυκλοφορία προκειμένου να απολυμανθεί.

Να σημειωθεί ότι αυτό είναι το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα σε οδηγό τρόλει. Ωστόσο όλο το προηγούμενο διάστημα της ισχύος των έκτακτων περιοριστικών μέτρων, οποιοσδήποτε εργαζόμενος εμφάνιζε συμπτώματα ίωσης, έμπαινε σε προληπτική καραντίνα, χωρίς ωστόσο να υποβάλεται σε σχετικά τεστ για κορονοιό.

Αναμονή για τα διαχωριστικά

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των εργαζομένων στα τρόλει, Νίκο Ξυδάκη, πάντως, έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για να αποφευχθεί η εξάπλωση του ιού, ενώ όλοι αναμένουν τα διαχωριστικά, τα οποία προανήγγειλε το υπουργείο Μεταφορών ότι θα τοποθετηθούν σε όλα τα οχήματα των οδικών συγκοινωνιών.

Babis



Συγκεκριμένα, όπως έχει γίνει γνωστό σε λεωφορεία και τρόλει θα τοποθετείται ένα διαχωριστικό, ώστε να απομονώνει τον οδηγό για λόγους προστασίας. Η τοποθέτηση των προστατευτικών διαχωριστικών για τους οδηγούς λεωφορείων και τρόλεϊ θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείου. Βάσει του σχεδιασμού, τη Δευτέρα 11 Μαϊου θα έχει τοποθετηθεί περίπου στο 50% των λεωφορείων και την επόμενη Δευτέρα, 18 Μαϊου, αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η τοποθέτηση στο σύνολο των οχημάτων.

Υπενθυμίζεται ότι εξακολουθεί να ισχύει η απαγόρευση χρήσης της μπροστινής πόρτας των οχημάτων, οπότε σε ένα βαθμό η απομόνωση του οδηγού υπάρχει.

 

Πηγή ethnos.gr

ΕλλάδαΟδηγός τρόλεϊ βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Φεστιβάλ και συναυλίες χωρίς πλαστικά ποτήρια και με κάδους κομποστοποίησης για τα αποφάγια

Χιλιάδες πλαστικά ποτήρια και μπουκάλια, αποτσίγαρα και αποφάγια «αφήνουν»...

Σέρρες: Βούλγαροι αγοράζουν ακίνητα και οικόπεδα στα Νέα Κερδύλια – Video

Βούλγαροι αγοράζουν ακίνητα και οικόπεδα στα Κερδύλια Σερρών, καθώς...

Τι σημαίνει η φράση «Ήγγικεν η ώρα» και από πού προέρχεται

Μάθε πώς βγήκε η φράση «Ήγγικεν η ώρα» Πολλές φορές...

«Επίδομα Ενοικίου» ή εμπαιγμός; – Οργή στον εκπαιδευτικό κόσμο για τις κυβερνητικές εξαγγελίες

Στέγαση με ψίχουλα: Η κυβέρνηση απαντά στην κρίση με...

Τελευταία Νέα