Οδύνη και μηνύματα συμπαράστασης στην οικογένεια που «έχασε» και τα τρία της κοριτσάκια στην Πάτρα
Date:
Η Τζωρτζίνα «έφυγε» σε ηλικία 9 ετών, η Μαλένα 3,5 ετών και η Ίριδα μόλις 6 μηνών – Το χρονικό της οικογενειακής τραγωδίας στην Πάτρα
Σε διάρκεια τριών ετών, μια οικογένεια γνώρισε την απόλυτη οδύνη όταν «έχασε» τα τρία της κοριτσάκια.
Τα μηνύματα συμπαράστασης στο Facebook πολλά και συγκινητικά, αποδεικνύουν τον βουβό πόνο στον οποίο βυθίστηκε η άτυχη οικογένεια.
Η οικογένεια του σωματείου Δαβουρλής Κ. 92 γράφει: «Η οικογένεια του “Δαβουρλής Κ.’92” εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια και τη στήριξή της στην οικογένεια της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη για την τραγική απώλεια του παιδιού της. Ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή αυτού του γενναίου πλάσματος και να δώσει δύναμη στους γονείς της».
«Τα θερμά μας συλλυπητήρια στους γονείς της μικρής μας Τζωρτζίνας, Ρούλα Πισπιρίγκου και Μάνο Δασκαλάκη.Ήταν μια γενναία μαχήτρια, ένας πραγματικός Άγγελος, πάντα με χαμόγελο και αστείρευτη δύναμη, μας έκανε να ξεχνάμε τα προβλήματά μας. Είμαστε πραγματικά τυχεροί που τη γνωρίσαμε και συντετριμμένοι που τη χάσαμε. Καλή δύναμη και καλό κουράγιο σε σας. Αντίο αγγελούδι μας…», αναφέρει η δημοσίευση «ΚΔΑΠ ΜΕΑ “Χρώματα Ζωής”».
«Συλλυπητήρια… Αγκαλιασμένες και οι τρεις, εύχομαι να σας δίνουν δύναμη σ’ αυτόν τον Γολγοθά που ζείτε. Δεν υπάρχουν λόγια πραγματικά… Δύναμη και κουράγιο μόνο…», γράφει άλλη δημοσίευση.
«Καλό σου ταξίδι χαμογελαστό κορίτσι… Πλάσμα φωτεινό… Να προσέχεις τις αδερφούλες σου εκεί που πας… Ρούλα Πισπιρίγκου, Μάνο Δασκαλάκη δεν υπάρχουν λόγια να σας πω… Δεν υπάρχουν…» αναφέρεται σε ακόμη ένα διαδικτυακό συλλυπητήριο μήνυμα.
Το χρονικό της οικογενειακής τραγωδίας
Το 2019 η οικογένεια του ποδοσφαιριστή Μάνου Δασκαλάκη έχασε τη Μαλένα. Το 2020 την μικρή Ιριδα, μόλις 6 μηνών. Και το απόγευμα του Σαββάτου «έφυγε» και η Τζωρτζίνα! Τρία κορίτσια, μέσα σε 3 χρόνια που έχασαν ξαφνικά την μάχη.
«Είναι τα λεγόμενα ξαφνικά συμβάντα. Κανείς μας δεν το περίμενε για την Τζωρτζίνα. Πιστεύαμε ότι το είχαμε «ασφαλισμένο» αυτό το παιδί», είπε ο Διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων του Νοσοκομείου Ρίου Ανδρέας Ηλιάδης. Την περασμένη άνοιξη η Τζωρτζίνα είχε νοσηλευθεί στην ΜΕΘ. Τότε όλη η Ελλάδα προσευχόταν γι αυτό το παιδί. Να γίνει καλά, να μην θρηνήσει ένα ακόμη παιδί αυτή η οικογένεια. Η Τζωρτζίνα τότε με την βοήθεια των γιατρών τα είχε καταφέρει. Προ ημερών μεταφέρθηκε στην Αθήνα για εξετάσεις. Για νευρολογικό έλεγχο στο «Αγλαϊα Κυριακού». Όμως τελικά η καρδούλα της 9χρονης δεν άντεξε άλλο να μάχεται και σταμάτησε να χτυπά…! Οι γιατροί έκαναν τα πάντα για να κρατήσουν το αγγελούδι στη ζωή, όμως το αναπάντεχο, επήλθε το μεσημέρι του Σαββάτου.
Η κατάσταση της υγείας της παρουσίασε επιπλοκή ξαφνικά, μεταφέρθηκε στην Αθήνα και δυστυχώς αυτή τη φορά χωρίς να καταφέρει να βγει νικήτρια.
Παρά τις προσευχές η 9χρονη Τζωρτζίνα «πέταξε» ψηλά, για να συναντήσει τις αδελφούλες της και οι τρεις μαζί πλέον να βρίσκονται στην αγκαλιά των Αγγέλων και από εκεί να στέλνουν δύναμη στους γονείς τους.
Η οικογένεια χτυπήθηκε για πρώτη φορά τον Απρίλιο του 2019, όταν έχασε την Μαλένα της, σε ηλικία 3,5 ετών. Τον Μάρτιο του 2020 βρήκαν χωρίς σφυγμό το 6μηνών κοριτσάκι τους μέσα στην κούνια τους, από σπάνια αγενεσία στον φλεβοκόμβο. Λίγους μήνες μετά, το μεγαλύτερό τους παιδί, η Τζωρτζίνα υπέστη ανακοπή. Δόθηκε σκληρή μάχη στην ΜΕΘ του ΠΓΝΠ για να κρατηθεί στη ζωή. Μάλιστα εκείνες τις ημέρες είχε μεταφερθεί στην Αθήνα, όπου της εμφυτεύθηκε απινιδωτής για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της καρδούλας της. Δυστυχώς, όμως το κοριτσάκι δεν τα κατάφερε…
«Εχουμε πάθει σοκ»
«Δεν προμήνυε κάτι. Τι να πω. Ακόμη και ο γονιδιακός έλεγχος που έγινε στην οικογένεια δεν έδειξε κάτι. Δεν βρήκαν στο εξωτερικό κάποια γενετική προδιάθεση» δηλώνει στην εφημερίδα Πελοπόννησος ο Ανδρέας Ηλιάδης. «Αιφνίδιο συμβάν» αυτή είναι η αιτία, όμως το περίεργο είναι ότι έχουμε τρία «αιφνίδια συμβάντα» σε τρία παιδιά, με τραγική κατάληξη στην ίδια οικογένεια» συνεχίζει ο κ. Ηλιάδης.
Σύμφωνα με πληροφορίες έχει ήδη ορισθεί να γίνει νεκροτομή της 9χρονης στην Πάτρα. Από την προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αγγελική Τσιόλα. Πρόθεση των επιστημόνων είναι να σταλούν κάποια όργανα σε εξειδικευμένα κέντρα του εξωτερικού. Να γίνει εκεί μια προσπάθεια ώστε να διαπιστωθεί αν υπήρχαν κρυμμένα γονιδιακά σύνδρομα, τα οποία δεν έδιναν συμπτώματα. «Είναι κάποια πράγματα που γίνονται ξαφνικά και δεν τα προλαβαίνεις» καταλήγει ο κ. Ηλιάδης.
πηγή protothema.gr