Aν θεωρείς ότι το έντερο επηρεάζει μόνο τη συχνότητα με την οποία επισκέπτεσαι την τουαλέτα, σήμερα θα αναθεωρήσεις.   Η εύρυθμη λειτουργία του εντέρου επηρεάζει ακόμα και τον εγκέφαλό σου. ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Aν θεωρείς ότι το έντερο επηρεάζει μόνο τη συχνότητα με την οποία επισκέπτεσαι την τουαλέτα, σήμερα θα αναθεωρήσεις.

 

Η εύρυθμη λειτουργία του εντέρου επηρεάζει ακόμα και τον εγκέφαλό σου. Τα εντερικά μικρόβια επηρεάζουν τον τρόπο με τον οποίο αποθηκεύεις λίπος, πώς ισορροπείς τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα και πώς ανταποκρίνεσαι στις ορμόνες της πείνας.

 

Αν λοιπόν καταναλώνεις τις λάθος τροφές, δημιουργούνται προβλήματα, με βασικότερα τη δυσκοιλιότητα, την παχυσαρκία. Οι ερευνητές όμως ανακάλυψαν ότι στο έντερο υπάρχει ένα νευρικό σύστημα που επικοινωνεί με τον εγκέφαλο και ρυθμίζει τη διάθεση.

Όπως καταλαβαίνεις, η ισορροπημένη διατροφή είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητη και ποτέ δεν είναι αργά να αλλάξεις τις κακές συνήθειες. Το τι τρως καθορίζει το αν θα κυριαρχήσουν τα καλά ή βλαβερά βακτήρια. Οι έρευνες έχουν καταλήξει ότι οι κορυφαίες επιλογές είναι οι τροφές με φυτική προέλευση. Κοινώς, τα λαχανικά θα είναι πάντοτε η καλύτερη πηγή σε φυτικές ίνες.

Λάχανο
Εκτός του ότι φτιάχνεις τις καλύτερες σαλάτες το χειμώνα (μαζί με καρότο), το λάχανο έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Β και σε βοηθά να απορροφάς το σίδηρο. Ευτυχώς, καταναλώνεται με πολλούς τρόπους και γίνεται το ιδανικό λαχανικό για να μπει σε σάντουιτς. Δεν υπάρχει μόνο το μαρούλι.

Κεφίρ
Μπορείς να το φτιάξεις σπίτι με νερό καρύδας ή γάλα αμυγδάλου ή να το πάρεις έτοιμο και να έχεις στο σπίτι το καλύτερο προβιοτικό της φύσης. Αγαπάμε το γιαούρτι αλλά το κεφίρ δρα ακόμα πιο αποτελεσματικά στο έντερό σου. Απλώς προτίμησε να το φας σκέτο για να πάρεις όλα του τα οφέλη.

Advertisement
Family Kitchen

Σπαράγγια
Το απίστευτο λαχανικό που τρώγεται σε σαλάτες και συνδυάζεται άψογα με τα πρωινά αυγά σου. Πλούσιο σε προβιοτικά και στην ουσία ινουλίνη, που μειώνει οποιοδήποτε φούσκωμα και βοηθά τη σταθερή επίσκεψη στην τουαλέτα. Όλα θα πάνε ρολόι με λίγα σπαράγγια. Μπορείς να τα φας είτε ωμά είτε μαγειρεμένα.

Αγκινάρα
Άλλο ένα λαχανικό που τρώγεται με αμέτρητους τρόπους και συνοδεύει κλασικές ελληνικές συνταγές. Αυξάνει τα καλά βακτήρια του εντέρου και αποτελεί κορυφαία επιλογή για την προστασία του εντέρου.

Μπανάνες
Η Σταρ Ελλάς των φρούτων τρώγεται όλο το χρόνο και αποκαθιστά την αρμονία στο περιβάλλον του εντέρου. Είναι πλούσιες σε μαγνήσιο και κάλιο προστατεύοντάς σε από φλεγμονές ενώ μία έρευνα του 2011 έδειξε ότι αυτό το φρούτο μειώνει το φούσκωμα και συμβάλει στη μείωση του περιττού βάρους.

Και λίγο σκόρδο
Έρευνα του 2013 που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό “Food Science and Human Wellness”, έδειξε ότι το κλασικό συστατικό κάθε (σχεδόν) συνταγής ενισχύει τη δημιουργία των καλών μικροβίων του εντέρου. Επίσης προλαβάνει μερικές γαστροεντερικές ασθένειες. Το ωμό σκόρδο, δε, έχει τεράστια προβιοτικά οφέλη.

ladylike.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κυβερνητικές πηγές: Με αποκλειστική υπαιτιότητα μιας μικρής μειοψηφίας αγροτών τινάζεται στον αέρα ο διάλογος - Σε περίπτωση κλιμάκωσης μόνες αρμόδιες είναι οι αρχές

13/01/26 12:12 πμ

Κυβερνητικές πηγές: Με αποκλειστική υπαιτιότητα μιας μικρής μειοψηφίας αγροτών τινάζεται στον αέρα ο διάλογος – Σε περίπτωση κλιμάκωσης μόνες αρμόδιες είναι οι αρχές

Σωκράτης Φάμελλος; «Απαιτείται πολιτική αλλαγή για να έχουμε ελληνική βιώσιμη επιχειρηματικότητα που θα στηρίζεται στον πλουραλισμό της οικονομίας»

13/01/26 12:00 πμ

Σωκράτης Φάμελλος: «Απαιτείται πολιτική αλλαγή για να έχουμε ελληνική βιώσιμη επιχειρηματικότητα που θα στηρίζεται στον πλουραλισμό της οικονομίας»

Έναρξη ευρωπαϊκής παραγωγής κυψελών μπαταριών από τον όμιλο Volkswagen

12/01/26 11:59 μμ

Έναρξη ευρωπαϊκής παραγωγής κυψελών μπαταριών από τον όμιλο Volkswagen

«Βόμβα»: Η Ρεάλ Μαδρίτης απέλυσε τον Αλόνσο

12/01/26 11:58 μμ

«Βόμβα»: Η Ρεάλ Μαδρίτης απέλυσε τον Αλόνσο

Συνταγή για μοσχαράκι στιφάδο που λιώνει στο στόμα

12/01/26 11:57 μμ

Συνταγή για μοσχαράκι στιφάδο που λιώνει στο στόμα

Σε καλό κλίμα οι προσπάθειες επανεκκίνησης της ΣΑΕΚ στον δήμο Πολυγύρου

12/01/26 11:55 μμ

Σε καλό κλίμα οι προσπάθειες επανεκκίνησης της ΣΑΕΚ στον δήμο Πολυγύρου

Η Ai, η χιμπατζής-"θαύμα" πέθανε σε ηλικία 49 ετών

12/01/26 11:53 μμ

Η Ai, η χιμπατζής -“θαύμα” πέθανε σε ηλικία 49 ετών

Ο Κυρ. Μητσοτάκης στη Μαδρίτη: Συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Ισπανίας και τον Βασιλιά Φελίπε

12/01/26 11:52 μμ

Ο Κυρ. Μητσοτάκης στη Μαδρίτη: Συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Ισπανίας και τον Βασιλιά Φελίπε

Δύο συλλήψεις για παραβίαση ορίων ταχύτητας- Οδηγούσε με 128 χλμ σε περιοχή με όριο τα 50χλμ

12/01/26 11:51 μμ

Δύο συλλήψεις για παραβίαση ορίων ταχύτητας- Οδηγούσε με 128 χλμ σε περιοχή με όριο τα 50χλμ

Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ - Αντώνης Μωυσίδης: Ο ΟΠΕΚΕΠΕ δεν ασκεί, αλλά εφαρμόζει πολιτικές. Ποτέ δεν είχα δεχθεί πίεση

12/01/26 11:46 μμ

Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ – Αντώνης Μωυσίδης: Ο ΟΠΕΚΕΠΕ δεν ασκεί, αλλά εφαρμόζει πολιτικές. Ποτέ δεν είχα δεχθεί πίεση

Σέρρες: Με επιτυχία ο ετήσιος χορός του Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών Αγίου Ιωάννη "Αλησμόνητες Πατρίδες" - video

12/01/26 8:16 μμ

Σέρρες: Με επιτυχία ο ετήσιος χορός του Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών Αγίου Ιωάννη “Αλησμόνητες Πατρίδες” – video

Χτύπησε και τον νομό Σερρών η κακοκαιρία - Πώς θα εξελιχθεί τις επόμενες ώρες - video

12/01/26 8:10 μμ

Χτύπησε και τον νομό Σερρών η κακοκαιρία – Πώς θα εξελιχθεί τις επόμενες ώρες – video