Σύμφωνα με την καταγγελία όλα ξεκίνησαν όταν η γυναίκα με την 22χρονη κόρη της αγόραζαν μαντίλες για να μπουν στην Αγία Σοφία και η μητέρα έβαλε κατά λάθος το κινητό ... Περισσότερα

Οι διακοπές στη Τουρκία μετατράπηκαν σε εφιάλτη για μάνα και κόρη από τη Κρήτη - Οι συλλήψεις και η δίκη

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Σύμφωνα με την καταγγελία όλα ξεκίνησαν όταν η γυναίκα με την 22χρονη κόρη της αγόραζαν μαντίλες για να μπουν στην Αγία Σοφία και η μητέρα έβαλε κατά λάθος το κινητό του ιδιοκτήτη του καταστήματος στην τσάντα της

Οικογένεια από την Κρήτη καταγγέλλει πως η μητέρα έχει εγκλωβιστεί στην Κωνσταντινούπολη, περιμένοντας να γίνει μία δίκη για κλοπή που υποστηρίζει ότι δεν διέπραξε.

Σύμφωνα με την καταγγελία που δημοσιεύει το neakriti.gr, όλα ξεκίνησαν πριν από μία εβδομάδα στην Κωνσταντινούπολη όταν η γυναίκα με την 22χρονη κόρη της αγόραζαν μαντίλες για να μπουν στην Αγία Σοφία. Τότε, η γυναίκα καταγγέλλει πως έβαλε κατά λάθος το κινητό του ιδιοκτήτη του καταστήματος στην τσάντα της με αποτέλεσμα μητέρα και κόρη να συλληφθούν.

Από τις διακοπές στην Τουρκία στο κρατητήριο

«Ζούμε το “Εξπρές του Μεσονυχτίου”, να πας διακοπές τρεις μέρες σε μία χώρα και να έχεις αυτή τη μεταχείριση; Τι έκαναν; Έγινε καταλάθος. Αν γινόταν κάτι μεμπτό δεν θα έβλεπαν ξανά τον ήλιο; Θέλω να ακουστεί η φωνή μου να κινητοποιηθεί η Ελλάδα μου», λέει στην Κρήτη TV ο Γαβριήλ Τσουντάνης.

Μάνα και κόρη υποστηρίζουν πως οδηγήθηκαν στο κρατητήριο «με έναν καναπέ και δύο κουβέρτες που τους πέταξαν στο πάτωμα. Συνθήκες ούτε για ζώα. Η γυναίκα μου έχει πάει τέσσερις φορές στην πρεσβεία. Δεν έχουμε βοήθεια από πουθενά. Η πρεσβεία λέει δεν μπορούμε να επέμβουμε. Μα εμείς δεν θέλουμε να επέμβουν».

Advertisement
Family Kitchen

Τρεις ημέρες πέρασε η 22χρονη κόρη σε hot spot μέχρι να απελαθεί, χωρίς η μητέρα της να γνωρίζει τι της έχει συμβεί, όπως αναφέρει το δημοσίευμα.

Η Αγάθη Μαρκοπούλου είπε στην Κρήτη TV πως «με σπρώχνανε και φώναζαν “shut up” συνέχεια. Καμία ενημέρωση. Σπρωξίματα. Το χειρότερο ήταν που δεν μπορούσα να επικοινωνήσω με κανέναν, δεν μιλάει κανείς αγγλικά. Και δεν εννοώ απλούς ανθρώπους αλλά τους αστυνομικούς, τους δικαστικούς και την ίδια την δικηγόρο μου».

Η κυρία Μαρκοπούλου καταγγέλλει πως παρά το γεγονός ότι αφέθηκε ελεύθερη δεν μπορεί να γυρίσει στην Ελλάδα αφού αναμένει τη δίκη που μπορεί να γίνει μετά από μήνες. Ο κ. Τσουντάνης ζητάει να υπάρξει παρέμβαση και να γίνει το δικαστήριο, επισημαίνοντας πως ο καταστηματάρχης απέσυρε τη μήνυση.

«Έχω τρομοκρατηθεί»

Η 50χρονη περιέγραψε τις δύσκολες στιγμές που περνάει στην Τουρκία τονίζοντας πως πιστεύει ότι η παραμονή της θα παραταθεί για μερικές μέρες εκεί. «Σήμερα πήγα πάλι στην Πρεσβεία, με σκοπό να καταβάλλω μία χρηματική εγγύηση και να επιστρέψω όταν οριστεί το δικαστήριό μου. Μετά από 4 ώρες ξαναπήγα αφού δε μου απάντησαν άμεσα. Μου είπαν ότι γίνεται, ωστόσο πρέπει πρώτα να οριστεί το δικαστήριο. Όταν μάθουμε ποιος δικαστής θα αναλάβει την υπόθεσή μου θα μπορούμε να υποβάλλουμε αίτημα για εγγύηση. Η δικηγόρος μου είπε ότι από βδομάδα ίσως θα γνωρίζουμε. Η παραμονή μου παρατείνεται. Εγώ έχω τρομοκρατηθεί γιατί έχω την αίσθηση ότι θα μείνω για πάρα πολύ καιρό εδώ αν δεν γίνει δεκτό το αίτημα».

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου, ποια κατηγορία την βαραίνει με βάση ότι ο καταστηματάρχης έχει αποσύρει την μήνυση, η κ. Μαρκοπούλου απάντησε ότι «ο εισαγγελέας δεν είναι σίγουρος αν έγινε εσκεμμένα ή από λάθος, ή από αφηρημάδα, το ότι πήρα το κινητό. Θα πάμε σε δικαστήριο, γιατί θεωρεί ότι ασκήθηκαν πιέσεις στον καταγγέλλοντα».

Σας εξήγησαν γιατί η κόρη σας έπρεπε να μείνει τρεις ολόκληρες ημέρες σε hot spot και να οδηγηθεί στο αεροδρόμιο με χειροπέδες, ρώτησε η δημοσιογράφος. «Όχι» όπως είπε η 50χρονη γυναίκα. «Δεν μου εξήγησαν και αυτό ήταν η πιο οδυνηρή περιπέτεια της ζωής μου. Το βασικότερο πρόβλημα ήταν η επικοινωνία».


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μέτρα ΔΕΘ: Τι λένε οι Σερραίοι; - video

12/09/25 10:21 μμ

Μέτρα ΔΕΘ: Τι λένε οι Σερραίοι; – video

Ι.Χουρουζίδης: Κανένα μέτρο της ΔΕΘ δεν αφορά την εστίαση - video

12/09/25 10:11 μμ

Ι.Χουρουζίδης: Κανένα μέτρο της ΔΕΘ δεν αφορά την εστίαση – video

14 Σεπτεμβρίου: Εθνική μνήμη της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

12/09/25 10:04 μμ

14 Σεπτεμβρίου: Εθνική μνήμη της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

"Πολυθεματικό Φεστιβάλ Σκοτούσσα" από το «Κοινόν Σκοτουσσαίων» - video

12/09/25 9:49 μμ

“Πολυθεματικό Φεστιβάλ Σκοτούσσα” από το «Κοινόν Σκοτουσσαίων» – video

Παραδοσιακοί αγώνες πάλης με συνοδεία ζουρνάδων στη Σκοτούσσα - video

12/09/25 9:39 μμ

Παραδοσιακοί αγώνες πάλης με συνοδεία ζουρνάδων στη Σκοτούσσα – video

Πανήγυρη Σκοτούσσας: Χιλιάδες επισκέπτες με το ΕΚΑΒ Σερρών πάντα δίπλα τους - video

12/09/25 9:31 μμ

Πανήγυρη Σκοτούσσας: Χιλιάδες επισκέπτες με το ΕΚΑΒ Σερρών πάντα δίπλα τους – video

Ελλάδα Τουρκία: Απόψε ο ημιτελικός - Τι λένε οι Σερραίοι

12/09/25 9:58 μμ

Ελλάδα Τουρκία: Απόψε ο ημιτελικός του Eurobasket – Τι λένε οι Σερραίοι

Πρώτη φορά Έλληνας σκακιστής κερδίζει τον εν ενεργεία παγκόσμιο πρωταθλητή - Πρόκειται για τον 25χρονο Νικόλα Θεοδώρου

12/09/25 7:28 μμ

Πρώτη φορά Έλληνας σκακιστής κερδίζει τον εν ενεργεία παγκόσμιο πρωταθλητή – Πρόκειται για τον 25χρονο Νικόλα Θεοδώρου

Αθήνα: Στις 22 Σεπτεμβρίου η δίκη του γιατρού που συνελήφθη για φακελάκι

12/09/25 9:26 μμ

Αθήνα: Στις 22 Σεπτεμβρίου η δίκη του γιατρού που συνελήφθη για φακελάκι

Σοβαρά τραυματίστηκε 49χρονος που έπεσε από ύψος 8 μέτρων στη ΒΙ.ΠΕ Σίνδου

12/09/25 9:23 μμ

Σοβαρά τραυματίστηκε 49χρονος που έπεσε από ύψος 8 μέτρων στη ΒΙ.ΠΕ Σίνδου

ΟΗΕ-Ισραήλ-Παλαιστίνιοι: Η ΓΣ ενέκρινε με συντριπτική πλειοψηφία δήλωση για λύση δύο κρατών

12/09/25 9:22 μμ

ΟΗΕ-Ισραήλ-Παλαιστίνιοι: Η ΓΣ ενέκρινε με συντριπτική πλειοψηφία δήλωση για ΟΗΕ

Εντυπωσιακά πειράματα και οπτικά… θαύματα στη ΔΕΘ

12/09/25 9:20 μμ

Εντυπωσιακά πειράματα και οπτικά… θαύματα στη ΔΕΘ