Οι εργαζόμενοι αντιδρούν τονίζοντας ότι η κυβέρνηση τους αντιμετωπίζει ως εμπορεύματα ή προϊόντα εξαγωγής Xιλιάδες εργαζόμενοι στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης των Φιλιππίνων, κυρίως νοσηλευτές και νοσηλεύτριες, θα έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Τελευταία Νέα
Advertisement
ΣΧΕΤΙΚΑ Νέα

Οι εργαζόμενοι αντιδρούν τονίζοντας ότι η κυβέρνηση τους αντιμετωπίζει ως εμπορεύματα ή προϊόντα εξαγωγής

Advertisement
 

Xιλιάδες εργαζόμενοι στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης των Φιλιππίνων, κυρίως νοσηλευτές και νοσηλεύτριες, θα έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν στη Βρετανία και τη Γερμανία, αν οι δύο αυτές χώρες συμφωνήσουν να δωρίσουν εμβόλια κατά της Covid-19 στη χώρα.

Τα παραπάνω δήλωσε σήμερα Τρίτη (23/2) υψηλόβαθμη αξιωματούχος των Φιλιππίνων, όπου έχει μεν χαλαρώσει η απαγόρευση στην εργασία υγειονομικού τους προσωπικού στο εξωτερικό, αλλά εξακολουθεί να είναι περιορισμένος ο αριθμός των επαγγελματιών του τομέα της υγείας, στους οποίους επιτρέπεται να εγκαταλείψουν τη χώρα, σε 5.000 ετησίως.

Η Άλις Βισπέρας, διευθύντρια του γραφείου διεθνών υποθέσεων του υπουργείου Εργασίας, δήλωσε ότι οι Φιλιππίνες, από τους υψηλότερους αριθμούς κρουσμάτων του νέου κορονοϊού στην Ασία, είναι ανοιχτές στην άρση αυτού του ανώτατου ορίου σε αντάλλαγμα για εμβόλια από τη Βρετανία και τη Γερμανία, τα οποία θα χρησιμοποιήσουν για να εμβολιάσουν τους εργαζόμενους που φεύγουν για να εργαστούν σε άλλες χώρες και εκατοντάδες χιλιάδες Φιλιππινέζους που επαναπατρίζονται.

Νοσηλευτές και νοσηλεύτριες βρίσκονται μεταξύ των εκατομμυρίων Φιλιππινέζων που εργάζονται στο εξωτερικό, προσφέροντας πλέον των 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων τον χρόνο σε εμβάσματα που είναι ζωτικής σημασίας για την οικονομία της χώρας.

«Εξετάζουμε το αίτημα για άρση του ανώτατου ορίου ανάπτυξης, βάσει συμφωνίας», δήλωσε η Βισπέρας στο Reuters.

Η Βρετανία έχει τον έκτο υψηλότερο αριθμό θανάτων από την Covid-19 στον κόσμο και έχει υποστεί ένα από τα χειρότερα οικονομικά πλήγματα από την πανδημία, ενώ η Γερμανία έχει τον 10ο υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων παγκοσμίως.

Οι δύο χώρες έχουν εμβολιάσει και 23 εκατομμύρια ανθρώπους, ενώ οι Φιλιππίνες δεν έχουν ακόμη αρχίσει την εκστρατεία ανοσοποίησης των 70 εκατομμυρίων ενηλίκων τους, ήτοι των δύο τρίτων από τα 108 εκατομμύρια κατοίκους τους και περιμένουν να λάβουν την πρώτη παρτίδα εμβολίων κατά της Covid-19 αυτήν την εβδομάδα, την οποία κάνει δωρεά η Κίνα.

Οι Φιλιππίνες θέλουν να εξασφαλίσουν συνολικά 148 εκατομμύρια δόσεις.

Η βρετανική πρεσβεία στη Μανίλα δεν έχει μέχρι στιγμής ανταποκριθεί σε αίτημα για σχόλιο, ούτε και η αποστολή της Γερμανίας στη χώρα αυτή δεν έχει ακόμη απαντήσει.

Advertisement

Το 2019, σχεδόν 17.000 νοσηλευτές και νοσηλεύτριες από τις Φιλιππίνες υπέγραψαν συμβόλαια εργασίας στο εξωτερικό, σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία.

Αντιδράσεις από τους εργαζόμενους
Αν και οι νοσηλευτές και οι νοσηλεύτριες στις Φιλιππίνες έχουν αγωνιστεί για την άρση του περιορισμού αυτού ώστε να ξεφύγουν από κακές συνθήκες εργασίας και χαμηλές αποδοχές στη χώρα, το σχέδιο αυτό για εργαζόμενους έναντι εμβολίων δεν έτυχε καλής υποδοχής από ορισμένους εργαζόμενους στον τομέα.

«Είμαστε αηδιασμένοι με το πώς αντιμετωπίζονται οι νοσοκόμες και οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης από την κυβέρνηση ως εμπορεύματα ή προϊόντα εξαγωγής», δήλωσε η Τζόσελιν Αντάμο, γενική γραμματέας της Ένωσης Φιλιππινέζων Νοσηλευτών και Νοσηλευτριών στο Reuters.

Πηγή newsbeast.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ελληνίδα αεροσυνοδός ανάμεσα στους νεκρούς από την συντριβή του Falcon 50 στην Τουρκία όπου σκοτώθηκε ο Λίβυος στρατηγός

24/12/25 10:50 πμ

Ελληνίδα αεροσυνοδός ανάμεσα στους νεκρούς από την συντριβή του Falcon 50 στην Τουρκία όπου σκοτώθηκε ο Λίβυος στρατηγός

Διαθέσιμη η ψηφιακή εφαρμογή Μητρώου Δεξαμενών Ιδιωτικών Πρατηρίων Καυσίμων

24/12/25 10:30 πμ

Διαθέσιμη η ψηφιακή εφαρμογή Μητρώου Δεξαμενών Ιδιωτικών Πρατηρίων Καυσίμων

Αυξημένες οι αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων λόγω μείωσης συντελεστών φορολογίας

24/12/25 10:21 πμ

Αυξημένες οι αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων λόγω μείωσης συντελεστών φορολογίας

Θεσσαλονίκη: 13χρονη κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού από νεαρούς

24/12/25 10:02 πμ

Θεσσαλονίκη: 13χρονη κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού από νεαρούς

Τιμές "θαύμα" στα super market ‘’Κάντζας’’ - video

24/12/25 9:12 πμ

Τιμές “θαύμα” στα super market ‘’Κάντζας’’ – video

Σε εορταστικό κλίμα η γιορτή του ΣΟΦΨΥ Ν. Σερρών

24/12/25 8:50 πμ

Σε εορταστικό κλίμα η Χριστουγεννιάτικη γιορτή του ΣΟΦΨΥ Ν. Σερρών

Παραμονές Χριστουγέννων στην Πέργαμο της Μικρασίας

24/12/25 8:39 πμ

Παραμονές Χριστουγέννων στην Πέργαμο της Μικρασίας

Στο πλήρωμα της φρεγάτας Belharra ΚΙΜΩΝ η Σερραία Αρχικελευστής Ευθυμία - Ηρώ Πολατίδου

24/12/25 8:55 πμ

Στο πλήρωμα της φρεγάτας Belharra ΚΙΜΩΝ η Σερραία Αρχικελευστής Ευθυμία – Ηρώ Πολατίδου

Έφυγε από τη ζωή η Σύλβα - Καίτη Ακρίτα

24/12/25 12:20 πμ

Έφυγε από τη ζωή η Σύλβα – Καίτη Ακρίτα

Τουρκία: Συνετρίβη το αεροσκάφος που μετέφερε τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου της Λιβύης

24/12/25 12:18 πμ

Τουρκία: Συνετρίβη το αεροσκάφος που μετέφερε τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου της Λιβύης

Γιορτάζει 24 Δεκεμβρίου: Αγία Ευγενία- Η άγνωστη ιστορία της

24/12/25 12:13 πμ

Γιορτάζει 24 Δεκεμβρίου: Αγία Ευγενία- Η άγνωστη ιστορία της

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 24 Δεκεμβρίου, παραμονή Χριστουγέννων

24/12/25 12:08 πμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 24 Δεκεμβρίου, παραμονή Χριστουγέννων