Καταπράσινη, γεμάτη καθαρά νερά η Σαμοθράκη είναι ένας ιδιαίτερος, παραδεισένιος προορισμός, ιδανικός για τους λάτρεις των φυσικών τοπίων και της κατασκήνωσης.   Το νησί του Θρακικού Πελάγους είναι γεμάτο νερά, ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Τελευταία Νέα
Advertisement
ΣΧΕΤΙΚΑ Νέα

Καταπράσινη, γεμάτη καθαρά νερά η Σαμοθράκη είναι ένας ιδιαίτερος, παραδεισένιος προορισμός, ιδανικός για τους λάτρεις των φυσικών τοπίων και της κατασκήνωσης.

 

Advertisement
 

Το νησί του Θρακικού Πελάγους είναι γεμάτο νερά, πηγές, ποτάμια και καταρράκτες. Μόλις βρεθεί κάποιος στο νησί μαγεύεται από τις ομορφιές του και θέλει να εξερευνήσει όλα τα μυστικά της.

 

Η άγρια παρθένα φύση, τα απότομα βουνά και οι καταρράκτες κάνουν το νησί μοναδικό. Από τα πιο εντυπωσιακά στοιχεία που αποτελεί και πόλο έλξης επισκεπτών κάθε χρόνο είναι οι «βάθρες». Πρόκειται για τις λεγόμενες φυσικές πισίνες με τα κρυστάλλινα νερά που δημιουργούνται από τους καταρράκτες οι οποίοι τρέχουν στις πλαγιές του βουνού.

 

Μια από τις πιο γνωστές βάθρες είναι αυτή του «Φονιά», του πιο διάσημου φαραγγιού της Σαμοθράκης αλλά για να φτάσει κανείς εκεί χρειάζεται περίπου μισή ώρα οπότε και πρέπει να είναι σε καλή φυσική κατάσταση. Το θέαμα όμως θα τον ανταμείψει καθώς θα συναντήσει μία εντυπωσιακή, κρυστάλλινη ποταμίσια πισίνα που βρέχεται από έναν τεράστιο καταρράκτη.

 

Η εικόνα σε συνδυασμό με τον ήχο από τα τρεχούμενα νερά μαγεύει τις αισθήσεις. Οι πιο τολμηροί κάνουν ακόμη και τσουλήθρα στον εντυπωσιακό καταρράκτη. Εάν έχετε αντοχές αξίζει να δείτε την «Κλείδωση» τον ψηλό καταρράκτη του Φονιά. Η διαδρομή διαρκεί τρεις ώρες μέσα από συγκεκριμένο μονοπάτι αλλά η ομορφιά είναι απερίγραπτη.

 

Η δεύτερη πιο γνωστή είναι η βάθρα της «Γριάς» και αποτελεί τον αγαπημένο προορισμό των κατασκηνωτών. Ιδανικό μέρος για εξερεύνηση με βράχια για μικρή αναρρίχηση και μια φυσική πισίνα που μοιάζει σαν ψεύτικη ενώ κάποιοι την χαρακτηρίζουν παραλία του βουνού!

 

Τα όμορφα μονοπάτια στη διαδρομή για την «Γριά» θα σας μείνουν αξέχαστα αλλά πρέπει να ξέρετε ότι θα σας κουράσουν ειδικά εάν δεν είστε σε συγκεκριμένη φυσική κατάσταση.

 

Όσοι επισκέπτονται συχνά το νησί επιλέγουν εκτός από αυτές τις δύο και άλλες βάθρες όπως στον Παράδεισο και στο Βάτο όπου η πρόσβαση γίνεται με καραβάκι.

 

Στο νησί βέβαια εκτός από τις φυσικές πισίνες που σίγουρα κερδίζουν τον επισκέπτη υπάρχουν ιδιαίτερης ομορφιάς παραλίες και πεντακάθαρες με πιο γνωστή την παραλία «Κήποι» αλλά και την «Παχιά Άμμο» για όσους προτιμούν την άμμο αντί για βότσαλα.

 

Η Σαμοθράκη είναι από τα μέρη που προσφέρει βουνό και θάλασσα ενώ αποτελεί προορισμό κυρίως για εναλλακτικό τουρισμό. Οι επισκέπτες γίνονται ένα με τη φύση και απολαμβάνουν την ηρεμία που αυτή προσφέρει… Αν την επισκεφτείτε μην παραλείψετε να δείτε το Μεσαιωνικό Κάστρο και να απολαύσετε από εκεί το ηλιοβασίλεμα.

 

 

 

 

 

Advertisement

 

 

 

 

 

 

 

[newsbeast.gr]


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ν.Ταχιάος για μετρό Θεσσαλονίκης: «Κάθε επέκταση αυτόματου δικτύου απαιτεί διαφορετική στρατηγική»

13/11/25 10:29 μμ

Ν.Ταχιάος για μετρό Θεσσαλονίκης: «Κάθε επέκταση αυτόματου δικτύου απαιτεί διαφορετική στρατηγική»

Boυλή: Σφοδρή αντιπαράθεση για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

13/11/25 10:26 μμ

Boυλή: Σφοδρή αντιπαράθεση για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Κατεδαφίζονται τα επί 33 χρόνια εγκαταλελειμμένα κτίρια της πρώην γαλακτοβιομηχανίας ΑΓΝΟ

13/11/25 10:21 μμ

Κατεδαφίζονται τα επί 33 χρόνια εγκαταλελειμμένα κτίρια της πρώην γαλακτοβιομηχανίας ΑΓΝΟ

Ο πληθυσμός των θαλάσσιων ελεφάντων αποδεκατίστηκε από τη γρίπη των πτηνών

13/11/25 10:18 μμ

Ο πληθυσμός των θαλάσσιων ελεφάντων αποδεκατίστηκε από τη γρίπη των πτηνών

ΓΣ ΕΝΠΕ - Γιώργος Ιωακειμίδης: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση σε στασιμότητα

13/11/25 10:14 μμ

ΓΣ ΕΝΠΕ – Γιώργος Ιωακειμίδης: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση σε στασιμότητα

Η Χριστίνα Λιναρδάτου επιστρέφει δυναμικά στο ρινγκ

13/11/25 10:10 μμ

Η Χριστίνα Λιναρδάτου επιστρέφει δυναμικά στο ρινγκ

Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ - Γ. Κέντρος, πρώην Αντιπρόεδρος ΟΠΕΚΕΠΕ. Διαχρονικά τα προβλήματα και οι παθογένειες του Οργανισμού

13/11/25 10:05 μμ

Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ – Γ. Κέντρος, πρώην Αντιπρόεδρος ΟΠΕΚΕΠΕ. Διαχρονικά τα προβλήματα και οι παθογένειες του Οργανισμού

Η Τεχνητή Νοημοσύνη στο ΕΣΥ- Ψηφιακός Βοηθός Ιατρού και Ψηφιακός Βοηθός Πολίτη

13/11/25 10:01 μμ

Η Τεχνητή Νοημοσύνη στο ΕΣΥ- Ψηφιακός Βοηθός Ιατρού και Ψηφιακός Βοηθός Πολίτη

Dua Lipa, Coldplay και Radiohead υπέρ ενός πλαφόν στις τιμές μεταπώλησης των εισιτηρίων

13/11/25 9:35 μμ

Dua Lipa, Coldplay και Radiohead υπέρ ενός πλαφόν στις τιμές μεταπώλησης των εισιτηρίων

Η θέση του ΣΕΑΑ για την απάτη στο ΦΠΑ για τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα

13/11/25 9:26 μμ

Η θέση του ΣΕΑΑ για την απάτη στο ΦΠΑ για τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα

Διπλασιάστηκε η εμφάνιση υψηλής αρτηριακής πίεσης σε παιδιά και έφηβους την τελευταία 20ετία

13/11/25 9:22 μμ

Διπλασιάστηκε η εμφάνιση υψηλής αρτηριακής πίεσης σε παιδιά και έφηβους την τελευταία 20ετία

ΒΟΥΛΗ - Επιτροπή - Ν/σ. Εκσυγχρονισμός ΕΡΤ - Οι θέσεις των κομμάτων

13/11/25 9:15 μμ

ΒΟΥΛΗ – Επιτροπή – Ν/σ. Εκσυγχρονισμός ΕΡΤ – Οι θέσεις των κομμάτων