Έκπληξη η αύξηση στα πακέτα κρουαζιέρας     Αισιόδοξος για την εξέλιξη του φετινού καλοκαιριού και τις διακοπές σε τουριστικούς προορισμούς, που δεν έχουν πληγεί ιδιαίτερα από τον κορονοϊό, όπως ... Περισσότερα

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Τελευταία Νέα
Advertisement
ΣΧΕΤΙΚΑ Νέα

Έκπληξη η αύξηση στα πακέτα κρουαζιέρας

 

Advertisement
 

 

Αισιόδοξος για την εξέλιξη του φετινού καλοκαιριού και τις διακοπές σε τουριστικούς προορισμούς, που δεν έχουν πληγεί ιδιαίτερα από τον κορονοϊό, όπως η Ελλάδα και η Μαγιόρκα, εμφανίζεται ο επικεφαλής της TUI Φριτς Γιούσεν.

Ξαφνιάζει μάλιστα τους ειδικούς και η αυξημένη ζήτηση για πακέτα διακοπών που καταγράφεται στην Γερμανία, αμέσως μετά τα πρώτα σημάδια απελευθέρωσης των μετακινήσεων και με την προοπτική άρσης των συνοριακών περιορισμών.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του οικονομικού περιοδικού «WirtsachaftsWoche», όσο τα σύνορα της χώρας παραμένουν κλειστά, το προβάδισμα έχουν οι τουριστικοί προορισμοί εντός Γερμανίας, ωστόσο οι ειδικοί αναμένουν αύξηση του ενδιαφέροντος και για το εξωτερικό.

«Η αύξηση για διακοπές στην Γερμανία είναι πάνω από κάθε προσδοκία», αναφέρει το περιοδικό και παραθέτει στοιχεία έρευνας από την DS Destination Solutions, την μεγαλύτερη βάση δεδομένων για καταλύματα από την Βόρεια Θάλασσα έως τις ‘Αλπεις.

Τον περασμένο Μάρτιο, πριν φθάσει ο κορονοϊός στην χώρα, οι κρατήσεις σημείωναν ήδη αύξηση κατά 10% σε σχέση με το 2019, ενώ τον Απρίλιο, όπως ήταν αναμενόμενο, μειώθηκαν κατά 70-90% μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΠΕ-ΜΠΕ στη Γερμανία.

Την περασμένη εβδομάδα όμως, ειδικά σε ό,τι αφορά εξοχικά διαμερίσματα στη Βόρεια Θάλασσα, έγιναν οι διπλάσιες κρατήσεις από ό,τι κατά την ίδια περίοδο πέρυσι, επισημαίνει το περιοδικό.

Αντιθέτως, όσο ακόμη δεν είναι σαφές τι ακριβώς θα ισχύσει στα ξενοδοχεία, αυτού του είδους οι διακοπές σημειώνουν περιορισμένη ζήτηση, επισημαίνει ο διευθυντής της αλυσίδας ξενοδοχείων Steigenberger Τόμας Βιλς.

Επιπλέον, σε πολλά κρατίδια έχουν επιβληθεί αυστηροί περιορισμοί, όπως το 50% ως μέγιστο ποσοστό πληρότητας στην Κάτω Σαξονία ή το 60% στο Μεκλεμβούργο – Πομερανία, αλλά και ο κανονισμός σε πολλά κρατίδια ότι, μετά την αποχώρηση κάθε πελάτη, το δωμάτιο θα πρέπει να παραμένει ελεύθερο για τουλάχιστον επτά ημέρες.

 

Advertisement
Babis

Ο επικεφαλής του γερμανικού τουριστικού ομίλου ΗRS Τομπίας Ράγκε εκτιμά πάντως ότι και ο ξενοδοχειακός κλάδος θα ακολουθήσει σύντομα τις εξοχικές κατοικίες και θα σημειωθεί και σε αυτόν μεγάλη αύξηση.

Το στοιχείο που οι ειδικοί θεωρούν έκπληξη είναι η μεγάλη άνοδος που καταγράφεται αυτή τη στιγμή στα πακέτα κρουαζιέρας. «Οι προκρατήσεις είναι αυτή τη στιγμή κατά διψήφιο ποσοστό περισσότερες από πέρυσι», αναφέρει ο υπεύθυνος της ειδικής ιστοσελίδας «Ε-Hoi» Τιμ Κρέτκε και διευκρινίζει ότι μόνο οι μισές από αυτές αφορούν προηγουμένως ακυρωθείσες κρατήσεις.

Επιπλέον, από την στιγμή που στην Ευρωπαϊκή Ένωση άρχισε η συζήτηση για το άνοιγμα των συνόρων, ιδιαίτερη αύξηση σημειώνεται και στο ενδιαφέρον για κρουαζιέρες στην Μεσόγειο. Ειδικά για αυτές τις κρουαζιέρες, ενδιαφέρον διαπιστώνεται και για κρατήσεις ακόμη και για το 2021 ή το 2022.

Αναφερόμενος στα νέα στοιχεία, ο επικεφαλής της TUI Φριτς Γιούσεν εκφράζει την αισιοδοξία του για την εξέλιξη του φετινού καλοκαιριού. Όπως λέει, η Αυστρία είναι πιθανό να κάνει καλό ξεκίνημα, καθώς έχει συμφωνήσει ήδη για ανοιχτά σύνορα με την Γερμανία, ενώ αναμένει παρόμοια βήματα και σε ό,τι αφορά την Κροατία και τελικά μια απελευθέρωση για ταξιδιωτικούς προορισμούς οι οποίοι δεν έχουν πληγεί σχεδόν καθόλου από τον κορονοϊό, όπως η Ελλάδα και η Μαγιόρκα, αναφέρει.

 

Πηγή newsbeast.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 24 Οκτωβρίου

24/10/25 12:16 πμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 24 Οκτωβρίου

Δήμος Σερρών: Εξοπλισμό για την Κοινωνική κουζίνα δώρισε ο Σύλλογος Σερραίων Θεσσαλονίκης

24/10/25 12:02 πμ

Δήμος Σερρών: Εξοπλισμό για την Κοινωνική κουζίνα δώρισε ο Σύλλογος Σερραίων Θεσσαλονίκης

Ακρίβεια και παραπλάνηση: Άλλη τιμή στο ράφι, άλλη στο ταμείο - Άλλη η πραγματικότητα για τον καταναλωτή - video

23/10/25 11:53 μμ

Ακρίβεια και παραπλάνηση: Άλλη τιμή στο ράφι, άλλη στο ταμείο – Άλλη η πραγματικότητα για τον καταναλωτή – video

Στη Βουλή η δικογραφία από την Εισαγγελία Σερρών για τον αυτοκινητόδρομο Δερβένι - Προμαχώνας

23/10/25 11:06 μμ

Στη Βουλή η δικογραφία από την Εισαγγελία Σερρών για τον αυτοκινητόδρομο Δερβένι – Προμαχώνας

Ολοκληρώθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία ο πρώτος κύκλος του“Piraeus Startup Accelerator”

23/10/25 10:58 μμ

Ολοκληρώθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία ο πρώτος κύκλος του“Piraeus Startup Accelerator”

Το 66ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης με την ενέργεια της ΔΕΗ

23/10/25 10:53 μμ

Το 66ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης με την ενέργεια της ΔΕΗ

Μυτιληναίος στο BBC: Το Χρηματιστήριο του Λονδίνου ανακάμπτει, λέει ο επικεφαλής της METLEN

23/10/25 10:45 μμ

Μυτιληναίος στο BBC: Το Χρηματιστήριο του Λονδίνου ανακάμπτει, λέει ο επικεφαλής της METLEN

Οι επενδύσεις των VC στην Τεχνητή Νοημοσύνη, οι startups και το Github Copilot

23/10/25 10:19 μμ

Οι επενδύσεις των VC στην Τεχνητή Νοημοσύνη, οι startups και το Github Copilot

Εκτός ο Τάσος Μπακασέτας με ενόχληση στο δικέφαλο μηριαίο μυ

23/10/25 10:13 μμ

Εκτός ο Τάσος Μπακασέτας με ενόχληση στο δικέφαλο μηριαίο μυ

Κίνα: Ετήσια αύξηση 18% στα ταξίδια εσωτερικού τουρισμού την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2025

23/10/25 10:10 μμ

Κίνα: Ετήσια αύξηση 18% στα ταξίδια εσωτερικού τουρισμού την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2025

Ευρωπαϊκό Συμβούλιο: Με προσέγγιση 360 μοιρών το σχέδιο για την ενίσχυση της αμυντικής ετοιμότητας της Ευρώπης

23/10/25 10:06 μμ

Ευρωπαϊκό Συμβούλιο: Με προσέγγιση 360 μοιρών το σχέδιο για την ενίσχυση της αμυντικής ετοιμότητας της Ευρώπης

Conference League: Στην κορυφή η Φιορεντίνα

23/10/25 10:03 μμ

Conference League: Στην κορυφή η Φιορεντίνα