Οι Gmax του 3ου ΓεΛ Σερρών στους παγκόσμιους τελικούς του διαγωνισμού «Formula 1 στα σχολεία»!Οι Gmax του 3ου ΓεΛ Σερρών στους παγκόσμιους τελικούς του διαγωνισμού «Formula 1 στα σχολεία»!

 

Σας γνωστοποιούμε ότι στο 3ο Γενικό Λύκειο Σερρών δραστηριοποιείται η ομάδα Gmax που συμμετέχει στο μαθητικό διαγωνισμό καινοτομίας «Formula 1 στα σχολεία». Η ομάδα πήρε μέρος στον εθνικό τελικό της διοργάνωσης που διεξάχθηκε το τριήμερο 10-12 Μαΐου 2019 στην Αθήνα και βάσει των αποτελεσμάτων της, κλήθηκε να συμμετάσχει στους παγκόσμιους τελικούς της διοργάνωσης «Formula 1 στα σχολεία» που θα διεξαχθούν φέτος στο Abu Dhabi από τις 22/11 ως 29/11/2019. Η ομάδα μας καλείται συμμετάσχει με τρία μέλη και ένα συνοδό ως ομάδα συνεργασίας με την ομάδα Vector από την Αγγλική σχολή Λευκωσίας της Κύπρου.

Περισσότερες πληροφορίες για το διαγωνισμό μπορούν να βρεθούν εδώ: http://www.f1inschools.gr/ κι εδώ: https://www.f1inschools.com/.

 

Η συμμετοχή στους παγκόσμιους τελικούς δίνει τη μοναδική δυνατότητα σε τρεις μαθητές της ομάδας να ζήσουν από κοντά την ατμόσφαιρα ενός grand prix formula 1. Επιπλέον αποτελεί γι’ αυτούς μια εξαιρετική επαγγελματική ευκαιρία καθώς μέσω των παγκόσμιων τελικών αναδεικνύονται οι αυριανοί μηχανικοί, managers και σχεδιαστές αυτοκινήτων. Στους παγκόσμιους τελικούς οι συμμετέχοντες μπορούν να γνωρίσουν εκπροσώπους διαφόρων πανεπιστημίων και να διευρύνουν τους ορίζοντες των σπουδών και του επαγγελματικού τους μέλλοντος.


 

Η συμμετοχή μιας μαθητικής ομάδας ενός περιφερειακού σχολείου σε ένα τέτοιας εμβέλειας γεγονός αποτελεί έμπνευση και δίνει κίνητρα και σε άλλες μαθητικές ομάδες να επιδιώξουν αντίστοιχα αποτελέσματα.

Προϋπόθεση ωστόσο για τη συμμετοχή μας αποτελεί η εξασφάλιση ενός ποσού ικανού να καλύψει τα έξοδα της μετακίνησης, διαμονής και συμμετοχής, το οποίο κυμαίνεται περίπου στις 10.000€- 12.000€.

Προκειμένου να συγκεντρώσουμε αυτό το σημαντικό ποσό έχουμε ήδη απευθυνθεί στη σχολική κοινότητα του 3ου Γε.Λ. Σερρών, στον όμιλο φίλων Unesco Σερρών, στο Δήμο Σερρών, στο Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών Α.Ε., στο Επιμελητήριο Σερρών και σε μια σειρά επιχειρήσεων και φορέων, ζητώντας τη συμβολή τους.

 

Καλούμε όλους όσους πιστεύουν ότι η υλοποίηση ενός τέτοιου μεγάλου στόχου είναι σημαντική για την εκπαίδευση στην πόλη και το νομό μας να συμβάλλουν ερχόμενοι σε επαφή με τον υπεύθυνο καθηγητή.

 

 

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *