Epiloges.tv
Ειδήσεις για τις Σέρρες, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!
13.7 C
Serres

Οι καλές «Σαμαρείτισσες» της Λέσβου- Μαγειρεύουν καθημερινά για ανθρώπους που έχουν μείνει μόνοι

Στο χωριό Μιστεγνά, της Λέσβου μια περιοχή περίπου 400 κατοίκων, ο ένας μεριμνά για τον άλλον και γι’ αυτό φροντίζουν εθελοντές και εθελόντριες.

Στο Αρχονταρίκι του Ναού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου εδώ και ένα χρόνο έχει δημιουργηθεί ένα κοινωνικό μαγειρείο.

Όλα ξεκίνησαν πριν από ένα χρόνο, όταν η πρόεδρος της κοινότητας και πρόεδρος του συλλόγου Οι Μιστεγνιώτες, αποφάσισαν με τον ιερέα να το δημιουργήσουν και να προσφέρουν φαγητό σε συνανθρώπους τους. Όλα με εθελοντική προσφορά.

Η Χριστίνα Κουρτζή, πρόεδρος της Κοινότητας Μιστεγνών μίλησε στην εκπομπή «Περίμετρο» της ΕΡΤ, για αυτή τη σημαντική πρωτοβουλία. «Ξεκίνησε ακριβώς πριν ένα χρόνο. Υπάρχουν άνθρωποι παντού που είναι μόνοι, που δεν έχουν ένα πιάτο ζεστό φαγητό. Αποφασίσαμε με τον ιερέα μας να στήσουμε αυτό το μαγειρείο. Έχουμε γυναίκες εθελόντριες που μαγειρεύουν, εθελοντές που δίνουν τις πρώτες ύλες και σιτίζουμε 20 ανθρώπους. Είναι ένα φαινόμενο που υπάρχει παντού, σε όλες τις κοινωνίες, απλά εμείς πρέπει να το δούμε», ανέφερε.



Babis

ΕλλάδαΟι καλές «Σαμαρείτισσες» της Λέσβου- Μαγειρεύουν καθημερινά για ανθρώπους που έχουν μείνει...

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

ΠΟΕΔΗΝ: Συμμετέχουμε με 24ωρη απεργία στις εκδηλώσεις της Πρωτομαγιάς

Με απεργιακή συγκέντρωση για την Αθήνα στην Πλατεία Κοραή...

Εικόνα εγκατάλειψης σε χωριά της Φλώρινας – Η ανεργία διώχνει τους νέους

Δρόμοι έρημοι, κτίρια εγκαταλελειμμένα και σχολεία κλειστά αντικρίζει κανείς...

Στη φυλακή προπονητής πολεμικών τεχνών για κατάχρηση ανήλικης

Στη φυλακή οδηγήθηκε 32χρονος προπονητής πολεμικών τεχνών που κατηγορείται...

Κεντρική Πελοπόννησος: Απαγόρευση κυκλοφορίας βαριών φορτηγών

Απαγόρευση κυκλοφορίας για τα βαριά φορτηγά, θα ισχύσει με...

Τελευταία Νέα