Οι Κινέζοι χάκερς είναι 50 φορές περισσότεροι από τους πράκτορες του FBI στο διαδίκτυο – Ο κίνδυνος για τις ΗΠΑ
Date:
Το FBI μπορεί να θεωρείται μια από τις καλύτερες υπηρεσίες στον κόσμο, όμως οι χάκερς της Κίνας ξεπερνούν τους Αμερικανούς πράκτορες κατά 50 προς 1 στο διαδίκτυο, εγείροντας σοβαρά ερωτήματα για την ασφάλεια των ΗΠΑ.
Ο διευθυντής του FBI, Christopher Wray, τόνισε ότι το Πεκίνο διαθέτει το μεγαλύτερο πρόγραμμα hacking από κάθε άλλο μεγάλο κράτος και μπορεί ποιοτικά να υστερεί, αλλά κάνει τις κατάλληλες κινήσεις για να διορθώσει τα προβλήματα του.
Σε ακρόαση που έδωσε στο Κογκρέσο, ξεκαθάρισε ότι οι ΗΠΑ πρέπει να επενδύσουν περισσότερα στο τομέα της κυβερνοασφάλειας και ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τις δραστηριότητες από την Κίνα.
«Στην πραγματικότητα, αν κάθε ένας από τους πράκτορες και τους αναλυτές πληροφοριών του FBI στον κυβερνοχώρο επικεντρωνόταν αποκλειστικά στην κινεζική απειλή, οι χάκερς της Κίνας θα εξακολουθούσαν να είναι περισσότεροι από το προσωπικό του FBI στον κυβερνοχώρο», είπε χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με το Business Insider, ο Wray υποστήριξε πως οι Κινέζοι χάκερς χτυπούν περισσότερους χαμηλόβαθμους διαδικτυακούς στόχους, όχι μόνο για να εκπαιδευτούν εύκολα, αλλά και για να σπείρουν τον όλεθρο. «Δεν είναι φθηνή εκπαίδευση. Το Πεκίνο θέλει να τρομοκρατήσει την αμερικανική κοινωνία και το καταφέρνει, όσο νομίζουμε ότι μοναδικοί στόχοι είναι στρατιωτικές και πολιτικές εγκαταστάσεις», είπε στο Κογκρέσο.
«Είναι η μεγαλύτερη μακροπρόθεσμη απειλή»
Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Christopher Wray κρούει τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με τις ικανότητες της Κίνας στις κυβερνοεπιθέσεις. Τον Οκτώβριο, δήλωσε στην εκπομπή «60 Minutes» ότι η Κίνα έχει κλέψει περισσότερα δεδομένα από τις ΗΠΑ «από κάθε κράτος, μεγάλο ή μικρό, μαζί».
Επίσης, ο επικεφαλής της CIA, William J. Burns, σε άρθρο στο Foreign Affairs τόνισε πως «ενώ η Ρωσία μπορεί να αποτελεί την πιο άμεση πρόκληση, η Κίνα είναι η μεγαλύτερη μακροπρόθεσμη απειλή».
Οι αμερικανικές αρχές θεωρούν την εφαρμογή TikTok τον κινεζικό «δούρειο ίππο» για να αποκτήσει το Πεκίνο πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα της Δύσης, ενώ ιδιαίτερο βάρος δίνεται στην τεχνολογική ανάπτυξη που συντελείται στο Πεκίνο από το 2010.
Συγκεκριμένα, πολλοί κινεζικοί τεχνολογικοί κολοσσοί ελέγχονται σε μεγάλο βαθμό από το κράτος και επιδιώκουν να αποκτήσουν μερίδια σε ιδιωτικές εταιρείες της Δύσης. Παράλληλα, είναι θολό το νομικό τοπίο σχετικά με τους περιορισμούς τους και τις δυνατότητες, καθώς φέρεται να προσαρμόζονται με βάση τις ανάγκες της κυβέρνησης του Πεκίνου.Αμερικανοί ειδικοί λοιπόν, προτείνουν να γίνουν νέες επενδύσεις στο χώρο της κυβερνοασφάλειας και κυρίως ό,τι αφορά την καθημερινή χρήση εφαρμογών από πολίτες, που αποτελούν την «καρδιά» του διαδικτύου.
πηγή newsbeast.gr