Πρόγραμμα του ΥΜΑΘ για την οργάνωση και την ενίσχυση νεανικών δράσεων φορέων και συλλόγων της Μακεδονίας και της Θράκης, συνολικού προϋπολογισμού διακοσίων δέκα χιλιάδων ευρώ, παρουσιάστηκε, απόψε, στο συνεδριακό κέντρο ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Πρόγραμμα του ΥΜΑΘ για την οργάνωση και την ενίσχυση νεανικών δράσεων φορέων και συλλόγων της Μακεδονίας και της Θράκης, συνολικού προϋπολογισμού διακοσίων δέκα χιλιάδων ευρώ, παρουσιάστηκε, απόψε, στο συνεδριακό κέντρο “Ν. Γερμανός” της ΔΕΘ.

Οι επιχορηγούμενες νεανικές δράσεις αφορούν τέσσερις τομείς: την κοινωνική συνοχή, την προστασία του περιβάλλοντος, την πολιτιστική δημιουργία και τις καινοτόμες πρωτοβουλίες νεανικής δικτύωσης.

«Καλέσαμε τις συλλογικότητες νέων από όλη τη Μακεδονία και τη Θράκη για να τους παρουσιάσουμε ένα πρόγραμμα που βγαίνει με ανοιχτή προκήρυξη και αυτό είναι «φρέσκια» ιδέα για το ΥΜΑΘ» είπε η υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Κατερίνα Νοτοπούλου, ευχαριστώντας για τη συνεργασία τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς και τους υπαλλήλους των υπηρεσιών του ΥΜΑΘ.

Η κ. Νοτοπούλου εξέφρασε τη χαρά της που για πρώτη φορά το ΥΜΑΘ απευθύνεται με ανοιχτή προκήρυξη για τέτοιες δράσεις σε συλλόγους και σωματεία της νεολαίας, με ένα πρόγραμμα που, όπως είπε, συναντιέται με τους σχεδιασμούς και τις δράσεις για τη νεολαία της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς και φιλοδοξεί να προσφέρει στους νέους και στις τοπικές κοινωνίες. Πρόσθεσε, ότι το επόμενο διάστημα αναμένεται να βγει κι ένα ακόμη πρόγραμμα από το ΥΜΑΘ, στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής, για ανθρωπιστικές δράσεις.

«Αλλάζουμε -όπως βλέπετε – τις προτεραιότητες του ΥΜΑΘ» είπε η κ. Νοτοπούλου και πρόσθεσε : «Λέγεται, συχνά, ότι οι νέοι είναι το μέλλον της χώρας και είναι πραγματικά το μέλλον, αλλά είναι και το παρόν αυτή της χώρας. Αυτό το παρόν το διεκδικούμε και το φτιάχνουμε μαζί».

Η υποβολή των αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους για το τρέχον πρόγραμμα του ΥΜΑΘ για τις νεανικές δράσεις ξεκινά άμεσα και θα διαρκέσει ως στις 4 Ιανουαρίου 2019. Έπειτα από την ολοκλήρωση της υποβολής των αιτήσεων οι προτάσεις θα αξιολογηθούν και αφού εγκριθούν, οι δράσεις θα πρέπει να υλοποιηθούν από την 1η Φεβρουαρίου, μέχρι την 31η Μαρτίου 2019.

Προϋποθέσεις του προγράμματος είναι οι ενδιαφερόμενοι να είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς και να καταθέσουν μια πρόταση επάνω στους τομείς των νεανικών δράσεων που επιχορηγεί το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Η πρόσκληση ενδιαφέροντος και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΥΜΑΘ www.mathra.gr

«Είναι μια πρωτοβουλία του ΥΜΑΘ, είναι σημαντικό ότι «πατάει» επάνω στην ανακοινωμένη Εθνική Στρατηγική για τη Νεολαία που παρουσίασε η ΓΓ Νέας Γενιάς και είμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτό» είπε ο προϊστάμενος του γραφείου Θεσσαλονίκης της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς, Μπάμπης Παπαϊωάννου και πρόσθεσε:

«Το ανώτατο ποσό είναι πέντε χιλιάδες ευρώ, ανά δικαιούχο, το πρόγραμμα μπορεί να καλύψει σαράντα δύο προτάσεις. Στην περίπτωση, όμως, που υπάρξουν προτάσεις οι οποίες δε θα απορροφήσουν όλο το ποσό, αλλά μέρος του, μπορεί με τα υπόλοιπα χρήματα να δοθεί η δυνατότητα να χρηματοδοτηθούν περισσότερα σχήματα».

Ο κ. Παπαϊωάννου επεσήμανε ότι «οι φορείς που μπορούν να αιτηθούν είναι νεανικά σχήματα, νεανικές οργανώσεις, σύλλογοι που ασχολούνται με τα θέματα της νεότητας» και πρόσθεσε:

Advertisement
MEGA

«Στη νομική τους μορφή μπορεί να είναι Αστικές Μη Κερδοσκοπικές Εταιρίες, σύλλογοι, συνεταιριστικά σχήματα, ΚοιΝΣεπ και οποιοδήποτε άλλο μη κερδοσκοπικό σχήμα, που έχει την έδρα του στην Μακεδονία και στη Θράκη, ή λειτουργεί παράρτημα τους τελευταίους έξι μήνες στην συγκεκριμένη περιοχή».

 

ΑΠΕ

 

 


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τάσος Χατζηβασιλείου: Πρωτοχρονιάτικη συνάντηση με δημοσιογράφους του νομού Σερρών

11/01/26 10:23 πμ

Τάσος Χατζηβασιλείου: Πρωτοχρονιάτικη συνάντηση με δημοσιογράφους του νομού Σερρών

Πλημμυρικά φαινόμενα στην Ελλάδα: Ρέματα υπό πίεση και η ανάγκη για πρόγνωση και ανθεκτικότητα

11/01/26 9:58 πμ

Πλημμυρικά φαινόμενα στην Ελλάδα: Ρέματα υπό πίεση και η ανάγκη για πρόγνωση και ανθεκτικότητα

Ηλεκτρική ενέργεια: εντείνεται η στροφή των καταναλωτών προς τα σταθερά τιμολόγια

11/01/26 9:53 πμ

Ηλεκτρική ενέργεια: εντείνεται η στροφή των καταναλωτών προς τα σταθερά τιμολόγια

Θεσσαλονίκη: Αποστολή… νοσταλγία - Ο «συλλεκτικός» Τζέιμς Μποντ συναντά τα παιχνίδια μιας άλλης εποχής στη «Vintage Toys»

11/01/26 9:49 πμ

Θεσσαλονίκη: Αποστολή… νοσταλγία – Ο «συλλεκτικός» Τζέιμς Μποντ συναντά τα παιχνίδια μιας άλλης εποχής στη «Vintage Toys»

Λέξεις που χάθηκαν, επαγγέλματα που έζησαν μέσα από το βιβλίο με 122 επαγγέλματα του περασμένου αιώνα στο Σουφλί

11/01/26 10:01 πμ

Λέξεις που χάθηκαν, επαγγέλματα που έζησαν μέσα από το βιβλίο με 122 επαγγέλματα του περασμένου αιώνα στο Σουφλί

Ο Μαδούρο διεμήνυσε από τη φυλακή ότι "είναι καλά"

11/01/26 9:27 πμ

Ο Μαδούρο διεμήνυσε από τη φυλακή ότι “είναι καλά”

Χειμερινές εκπτώσεις 2026: Στόχος τζίρου άνω των 6 δισ. ευρώ 

11/01/26 9:19 πμ

Χειμερινές εκπτώσεις 2026: Στόχος τζίρου άνω των 6 δισ. ευρώ 

Γαλλία: 3 σκιέρ βρήκαν τον θάνατο όταν παρασύρθηκαν από χιονοστιβάδες στις Άλπεις

11/01/26 9:11 πμ

Γαλλία: 3 σκιέρ βρήκαν τον θάνατο όταν παρασύρθηκαν από χιονοστιβάδες στις Άλπεις

Σέλεϊ Γουίντερς: Η μεγάλη ηθοποιός, παράδειγμα ανθεκτικότητας, θάρρους και ερωτικής τόλμης

11/01/26 9:06 πμ

Σέλεϊ Γουίντερς: Η μεγάλη ηθοποιός, παράδειγμα ανθεκτικότητας, θάρρους και ερωτικής τόλμης

Μεγάλη φωτιά σε διαμέρισμα στις Σέρρες

11/01/26 10:30 πμ

Μεγάλη φωτιά σε διαμέρισμα στις Σέρρες

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 11 Ιανουαρίου

10/01/26 10:26 μμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 11 Ιανουαρίου

Ινστιτούτο Νόμπελ σε Ματσάδο και Τραμπ: «Το Βραβείο Ειρήνης δεν μεταβιβάζεται»

10/01/26 10:18 μμ

Ινστιτούτο Νόμπελ σε Ματσάδο και Τραμπ: «Το Βραβείο Ειρήνης δεν μεταβιβάζεται»