Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε η πρόταση του αναπληρωτή υπουργού Μεταφορών, Κωνσταντίνου Κυρανάκη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή να μειωθεί το κόμιστρο των ταξί ώστε όσοι βγαίνουν και καταναλώνουν αλκοόλ να επιστρέφουν με ... Περισσότερα

Οι οδηγοί ταξί προχωρούν σε 48ωρη απεργία – Έξαλλοι με την πρόταση Κυρανάκη για τη μεταφορά των μεθυσμένων του Σαββατοκύριακου

Epilogestv

Epilogestv

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε η πρόταση του αναπληρωτή υπουργού Μεταφορών, Κωνσταντίνου Κυρανάκη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή να μειωθεί το κόμιστρο των ταξί ώστε όσοι βγαίνουν και καταναλώνουν αλκοόλ να επιστρέφουν με ασφάλεια πίσω στα σπίτια τους.

Την πρόταση του Κωνσταντίνου Κυρανάκη δεν είδαν με καλό μάτι οι οδηγοί ταξί που περιμένουν τις συγκεκριμένες μέρες για να ανταπεξέλθουν στα έξοδα της εβδομάδας.

Ο πρόεδρος του Συνδικάτου Ιδιοκτητών Ταξί Αττικής, Θύμιος Λυμπερόπουλος, εμφανίστηκε κατηγορηματικά αρνητικός μιλώντας στο ραδιόφωνο Παραπολιτικά: «Δεν καταλαβαίνω γιατί το είπε, θέλει να επιδοτεί και να προωθεί το αλκοόλ στους νέους; Αν είναι δυνατόν να το λέει ένας υπουργός. Αυτά τα προβλήματα λύνονται με επιδότηση;».

«Γελοιοποιεί τη λέξη επιδότηση. Γελοιοποιεί και εμένα που είμαι επαγγελματίας, που έχω υποστεί τα πολλά χρόνια που έχω δουλέψει ταξί απίθανες καταστάσεις, επικίνδυνες. Η παροιμία λέει είδε ο τρελός τον μεθυσμένο και έφυγε. Έχουμε το δικαίωμα από τον κανονισμό λειτουργίας αν θέλουμε τον παίρνουμε στο ταξί, γιατί έχουμε υποστεί τραγικά θέματα από μεθυσμένους» συμπλήρωσε ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ.

Ανεβάζοντας τους τόνους, μάλιστα, σημείωσε «εμείς την πρόταση αυτή δεν την δεχόμαστε με τίποτα γιατί είναι κοροϊδία, το έκανε για να αποπροσανατολίσει την αλλαγή των θέσεων, ό,τι είχαμε πετύχει, και είχε ετοιμάσει ο κ. Οικονόμου για να ψηφιστούν. Ήταν μια κακή, βρώμικη συμπεριφορά του κ. Κυρανάκη».

Τέλος, ανακοίνωσε ότι ελήφθη απόφαση για 48ωρη απεργία από τα ταξί «οπότε την παραπάνω εβδομάδα έχουμε σίγουρα 48ωρη».

Η πρόταση Κυρανάκη

«Σκεφτόμαστε, την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή, που οι νέοι και όχι μόνο βγαίνουν έξω και πίνουν λίγο παραπάνω, να βρεθεί ένας τρόπος να είναι πιο φτηνό το κόμιστρο των ταξί το βράδυ, για να αφήνουν τα οχήματα τους όσοι διασκεδάζουν και να παίρνουν ταξί», είπε στην εκπομπή Weekenders ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης.

«Θα πρέπει βέβαια να εξετάσουμε πρώτα τα δημοσιονομικά περιθώρια, καθώς δεν θέλουμε να χάσουν χρήματα οι ταξιτζήδες και την διαφορά στο κόμιστρο θα την καλύπτει το κράτος. Οπότε πρέπει να συνεννοηθούμε και μαζί τους» σημείωσε.

Advertisement
Family Kitchen

Το βράδυ της Δευτέρας μιλώντας στο One επέμεινε ότι «στόχος της κυβέρνησης είναι άνθρωποι που έχουν καταναλώσει αλκοόλ να μην βρίσκονται πίσω από το τιμόνι».

Στο ερώτημα, δε, ποιος θα πληρώσει γι’ αυτό ο κ. Κυρανάκης ανέφερε ότι «υπάρχει και η παράμετρος ότι θα αυξηθούν τα έσοδα από τις ψηφιακές κάμερες. Το ποιος θα πληρώσει και δεν θα πληρώσει θα το δούμε».

«Οφείλουμε να εξετάσουμε τέτοια μέτρα. Καλώ τους οδηγούς ταξί να προσέλθουν στο τραπέζι και να συζητήσουμε για μέτρα που θα σώσουν ζωές» κατέληξε ο κ. Κυρανάκης.

πηγή newsit.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το πλοίο της SOS Méditerranée ξαναρχίζει επιχειρήσεις διάσωσης στη θάλασσα

03/02/26 1:58 μμ

Το πλοίο της SOS Méditerranée ξαναρχίζει επιχειρήσεις διάσωσης στη θάλασσα

Εξαφάνιση 16χρονης από την Πάτρα: Επιβεβαιώθηκε ότι ταξίδεψε αεροπορικώς στη Γερμανία

03/02/26 1:57 μμ

Εξαφάνιση 16χρονης από την Πάτρα: Επιβεβαιώθηκε ότι ταξίδεψε αεροπορικώς στη Γερμανία

Χατζηβασιλείου: Η Ελλάδα δεν φοβάται ούτε να ασκεί κυριαρχικά δικαιώματα ούτε να συζητά με την Τουρκία

03/02/26 1:40 μμ

Χατζηβασιλείου: Η Ελλάδα δεν φοβάται ούτε να ασκεί κυριαρχικά δικαιώματα ούτε να συζητά με την Τουρκία

Βρασνά: Αθωώθηκαν 17 άτομα για επεισόδια, με αφορμή τη φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών σε ξενοδοχεία της περιοχής

03/02/26 1:44 μμ

Ν.Βρασνά: Αθωώθηκαν 17 άτομα για επεισόδια, με αφορμή τη φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών σε ξενοδοχεία της περιοχής

Στη φυλακή 24χρονος που καταγγέλθηκε ότι ξυλοκόπησε την έγκυο σύζυγό του

03/02/26 1:54 μμ

Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή 24χρονος που καταγγέλθηκε ότι ξυλοκόπησε την έγκυο σύζυγό του

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου: Ο καρκίνος παραμένει η δεύτερη πιο συχνή αιτία θανάτου

03/02/26 1:53 μμ

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου: Ο καρκίνος παραμένει η δεύτερη πιο συχνή αιτία θανάτου

Μια επιγραφή που ταξίδεψε στον χρόνο είναι το «Έκθεμα του Μήνα» στο ΑΜΘ

03/02/26 1:52 μμ

Μια επιγραφή που ταξίδεψε στον χρόνο είναι το «Έκθεμα του Μήνα» στο ΑΜΘ

Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ κέρδισε το πρώτο βραβείο Grammy και εισήλθε στο «κλαμπ EGOT»

03/02/26 1:50 μμ

Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ κέρδισε το πρώτο βραβείο Grammy και εισήλθε στο «κλαμπ EGOT»

Συνελήφθη 54χρονη με την κατηγορία ότι επιχείρησε να κάψει σταθμευμένο όχημα

03/02/26 1:49 μμ

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 54χρονη με την κατηγορία ότι επιχείρησε να κάψει σταθμευμένο όχημα

Δ. Μιχαηλίδου: Επεκτείνουμε το Πρόγραμμα Μετεγκατάστασης σε Κοζάνη και Γρεβενά

03/02/26 1:22 μμ

Δ. Μιχαηλίδου: Επεκτείνουμε το Πρόγραμμα Μετεγκατάστασης σε Κοζάνη και Γρεβενά

Φυλακές Νιγρίτας: Προσπάθησαν να «περάσουν» ναρκωτικά μέσα σε ρούχα

03/02/26 1:12 μμ

Φυλακές Νιγρίτας: Προσπάθησαν να «περάσουν» ναρκωτικά μέσα σε ρούχα

Ελεύθεροι οι 4 συλληφθέντες μετά από πορεία στο κέντρο της πόλης

03/02/26 1:48 μμ

Θεσσαλονίκη: Ελεύθεροι οι 4 συλληφθέντες μετά από πορεία στο κέντρο της πόλης