Οι πολίτες των Σερρών «έδειξαν» Μητλιάγκα!: «Πάμε για τη μεγάλη νίκη- Ολοκληρώνουμε το θαύμα»

181

«Αέρας» νίκης για την υποψήφια Δήμαρχο Σερρών και επικεφαλής του Συνδυασμού «ΕΝΤΟΣ – Ενωτική Τοπική Συμφωνία» Βαρβάρα Μητλιάγκα, μετά τη συγκέντρωση της Τετάρτης (20/09) σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης, στο πλαίσιο της παρουσίασης των υποψηφίων του Συνδυασμού.

Πλήθος κόσμου έδωσε «ηχηρό παρών» στη συγκέντρωση της Βαρβάρας Μητλιάγκα και με τον ενθουσιασμό τους οι πολίτες φαίνεται πως «σπρώχνουν» σε μεγάλη νίκη την υποψήφια Δήμαρχο Σερρών.

Χαρακτηριστικό της πολυπληθούς συγκέντρωσης, που ήδη από το βράδυ της Τετάρτης συζητιέται παντού στις Σέρρες, είναι το γεγονός πως η αίθουσα του ξενοδοχείου «ξεχείλισε», ενώ υπήρχαν δημότες που δεν χωρούσαν μέσα σε αυτή και άκουσαν την ομιλία όρθιοι έξω από την αίθουσα!

Οι πολίτες των Σερρών «έδειξαν» Μητλιάγκα!: «Πάμε για τη μεγάλη νίκη- Ολοκληρώνουμε το θαύμα»

Με την είσοδο της η Βαρβάρα Μητλιάγκα, εμφανώς ενθουσιασμένη και συγκινημένη από την παρουσία των πολιτών, ευχαρίστησε όλο τον κόσμο που έβλεπε μπροστά της, τους υποψηφίους και τους εθελοντές, την οικογένεια της και τους συνεργάτες της, τους ανθρώπους που πίστεψαν λίγους μήνες πριν στο όνειρο και ξεκίνησαν να το υλοποιούν.

«Πάμε για μια μεγάλη Νίκη την Κυριακή στις 8 του Οκτώβρη, πάμε να ολοκληρώσουμε αυτό το μικρό θαύμα που ξεκίνησε με την απόφαση όλων μας να αλλάξουμε τον Δήμο μας!», ανέφερε η Βαρβάρα Μητλιάγκα, «ανοίγοντας» την ομιλία της, με τους συγκεντρωμένους να τήν καταχειροκροτούν όρθιοι.

Οι πολίτες των Σερρών «έδειξαν» Μητλιάγκα!: «Πάμε για τη μεγάλη νίκη- Ολοκληρώνουμε το θαύμα»

Παράλληλα, η υποψήφια Δήμαρχος Σερρών υπερτόνισε τη δυναμική του ψηφοδελτίου του Συνδυασμού της, λέγοντας πως «έχουμε ένα ισχυρό ψηφοδέλτιο, χωρίς στεγανά χωρίς χρώματα χωρίς αποκλεισμούς και χωρίς προσωπικά συμφέροντα. Ένα ψηφοδέλτιο που συμμετέχουν άνθρωποι της αγοράς και της εργασίας, άνθρωποι που είναι μέσα στην κοινωνία και έχουν διάθεση για προσφορά, ένα ψηφοδέλτιο που δεν προέκυψε ούτε το υποσχέσεις ούτε από τάξιμο, αλλά από τη διάθεση όλων μας να παραμερίσουμε για λίγο το εγώ μας και να δώσουμε ως ενεργοί πολίτες τον αγώνα μας για ένα καλύτερο δήμο. Ένα ψηφοδέλτιο που συνδυάζει την εμπειρία και τη γνώση των παλαιότερων με τη φρεσκάδα και την όρεξη των νεότερων».

«Έχουμε αλλάξει το σκηνικό στο Δήμο Σερρών», ανέφερε στη συνέχεια η Βαρβάρα Μητλιάγκα, προσθέτοντας πως «οι πολίτες θέλουν μια δημοτική αρχή τολμηρή, αποτελεσματική, ενωτική. Θέλει να δει Δράση και Ιδέες, όχι άλλες υποσχέσεις και μεγάλα λόγια, όχι άλλο τέλμα!».

Οι πολίτες των Σερρών «έδειξαν» Μητλιάγκα!: «Πάμε για τη μεγάλη νίκη- Ολοκληρώνουμε το θαύμα»

Παράλληλα, η υποψήφια Δήμαρχος Σερρών μιλώντας στους εκατοντάδες δημότες δεσμεύτηκε αναφέροντας χαρακτηριστικά: 

«Εγώ θέλω να σας κοιτάξω στα μάτια και να δεσμευτώ προσωπικά για τρία πράγματα: πρώτον ότι η διαχείριση του δήμου από μας θα γίνεται με απόλυτη διαφάνεια χωρίς συμβιβασμούς  και εξαρτήσεις, με αξιοκρατία και λογοδοσία πάνω από όλα, χωρίς να έχουμε αυτοσκοπό ούτε την πολιτική μας επιβίωση, ούτε τις απευθείας αναθέσεις. 

Θα δώσουμε ρόλο και λόγο στα χωριά μας και στις γειτονιές της πόλης μας. Κανένας δεν θα ψάχνει πρόσβαση στο δημαρχείο δεσμεύομαι για όλα αυτά που μέχρι τώρα δεν γίνονται γιατί ακούμε τα αιτήματα έξω από τον αστικό πληθυσμό. Τα χωριά μας είναι παραμελημένα, οι γειτονιές μας είναι σκοτεινές, δεν έχουνε ζωή και αυτό πρέπει να το αλλάξουμε. Ο δήμος πρέπει να είναι ισορροπημένος παραγωγικός και με  αλληλεγγύη.

Καταστρώνουμε ένα σχέδιο με προοπτική για τα επόμενα χρόνια για να φτάσουμε ως σύνολο, ως κοινωνία όχι στα επόμενα τρία ή τέσσερα χρόνια αλλά στα επόμενα 10-15 χρόνια ίσως και παραπάνω γιατί εκεί πρέπει να είναι το μυαλό μας. Κάποια πράγματα χρειάζονται χρόνο, αυτό το ξέρουμε . Χρειάζεται όμως όλοι να λειτουργούμε και όλα λειτουργούν με ένα συγκεκριμένο σχέδιο.Μιλάμε για τις Σέρρες και για μετά το 2030 για ένα πράσινο ευρωπαϊκό δήμο που θα ευνοεί τη δουλειά την καινοτομία την αγορά τον πολιτισμό».

Επιπλέον, η Βαρβάρα Μητλιάγκα ανέλυσε τους 8 βασικούς άξονες του σχεδίου της για τις Σέρρες, που είναι οι εξής:

«1. Δημιουργούμε πρότυπη «Καρδιά Πρασίνου και Πολιτισμού για την Οικογένεια»

2. Αξιοποιούμε ολοκληρωμένα και με σχέδιο τα 2 στρατόπεδα (Εμμανουήλ Παπά, και Παπαλουκά) 

3. Σχεδιάζουμε «Δήμο Εύκολης και Ασφαλούς Μετακίνησης»

4. Εγγυόμαστε «Ποιότητα στην Καθημερινότητα» για όλους

5. Τα δίνουμε όλα για την Οικογένεια, όλα για το Παιδί

6. Στηρίζουμε τον τοπικό παραγωγό και επιχειρηματία

7. Διαφημίζουμε το σπίτι μας: Επενδύουμε σε αθλητισμό, πολιτισμό, τουρισμό

8. Απλώνουμε τη Δημοκρατία παντού στο Δήμο».

Συγκινημένη η Βαρβάρα Μητλιάγκα έκλεισε την ομιλία της, απευθυνόμενη στους Σερραίους και τις Σερραίες που κατέκλυσαν το χώρο του ξενοδοχείου:

«Η σημερινή συγκέντρωση δεν αφήνει αμφιβολίες, μαζί εμείς τολμήσαμε πρώτοι αυτό το βήμα, μαζί θα πέτυχουμε την τολμηρή αλλαγή. Δεν σταματάμε ούτε στιγμή. Πάμε να αλλάξουμε τον τόπο μας, να αλλάξουμε τη μοίρα του δήμου μας, να κάνουμε τις Σέρρες μια οικογένεια, ένα δήμο, ένα σπίτι. Πάμε για τη μεγάλη νίκη!».

Στο τέλος της εκδήλωσης η υποψήφια δήμαρχος Σερρών παρουσίασε τους υποψηφίους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους του Συνδυασμού.

Από το Γραφείο Τύπου