Οι Σερραίοι καλλιτέχνες ζητούν στέγη- Video
Την ανάγκη ίδρυσης μόνιμης στέγης όπου θα μπορούν οι Σερραίοι εικαστικοί και τεχνών να παρουσιάζουν τα έργα τους ζήτησε κατά τη διάρκεια του Δ.Σ η εικαστικός Έφη Μπαντάζου για να λάβει την διαβεβαίωση από την δήμαρχο κ. Βαρβάρα Μητλιάγκα πως είναι στο πλευρό τους, επιθυμούν να τους στηρίξουν και ήδη διερευνούν τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να το πράξουν.
Την ανάγκη να δοθεί έμφαση και προβολή των Σερραίων εικαστικών τεχνών επισήμανε κατά τη διάρκεια του Δ.Σ η εικαστικός και μέλος της Καλλιτεχνικής Επιτροπής Έφη Μπαντάζου με αφορμή την ομόφωνη απόφαση των μελών του συμβουλίου για την έγκριση συμμετοχής για την προβολή του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης ‘’Πινακοθήκη Κωνσταντίνος Ξενάκης’’ στην 7η Art-Thessaloniki International Contemporary Fair 2024.
Η κ. Μπαντάζου τόνισε πως οι Σερραίοι εικαστικοί πρέπει να προβληθούν από τον δήμο και τόνισε πως τους αρμόζει ένας μόνιμος καλαίσθητος χώρος όπου θα μπορούν να εκθέτουν τις δημιουργίες τους ώστε να μπορεί να τους γνωρίσει το Σερραϊκό κοινό.
Ενώ στη συνέχεια έθεσε τα ερωτήματα της.
Η Δήμαρχος Σερραίων Βαρβάρα Μητλιάγκα άκουσε με προσοχή τα όσα ανέφερε η κ. Μπαντάζου και διαβεβαίωσε πως είναι στο πλευρό τους, επιθυμούν να τους στηρίξουν και ήδη διερευνούν τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να το πράξουν.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ-ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΠΥΡΙΔΩΝ