Η έντονη βροχόπτωση που σημειώθηκε στη Ορεινή το απόγευμα της Κυριακής είχε ως αποτέλεσμα από το βουνό να κατεβούν τεράστιος όγκος νερού και φερτές ύλες μετατρέποντας πολύ γρήγορα την περιοχή σε έναν απέραντο βούρκο.

 

Από την υπερχείλισή του χειμάρρου πλημμύρισαν δεκάδες υπόγεια, ισόγεια και αυλές σπιτιών. Οι κάτοικοι με σκούπες και φτυάρια καθάριζαν τις αυλές των σπιτιών τους.

Τα ορμητικά νερά του χειμάρρου παρέσυραν μεταξύ άλλων στο πέρασμά τους, δύο ξύλινες γέφυρες, κορμούς δέντρων, κάδους απορριμμάτων και ό,τι άλλο έβρισκαν.

Αμέσως σήμανε “συναγερμός” σε όλες τις αρχές και υπηρεσίες των Σερρών, μετά την υπερχείλιση του ποταμού. Αστυνομία, Πυροσβεστική, αλλά και οι υπηρεσίες τόσο της Περιφερειακής Ενότητας, όσο και του Δήμου Σερρών βρέθηκε επί τόπου για να καταγράψουν τις ζημιές. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Σερρών δέχθηκε πάνω από 100 κλήσεις για άντληση υδάτων.

Από την πρώτη στιγμή στο σημείο έσπευσαν ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος, ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης, οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ.

Ακολουθήστε το epiloges.tv στο Google News και δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τις Σέρρες, την Ελλάδα και τον Κόσμο.