Έκκληση να μη συρθεί η Τουρκία σε μια σύγκρουση με την Ελλάδα στο Αιγαίοέκανε ο αρχισυντάκτης της ερντογανικής εφημερίδας Yeni Safak, Ιμπραήμ Καραγκιούλ, την επομένη του περιστατικού στη Ρω, όπου η ελληνική φρουρά έριξε προειδοποιητικά πυρά ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Έκκληση να μη συρθεί η Τουρκία σε μια σύγκρουση με την Ελλάδα στο Αιγαίοέκανε ο αρχισυντάκτης της ερντογανικής εφημερίδας Yeni Safak, Ιμπραήμ Καραγκιούλ, την επομένη του περιστατικού στη Ρω, όπου η ελληνική φρουρά έριξε προειδοποιητικά πυρά εξαιτίας της ύποπτης πτήσης τουρκικού ελικοπτέρου, γράφει η κυριακάτικη εφημερίδα «Νέα Σελίδα». Ο Καραγκιούλ, που εκφράζει το Προεδρικό Παλάτι, προειδοποίησε με καταστροφικές συνέπειες για την Τουρκία.

«Το πιθανό σενάριο είναι να υπάρξει ένα “ατύχημα” καθώς η ένταση στο Αιγαίο ανεβαίνει, ένα τουρκικό να χτυπήσει ένα ελληνικό σκάφος ή ένα πλοίο και ξαφνικά να δημιουργηθεί ένα δυτικό μέτωπο (σ.σ. στο πλευρό της Ελλάδας) υπό την προστασία ολόκληρης της ΕΕ και των ΗΠΑ, με τη χώρα μας να σύρεται σε μια μεγάλη κρίση τόσο από το εσωτερικό όσο και από το εξωτερικό».

Η Τουρκία, συνεχίζει ο ίδιος σύμφωνα με τη «Νέα Σελίδα», πρέπει να «να λάβει μέτρα για την εξάλειψη αυτού του σεναρίου και να μην επιτρέψει ποτέ να δημιουργηθεί ένα νέο μέτωπο».

Η Τουρκία πριν τη Ρω θεωρούσε ότι μπορούσε να φλερτάρει με το «ατύχημα» στο Αιγαίο «ακίνδυνα».

Νόμιζε ότι αυτή η προκλητικότητα θα ωφελούσε τη δημοτικότητα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που έχει μπροστά του τις κρίσιμες εκλογές του 2019.

Μόλις όμως τα ελληνικά πολυβόλα «κροτάλισαν», οι ισλαμιστές της Άγκυρας ανέκρουσαν πρύμναν.

Είναι μάλιστα τόσο εντυπωσιακή η αναδίπλωσή τους, σημειώνει η «Νέα Σελίδα», που ο Καραγκιούλ εννόησε και τον εμβολισμό του «Γαύδος» από την τουρκική ακταιωρό «UMUT» ως «προβοκατόρικη ενέργεια» υποκινούμενη από «γκιουλενιστές».

Η Τουρκία εμπέδωσε στη Ρω την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να μην ανεχτεί άλλη προκλητικότητα, συνεχίζει η «Νέα Σελίδα». Γνωρίζουν ότι απέναντι σε μια αποφασισμένη Ελλάδα θα υποστούν συντριπτική ήττα και για αυτό τώρα τα χρεώνουν όλα στους «γκιουλενιστές».

Advertisement
Babis

Χαρακτηριστικό είναι ότι μετά την πτώση του ελληνικού Μιράζ και παρά το γεγονός ότι η Αθήνα εξαρχής μίλησε για δυστύχημα, ο Μπιναλί Γιλντιρίμ με δική του πρωτοβουλία τηλεφώνησε στις 06.30 το απόγευμα στον Αλέξη Τσίπρα για να εκφράσει τα συλλυπητήρια του και του Τούρκου Προέδρου.

Στα 25 λεπτά της συνομιλίας ο Τούρκος πρωθυπουργός άκουσε από τον Έλληνα ομόλογό του «κοφτές» κουβέντες. «Ένας νέος άνθρωπος σκοτώθηκε» είπε ο Αλέξης Τσίπρας, κάτι που θα είχε αποφευχθεί εάν οι Τούρκοι δεν προκαλούσαν στο Αιγαίο. «Τελειώνετε και με τους δύο στρατιωτικούς» πρόσθεσε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Χρειάστηκαν μόλις δύο ριπές για να εξισορροπήσουν όσα δεν κατάφερε η αποτυχημένη, αδιέξοδη και ενδοτική πολιτική του «κατευνασμού», που ένθερμα υπερασπίζονται το εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ και η φιλελεύθερη ΝΔ, ζητώντας αναίσχυντα -όπου βρεθούν και σταθούν- «να μην προκαλείται η Τουρκία», καταλήγει η εφημερίδα «Νέα Σελίδα».

tribune.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Θεσσαλονίκη: O Tintin και ο Θεσσαλονικιός «πρόξενος» μιας χώρας που ξεπήδησε μέσα από κόμικ

21/01/26 9:28 πμ

Θεσσαλονίκη: O Tintin και ο Θεσσαλονικιός «πρόξενος» μιας χώρας που ξεπήδησε μέσα από κόμικ

Δέντρο στέκει αγέρωχο στο Μπέλλες από τη Βυζαντινή Αυτοκρατορία - Είναι 1074 ετών, σύμφωνα με επιστημονική μελέτη

21/01/26 9:19 πμ

Δέντρο στέκει αγέρωχο στο Μπέλλες από τη Βυζαντινή Αυτοκρατορία – Είναι 1074 ετών, σύμφωνα με επιστημονική μελέτη

Μαρία Κυπριωτάκη – Περράκη: Ποια ήταν η γυναίκα πολιτικός που νομιμοποίησε τις αμβλώσεις στην Ελλάδα

21/01/26 9:08 πμ

Μαρία Κυπριωτάκη – Περράκη: Ποια ήταν η γυναίκα πολιτικός που νομιμοποίησε τις αμβλώσεις στην Ελλάδα

Αποχωρούν τα τρακτέρ από την εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας - Τι αποφάσισαν οι αγρότες

21/01/26 8:57 πμ

Αποχωρούν τα τρακτέρ από την εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας – Τι αποφάσισαν οι αγρότες

Hellenic Train: Σταδιακή άφιξη των νέων τρένων το β´ τρίμηνο του 2027 - Διπλασιασμός της επιβατικής κίνησης

21/01/26 8:52 πμ

Hellenic Train: Σταδιακή άφιξη των νέων τρένων το β´ τρίμηνο του 2027 – Διπλασιασμός της επιβατικής κίνησης

Ξάνθη: Παραδόθηκε σε κυκλοφορία το οδικό έργο Δημάριο-ελληνοβουλγαρικά σύνορα

21/01/26 12:15 πμ

Ξάνθη: Παραδόθηκε σε κυκλοφορία το οδικό έργο Δημάριο-ελληνοβουλγαρικά σύνορα

Αναστέλλεται η λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων στη Δυτική Μακεδονία

21/01/26 12:08 πμ

Αναστέλλεται η λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων στη Δυτική Μακεδονία

Αποχωρούν από το μπλόκο της Νίκαιας οι αγρότες - Αποφασίζουν νέες μορφές κινητοποιήσεων

21/01/26 12:04 πμ

Αποχωρούν από το μπλόκο της Νίκαιας οι αγρότες – Αποφασίζουν νέες μορφές κινητοποιήσεων

Κακοκαιρία: Έκτακτα μέτρα για την προστασία εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα την Τετάρτη

21/01/26 12:00 πμ

Κακοκαιρία: Έκτακτα μέτρα για την προστασία εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα την Τετάρτη

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 21 Ιανουαρίου

20/01/26 11:54 μμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 21 Ιανουαρίου

ΜΕΤΕΟ: Βροχόπτωση κατηγορίας 5 (ακραία) την Τετάρτη - Σε ποιες περιοχές θα είναι έντονα τα φαινόμενα

20/01/26 11:20 μμ

ΜΕΤΕΟ: Βροχόπτωση κατηγορίας 5 (ακραία) την Τετάρτη – Σε ποιες περιοχές θα είναι έντονα τα φαινόμενα

Με συνεργάτες, φίλους και συγγενείς διασκέδασε την ημέρα της γιορτής του ο πρώην δήμαρχος Βισαλτίας Αθανάσιος Μασλαρινός

20/01/26 11:09 μμ

Με συνεργάτες, φίλους και συγγενείς διασκέδασε την ημέρα της γιορτής του ο πρώην δήμαρχος Βισαλτίας Αθανάσιος Μασλαρινός