Για μια ακόμη χρονιά, οκτώ «Γαλάζιες Σημαίες» θα εξακολουθήσουν να κυματίζουν σε ισάριθμες παραλίες του δήμου Βόλβης, σε Ασπροβάλτα, Βρασνά και Σταυρό, επιβραβεύοντας την εξαιρετική ποιότητα των νερών και την ... Περισσότερα

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Για μια ακόμη χρονιά, οκτώ «Γαλάζιες Σημαίες» θα εξακολουθήσουν να κυματίζουν σε ισάριθμες παραλίες του δήμου Βόλβης, σε Ασπροβάλτα, Βρασνά και Σταυρό, επιβραβεύοντας την εξαιρετική ποιότητα των νερών και την πιστοποιημένη ασφάλεια των κολυμβητών, και άλλα 32 αυστηρά ελεγμένα κριτήρια.

Advertisement
 

 

Οι οκτώ οργανωμένες ακτές: Ασπροβάλτα, Νέα Βρασνά, Παραλία Βρασνών, Πόρτο Φίνο, Σερραϊκή Ακτή (Δημοτικής Ενότητας Αγίου Γεωργίου) και Σταυρός Ανατολική, Σταυρός Κεντρική, Σταυρός Δυτική (Δημοτικής Ενότητας Ρεντίνας), αναδεικνύουν και φέτος τον δήμο Βόλβης μέσα στους πιο πολυβραβευμένους ελληνικούς δήμους, που απέσπασαν φέτος «Γαλάζια Σημαία».

 

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Εθνικό Διαχειριστή του Διεθνούς Προγράμματος «Γαλάζια Σημαία»,

για το 2020, ανάμεσα σε 98 ελληνικούς δήμους, ο δήμος Βόλβης είναι 6ος δήμος σε αριθμό «Γαλάζιων Σημαιών» στην ηπειρωτική Ελλάδα και 2ος (μετά τον δήμο Βόλου) αν εξαιρεθεί η Χαλκιδική. Πλέον -ανεβαίνοντας στην σχετική κατάταξη σε σχέση με πέρσι-, κατέχει την 17η θέση πανελλαδικά, αν συμπεριληφθούν και οι νησιωτικοί δήμοι. Ενδεικτικά, περισσότερες Γαλάζιες σημαίες έχουν μόνο η Κρήτη (8 δήμοι), η Χαλκιδική (4 δήμοι), 3 νησιά και ο δήμος Βόλου.

 

Όπως χαρακτηριστικά τονίζει ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας, η διάκριση αυτή επιβραβεύει μια προσπάθεια ετών, που καταβάλουν από κοινού οι υπηρεσίες του δήμου, εθελοντές, κάτοικοι και επαγγελματίες της περιοχής, αλλά και χιλιάδες τουρίστες, οι οποίοι σέβονται και απολαμβάνονται το φυσικό περιβάλλον.

 

 

«Όλους αυτούς τους ευχαριστώ δημοσίως», επισημαίνει ο δήμαρχος Βόλβης,

«καθώς επί δέκα χρόνια συμβάλλουν ώστε να φυλάμε ως κόρη οφθαλμού, την ποιότητα και την ασφάλεια στις οργανωμένες ακτές μας. Αυτή η συλλογική προσπάθεια που επισφραγίζεται με τόσο μεγάλο αριθμό «Γαλάζιων Σημαιών», επιβραβεύει αποτελεσματικά τον σχεδιασμό μας και την ανάδειξη του δήμου Βόλβης, ως έναν από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς στην χώρα μας, για χιλιάδες Έλληνες και ξένους τουρίστες. Ούτε η οικονομική κρίση, ούτε η πανδημία, μας εμπόδισαν να πάρουμε όλα τα αναγκαία μέτρα, ώστε να εκπληρώσουμε και τα 32 αυστηρά κριτήρια που απαιτούνται για να αποσπάσει μια ακτή τη Γαλάζια Σημαία, από τον διεθνή οργανισμό. Εκτός από την ποιότητα των νερών, που εξετάζεται με τακτικούς και έκτακτους ελέγχους, μια Γαλάζια Σημαία αποτελεί πιστοποίηση για την ασφάλεια των λουομένων και την πληροφόρηση των επισκεπτών, την καθαριότητα και την οργάνωση της ακτής και του παράκτιου χώρου, την προστασία του φυσικού πλούτου, και την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση».

Ο κ. Λιάμας, απηύθυνε ανοικτή πρόσκληση, ειδικά στους Έλληνες επισκέπτες για να προτιμήσουν τον δήμο Βόλβης για τις διακοπές τους αυτό το καλοκαίρι, υπογραμμίζοντας:

«Είμαστε πανέτοιμοι, αυτή τη δύσκολη περίοδο να υποδεχθούμε παραθεριστές σε οργανωμένες παραλίες, σε μια εξαιρετική θάλασσα, με μεγάλες σε έκταση αμμουδιές που δίνουν όλο τον απαιτούμενο χώρο, ώστε να υπάρχει ικανή απόσταση ανάμεσα στους λουόμενους. Ο δήμος Βόλβης είναι μια εγγυημένη και ασφαλής επιλογή για τις φετινές διακοπές, η οποία επισφραγίζεται από την απλόχερη φιλοξενία των κατοίκων και των επαγγελματιών του τουρισμού μας».

Advertisement
Babis

 

 

Ο θεσμός της «Γαλάζιας Σημαίας»

Η «Γαλάζια Σημαία» είναι διεθνές σύμβολο ποιότητας, θεωρούμενο το πιο γνωστό περιβαλλοντικό σύμβολο στον κόσμο. Απονέμεται διεθνώς, από το 1987, σε όσες ακτές και μαρίνες πληρούν τις αυστηρές προϋποθέσεις του και έχει ως διεθνή συντονιστή το Ίδρυμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με έδρα τη Δανία και 63 χώρες-μέλη παγκοσμίως.

Οι πιστοποιήσεις ελέγχονται με τακτικούς και αιφνιδιαστικούς ελέγχους κατά τη διάρκεια κάθε έτους. Η κριτική επιτροπή αποτελείται από εκπροσώπους κρατικών υπηρεσιών Ελλάδος και ΕΕ, οικολογικών και μη κυβερνητικών οργανώσεων, καθώς και εθελοντών επιθεωρητών ακτών.

Η Διεθνής Επιτροπή το 2020 βράβευσε 497 ακτές και 14 μαρίνες στην Ελλάδα (515 ακτές και 14 μαρίνες το 2019), τοποθετώντας την χώρα μας στην 2η θέση ανάμεσα σε 47 χώρες παγκοσμίως. Συνολικά βραβεύθηκαν 98 ελληνικοί δήμοι, οι 53 στην ηπειρωτική Ελλάδα και οι 45 στη νησιωτική.

Πανελλαδικά η κατάταξη σε «Γαλάζιες Σημαίες» για το 2020 έχει ως εξής ανά δήμο: Ρόδου (34 «Γαλάζιες Σημαίες»), Κασσάνδρας (32), Αγίου Νικολάου (26), Νέας Προποντίδας και Σιθωνίας (18), Αριστοτέλη, Χερσονήσου και Χίου (15), Βόλου και Κω (12), Αργοστολίου, Αποκορώνου, Ρεθύμνου και Χανίων (11), Μαλεβιζίου και Σητείας, (9) Βόλβης και Δυτικής Λέσβου (8).


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Θεσσαλονίκη: Λιτανεία του Αγίου Δημητρίου και της εικόνας της Παναγίας Φανερωμένης «Βαθυρρύακος»

25/10/25 2:26 μμ

Θεσσαλονίκη: Λιτανεία του Αγίου Δημητρίου και της εικόνας της Παναγίας Φανερωμένης «Βαθυρρύακος»

Απαγορεύεται η οργανωμένη μετακίνηση των φιλάθλων της ΑΕΛ στις Σέρρες

25/10/25 2:04 μμ

Απαγορεύεται η οργανωμένη μετακίνηση των φιλάθλων της ΑΕΛ στις Σέρρες

ΟΠΕΚΕΠΕ: Αναβαθμίζεται η κατηγορία για τον λογιστή - Ευρήματα μεγάλης αξίας στο σπίτι του

25/10/25 2:00 μμ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Αναβαθμίζεται η κατηγορία για τον λογιστή – Ευρήματα μεγάλης αξίας στο σπίτι του

Βράστε μπρόκολο και κουνουπίδι χωρίς να μυρίσει άσχημα το σπίτι

25/10/25 12:34 μμ

Βράστε μπρόκολο και κουνουπίδι χωρίς να μυρίσει άσχημα το σπίτι

Μήλα με κανέλα και μέλι

25/10/25 12:32 μμ

Μήλα με κανέλα και μέλι

Άγιος Δημήτριος: Γιατί θεωρείται προστάτης της Θεσσαλονίκης

25/10/25 12:08 μμ

Άγιος Δημήτριος: Γιατί θεωρείται προστάτης της Θεσσαλονίκης

Καζαντζάκης, ο άνθρωπος που πάλεψε με τα σκοτάδια του για να βρει μια στάλα φως

25/10/25 11:52 πμ

Καζαντζάκης, ο άνθρωπος που πάλεψε με τα σκοτάδια του για να βρει μια στάλα φως

Σέρρες: Δράση για την παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου του μαστού - video

25/10/25 11:13 πμ

Σέρρες: Δράση για την παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου του μαστού – video

Δήμος Σερρών: Ομόφωνα ναι η υποβολή αιτήματος στη ΔΥΠΑ για το πρόγραμμα ανέργων ΑμεΑ

25/10/25 11:03 πμ

Δήμος Σερρών: Ομόφωνα ναι η υποβολή αιτήματος στη ΔΥΠΑ για το πρόγραμμα ανέργων ΑμεΑ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 25 Οκτωβρίου

25/10/25 10:54 πμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 25 Οκτωβρίου

Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών

25/10/25 10:51 πμ

Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών

Το “Κέντρο Μνήμης Μπέλλες Β΄ Π.Π.” άνοιξε τις πύλες του στο Νέο Πετρίτσι

25/10/25 10:44 πμ

Το “Κέντρο Μνήμης Μπέλλες Β΄ Π.Π.” άνοιξε τις πύλες του στο Νέο Πετρίτσι