Η γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ σε συνέντευξή της στη Βραδυνή της Κυριακής κατηγόρησε την κυβέρνηση για ανικανότητα, έλλειψη προετοιμασίας και υποσχέσεις «μαγικών λύσεων» στο θέμα του Προσφυγικού.  Advertisement   ... Περισσότερα

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Τελευταία Νέα
Advertisement
ΣΧΕΤΙΚΑ Νέα

Η γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ σε συνέντευξή της στη Βραδυνή της Κυριακής κατηγόρησε την κυβέρνηση για ανικανότητα, έλλειψη προετοιμασίας και υποσχέσεις «μαγικών λύσεων» στο θέμα του Προσφυγικού.

 

Advertisement
 

 

Η γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη σε συνέντευξή της στην εφημερίδα “Βραδυνή της Κυριακής” δεν αποκλείει το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ακόμα και διπλών, προκειμένου ο πρωθυπουργός να «κάψει», όπως αναφέρει, την απλή αναλογική, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι «βέβαια, βλέποντας και ο ίδιος την εικόνα της κυβέρνησής του και τα “επιτεύγματά” της, ακόμα και στην υπόθεση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, μπορεί να άλλαξε γνώμη».

Μιλώντας για την αναθεωρητική προκλητική πολιτική της Τουρκίας που οδηγεί σε εντάσεις «οι οποίες μπορεί να έχουν δυσάρεστες συνέπειες» σημειώνει ότι «αυτό κάνει ακόμα πιο έντονη την ανάγκη υιοθέτησης και άσκησης μιας εξωτερικής πολιτικής πολύπλευρης και ενεργητικής, με στόχο τη δημιουργία συμμαχιών οι οποίες θα βασίζονται στο εθνικό συμφέρον».

 

Advertisement
Babis

Σχετικά με το νέο νόμο για το Ασφαλιστικό κάνει λόγο για «το εξαπατημένο από τις προεκλογικές υποσχέσεις (της ΝΔ) 90% των 2.542.000 συνταξιούχων (το οποίο) θα έχει μείωση στο ετήσιο εισόδημά του από τις συντάξεις» και προσθέτει ότι «η κυβέρνηση κατήργησε τη μόνιμη 13η σύνταξη που είχαμε θεσμοθετήσει, και αυτοί που τελικά θα ωφεληθούν από τα μέτρα της είναι ελάχιστοι».

Απαντώντας σε ερώτηση για την ασφάλεια των πολιτών αναφέρει ότι μέσα σε επτά μήνες διακυβέρνησης της ΝΔ «η ανασφάλεια στη κοινωνία εντείνεται», προσθέτει ότι η πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ «αποτυπώθηκε μέσα από πλήθος αποτελεσματικών επιχειρήσεων» και καλεί την ΝΔ να «παρουσιάσει τα δικά της “επιτεύγματα”, αρκεί να μην εννοεί ως τέτοια ξυλοδαρμούς 11χρονων, βιαιοπραγίες και διαπομπεύσεις διαδηλωτών και άλλων πολιτών».

Advertisement
ΔΕΗ

Ως προς τις επιδόσεις της κυβέρνησης στον τομέα της Οικονομίας, η Ο. Γεροβασίλη είπε ότι «μετά από πάρα πολύ καιρό, βλέπουμε για πρώτη φορά αύξηση της ανεργίας, “πάγωμα” των μισθών και μία μνημειώδη ανικανότητα της κυβέρνησης στο να προσελκύσει επενδύσεις. Οι φοροαπαλλαγές αφορούν ελάχιστους σε σχέση με αυτούς που βλέπουν το πραγματικό τους εισόδημα να μειώνεται. Ακόμα και η όποια έκπτωση στον ΕΝΦΙΑ, μάλλον αναιρείται από τη φημολογούμενη αύξηση των αντικειμενικών αξιών. Στο Ελληνικό, ετοιμάζονται να κάνουν πρόσθετες παραχωρήσεις στον ιδιώτη “επενδυτή”. Αν έτσι φαντάζονται τις επενδύσεις, θα ξεχάσουμε όλα όσα ξέραμε για αυτές».

Εγκαλεί την κυβέρνηση για ανικανότητα, έλλειψη προετοιμασίας και υποσχέσεις «μαγικών λύσεων» στο θέμα του Προσφυγικού, τονίζοντας ότι «η κυβέρνηση θα πρέπει, επιτέλους, να αποκτήσει άποψη και σχέδιο για τη διαχείριση του προσφυγικού και μεταναστευτικού φαινομένου».


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολυφωνική ή Πολυκαναλική; Η πρόσβαση στο ΕΣΥ έχει τώρα έναν αριθμό και μία πλατφόρμα για την ενημέρωση και την εξυπηρέτησή σου!

06/10/25 11:28 πμ

Πολυφωνική ή Πολυκαναλική; Η πρόσβαση στο ΕΣΥ έχει τώρα έναν αριθμό και μία πλατφόρμα για την ενημέρωση και την εξυπηρέτησή σου!

Σύνδρομο burnout: Τι είναι και πώς αντιμετωπίζεται

06/10/25 11:17 πμ

Σύνδρομο burnout: Τι είναι και πώς αντιμετωπίζεται

Παραιτήθηκε από βουλευτής ο Αλέξης Τσίπρας

06/10/25 11:08 πμ

Παραιτήθηκε από βουλευτής ο Αλέξης Τσίπρας και προαναγγέλλει το νέο κόμμα

«Πουλιά στη Θύελλα»: Παρουσιάστηκε το βιβλίο του Κ.Μπαρμπούτη στις Σέρρες

06/10/25 11:59 πμ

«Πουλιά στη Θύελλα»: Παρουσιάστηκε το βιβλίο του Κ.Μπαρμπούτη στις Σέρρες

«Διοικητικές κυρώσεις Γ.Ε.ΜΗ.- Συμμόρφωση των επιχειρήσεων»- Ενημερωτική εκδήλωση από το Επιμελητήριο Σερρών

06/10/25 11:01 πμ

«Διοικητικές κυρώσεις Γ.Ε.ΜΗ.- Συμμόρφωση των επιχειρήσεων»- Ενημερωτική εκδήλωση από το Επιμελητήριο Σερρών

Χατζηβασιλείου: Οι σχέσεις Ελλάδας - Κύπρου υπερβαίνουν κάθε έργο - Ο ΑΔΜΗΕ δεν μπορεί να βρεθεί οικονομικά εκτεθειμένος

06/10/25 10:45 πμ

Χατζηβασιλείου: Οι σχέσεις Ελλάδας – Κύπρου υπερβαίνουν κάθε έργο – Ο ΑΔΜΗΕ δεν μπορεί να βρεθεί οικονομικά εκτεθειμένος

Χειροτονία νέου πρεσβυτέρου στην Εκκλησία των Σερρών

06/10/25 9:20 πμ

Χειροτονία νέου πρεσβυτέρου στην Εκκλησία των Σερρών

Ψηφιακοί νομάδες στην Ελλάδα: Πού ζουν, πώς δουλεύουν, τι αλλάζει - Γιατί κερδίζει έδαφος η χώρα μας

06/10/25 9:09 πμ

Ψηφιακοί νομάδες στην Ελλάδα: Πού ζουν, πώς δουλεύουν, τι αλλάζει

Ανθρωποκυνηγητό για τον δράστη του διπλού φονικού στο κάμπινγκ της Φοινικούντας - Το χρονικό του εγκλήματος

06/10/25 9:00 πμ

Διπλή δολοφονία σε κάμπινγκ στη Μεσσηνία-Αναζητείται ο δράστης

Επέστρεψαν στην Ισπανία 21 ακτιβιστές - μέλη του διεθνούς στολίσκου για τη Γάζα

06/10/25 8:54 πμ

Επέστρεψαν στην Ισπανία 21 ακτιβιστές – μέλη του διεθνούς στολίσκου για τη Γάζα

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 5ος ΚΡΙ ΚΡΙ Super Spoon Ημιμαραθώνιος Σερρών

06/10/25 8:46 πμ

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 5ος ΚΡΙ ΚΡΙ Super Spoon Ημιμαραθώνιος Σερρών

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 6 Οκτωβρίου

06/10/25 12:17 πμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 6 Οκτωβρίου