Χωρίς νικητή έληξε το μεγάλο ντέρμπι «αιωνίων» της 20ής αγωνιστικής με τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό να μένουν στο ισόπαλο 1-1 στο «Γ. Καραϊσκάκης» και τις βαθμολογικές ισορροπίες να παραμένουν ... Περισσότερα

Ολυμπιακός Παναθηναϊκός 1-1

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Τελευταία Νέα
Advertisement
ΣΧΕΤΙΚΑ Νέα

Χωρίς νικητή έληξε το μεγάλο ντέρμπι «αιωνίων» της 20ής αγωνιστικής με τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό να μένουν στο ισόπαλο 1-1 στο «Γ. Καραϊσκάκης» και τις βαθμολογικές ισορροπίες να παραμένουν ως είχαν, με τους Πειραιώτες στους 44 βαθμούς και στο +4 απ’ τους «πράσινους» που συγκατοικούν πλέον στη 2η θέση (40β.) με την ΑΕΚ. 

Advertisement
 

Ο Κάρμο με κεφαλιά άνοιξε το σκορ για τους «ερυθρόλευκους», με τον Ιωαννίδη να ισοφαρίζει στο 74’ με πέναλτι. Με δέκα παίκτες έμεινε ο Ολυμπιακός απ’ το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου μετά την απευθείας αποβολή του Κοστίνια, αποβλήθηκε στις καθυστερήσεις κι ο Ίνγκασον για τον Παναθηναϊκό με δεύτερη κίτρινη.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με μεγαλύτερη ορμή το ματς, θέλοντας να εκμεταλλευτεί την αύρα και τη δυναμική της έδρας του και μόλις στο 6’ είχε την πρώτη τελική στο ντέρμπι, όταν από πολύ ωραία ενέργεια του Ροντινέι από τα δεξιά και γύρισμα προς την περιοχή, ο Ελ Κααμπί βρέθηκε σε θέση βολής από πλάγια δεξιά και σούταρε άουτ.

Στο 9’ από πίεση των «ερυθρόλευκων» ψηλά, ο Ροντινέι σούταρε έξω απ’ την περιοχή, αλλά ο Ντραγκόφσκι απέκρουσε με τις γροθιές κι ακολούθως μπλόκαρε την μπάλα μετά από κεφαλιά γύρισμα του Βαγιαννίδη.

Η πίεση του Ολυμπιακού επιβραβεύτηκε στο 14’. Σε εκτέλεση φάουλ από τα αριστερά απ’ τον Ροντινέι, ο Νταβίντ Κάρμο σηκώθηκε πιο ψηλά απ’ όλους στην περιοχή του Παναθηναϊκού, νίκησε στον αέρα τον Αράο και με κεφαλιά έκανε το 1-0 για τον Ολυμπιακό. 

Στο 27’ από τακουνάκι του Τζούριτσιτς, ο Ιωαννίδης βρέθηκε σε θέση βολής στην περιοχή και σούταρε με τη μία, αλλά ο Τζολάκης έπεσε στη γωνία του και μπλόκαρε σταθερά την μπάλα.

Δύο λεπτά μετά (29’) από νέα πίεση των «πράσινων» ψηλά, ο Αράο έκλεψε την μπάλα και την έδωσε στον Μπακασέτα που σούταρε με τη μία, αλλά ξανά ο Τζολάκης έδειξε πολύ καλά αντανακλαστικά μπλοκάροντας σταθερά, ενώ στο 33’ από συνεργασία των Μλαντένοβιτς και Τζούριτσιτς ο τελευταίος «πάτησε» στην περιοχή του Ολυμπιακού και σούταρε άουτ.

Στο 35’ το απευθείας φάουλ του Ροντινέι από πλάγια αριστερά βρήκε σε ετοιμότητα τον Ντραγκόφσκι, ενώ στο 38’ σε γρήγορη αντεπίθεση του Ολυμπιακού, ο Ελ Κααμπί έπεσε στον αγωνιστικό χώρο από διεκδίκηση με τον Ίνγκασον με τον διαιτητή Βίντσιτς να δείχνει «παίζετε» και τον VAR Μπόροσακ να επιβεβαιώνει ακολούθως την απόφαση του Σλοβένου ρέφερι.

Στο 44’ ο Τζούριτσιτς έκλεψε ψηλά στην μπάλα και προσπάθησε να μπει στην περιοχή με τον Κοστίνια να τον ανατρέπει. Ο διαιτητής Βίντσιτς έδειξε αρχικά κίτρινη, όμως μετά από παρέμβαση του VAR κι on field review απ’ τον Σλοβένο ρέφερι πήρε πίσω την αρχική απόφασή του κι απέβαλλε τον δεξιό μπακ του Ολυμπιακού στο 45’+2’.

Advertisement
MEGA

Το φάουλ εκτελέστηκε απ’ τον Μλαντένοβιτς στο 45’+3’ με την μπάλα να κοντράρει λίγο και να φεύγει ελάχιστα δίπλα απ’ το δοκάρι κόρνερ, ενώ στην εξέλιξη του κόρνερ ο Τζούριτσιτς σούταρε με δύναμη από καλή θέση λίγο άουτ.

Με αριθμητικό πλεονέκτημα ο Παναθηναϊκός προσπάθησε με τη σειρά του να βάλει πίεση στον Ολυμπιακό στην εκκίνηση του δευτέρου ημιχρόνου και στο 47’ ο Μπακασέτας είχε άλλη μία τελική από πάσα του Μλαντένοβιτς, αλλά ο Τζολάκης μπλόκαρε στη γωνία του.

Ο Ολυμπιακός «απάντησε» στο 49’ με κοντινή προβολή του Ελ Κααμπί από φάουλ του Ροντινέι που έφυγε λίγο άουτ, ενώ στο 66’ ο Μουζακίτης εκτέλεσε ένα πολύ καλό φάουλ που βρήκε σε ετοιμότητα τον Ντραγκόφσκι που έδιωξε πλάγια την μπάλα.

Advertisement

Στο 70’ από ατομική ενέργεια και κατά μέτωπον επίθεση του Ιωαννίδη ανατράπηκε στην περιοχή. Ο Βίντσιτς έδειξε στην αρχή «παίζετε», όμως με υπόδειξη του VAR, ο διαιτητής πήγε ξανά σε on field review κι έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Ιωαννίδης ανέλαβε την εκτέλεση και ισοφάρισε σε 1-1 για τον Παναθηναϊκό.

Στο 78’ από σέντρα του Ροντινέι, η μπάλα κατέληξε στον Κωστούλα που έπιασε κεφαλιά εν κινήσει που πέρασε άουτ. Στο 90’ από φάουλ του Τετέ, ο Ιωαννίδης πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε πάνω απ’ τα δοκάρια.


Διαιτητής: Σλάβκο Βίντσιτς (Σλοβενία)
Κίτρινες: 24’ Έσε, 72’ Κάρμο  – 39’ Βαγιαννίδης, 41’ Μλαντένοβιτς, 53’ Τζούριτσιτς, 64’ Ίνγκασον, 75’ Ιωαννίδης, 85’ Αράο
Αποβολές: 45’+2’ Κοστίνια (απευθείας κόκκινη) – 90’+3’ Ίνγκασον (2η κίτρινη)

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Κοστίνια, Ρέτσος, Κάρμο, Ορτέγα, Έσε, Μουζακίτης, Ροντινέι, Τσικίνιο (76’ Κωστούλας), Ζέλσον (46’ Γκαρθία), Ελ Κααμπί (87’ Γιάρεμτσουκ). 

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ρουί Βιτόρια): Ντραγκόφσκι, Βαγιαννίδης (46’ Κώτσιρας), Ίνγκασον, Πάλμερ-Μπράουν, Μλαντένοβιτς, Αράο, Μαξίμοβιτς (46’ Ουναΐ), Πελίστρι (83’ Λημνιός), Μπακασέτας (69’ Γερεμέγεφ), Τζούριτσιτς (61’ Τετέ), Ιωαννίδης.

πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σέρρες: Επέστρεψαν οι πλαστικοί οριοδείκτες στην οδό Βασιλέως Βασιλείου - video

02/10/25 7:37 μμ

Σέρρες: Επέστρεψαν οι πλαστικοί οριοδείκτες στην οδό Βασιλέως Βασιλείου – video

Στέφανος Κασσελάκης: «Μετάνιωσα που είπα πως θέλω να αποκτήσω δύο αγόρια με τον Τάιλερ»

02/10/25 7:17 μμ

Στέφανος Κασσελάκης: «Μετάνιωσα που είπα πως θέλω να αποκτήσω δύο αγόρια με τον Τάιλερ»

Σέρρες: Παρουσιάζεται το βιβλίο του Κ. Μπαρμπούτη “Πουλιά στη Θύελλα”

02/10/25 7:10 μμ

Σέρρες: Παρουσιάζεται το βιβλίο του Κ. Μπαρμπούτη “Πουλιά στη Θύελλα”

ΕΟΦ: Παραπλάνηση των καταναλωτών για το σκεύασμα DIAXIL

02/10/25 7:20 μμ

ΕΟΦ: Παραπλάνηση των καταναλωτών για το σκεύασμα DIAXIL

Βαρβάρα Μητλιάγκα: «Η Πολιτεία οφείλει να στηρίξει έμπρακτα τους ανθρώπους της κτηνοτροφίας»

02/10/25 7:02 μμ

Βαρβάρα Μητλιάγκα: «Η Πολιτεία οφείλει να στηρίξει έμπρακτα τους ανθρώπους της κτηνοτροφίας»

Στ. Παπασταύρου: Θετική εξέλιξη η διατήρηση τον Οκτώβριο των τιμών λιανικής ρεύματος από τους παρόχους στα ίδια επίπεδα με τον Σεπτέμβριο

02/10/25 6:53 μμ

Στ. Παπασταύρου: Θετική εξέλιξη η διατήρηση τον Οκτώβριο των τιμών λιανικής ρεύματος στα ίδια επίπεδα με τον Σεπτέμβριο

Διαφωνίες και προτάσεις των παθολόγων στο υπό διαβούλευση νομοσχέδιο για τη δημόσια υγεία

02/10/25 6:48 μμ

Διαφωνίες και προτάσεις των παθολόγων στο υπό διαβούλευση νομοσχέδιο για τη δημόσια υγεία

Κτηνοτρόφος: "Το μαντρί ήταν το 4ο παιδί μου και το σκότωσαν" - Ξέσπασμα κτηνοτρόφων στις Σέρρες - video

02/10/25 4:29 μμ

Κτηνοτρόφος: “Το μαντρί ήταν το 4ο παιδί μου και το σκότωσαν” – Ξέσπασμα κτηνοτρόφων στις Σέρρες – video

Με ρεκόρ συμμετοχής ολοκληρώθηκαν τα Ανοιχτά Ζυθοποιεία 2025 σε όλη την Ελλάδα

02/10/25 4:39 μμ

Με ρεκόρ συμμετοχής ολοκληρώθηκαν τα Ανοιχτά Ζυθοποιεία 2025 σε όλη την Ελλάδα

Γάζα: Το Ισραήλ θα απελάσει τους επιβάτες του στολίσκου της Γάζας - Διεθνείς αντιδράσεις

02/10/25 4:38 μμ

Γάζα: Το Ισραήλ θα απελάσει τους επιβάτες του στολίσκου της Γάζας – Διεθνείς αντιδράσεις

Προβλήματα στην κυκλοφορία της Γραμμής 7 του Τραμ λόγω συσσώρευσης υδάτων- Ποιες στάσεις είναι εκτός λειτουργίας

02/10/25 4:36 μμ

Προβλήματα στην κυκλοφορία της Γραμμής 7 του Τραμ λόγω συσσώρευσης υδάτων- Ποιες στάσεις είναι εκτός λειτουργίας

Εκδηλώσεις πολιτισμού, επιστήμης και γαστρονομίας υπό την αιγίδα του ΕΟΤ

02/10/25 4:35 μμ

Εκδηλώσεις πολιτισμού, επιστήμης και γαστρονομίας υπό την αιγίδα του ΕΟΤ