Ομάδα Διαχείρισης Κρίσης για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού δημιουργείται στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.   Την απόφαση έλαβε ο περιφερειάρχης, Απόστολος Τζιτζικώστας, κατά τη διάρκεια νέας έκτακτης σύσκεψης που ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Ομάδα Διαχείρισης Κρίσης για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού δημιουργείται στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

 

Την απόφαση έλαβε ο περιφερειάρχης, Απόστολος Τζιτζικώστας, κατά τη διάρκεια νέας έκτακτης σύσκεψης που συγκάλεσε, παρουσία όλων των γενικών διευθυντών και της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Τη λειτουργία της ομάδας θα συντονίζει η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, ενώ σε αυτήν θα μετέχουν επίσης ο εκτελεστικός γραμματέας και οι έξι γενικοί διευθυντές της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Τζιτζικώστας, «το όργανο αυτό βρίσκεται από σήμερα και στο εξής σε εικοσιτετράωρη επιφυλακή και σε διαρκή συνεδρίαση, με αποκλειστικό αντικείμενο την αντιμετώπιση της κρίσης της πανδημίας του κορονοϊού σε όλη την Κεντρική Μακεδονία».

Σε ό,τι αφορά τα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες από την Περιφέρεια για την εξυπηρέτηση των πολιτών και την αποτροπή εξάπλωσης του κορονοϊού, σημείωσε ότι ήδη τηρούνται στο σύνολό τους.

«Με υπευθυνότητα όλοι μας οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε την πανδημία. Επαναλαμβάνω: όχι πανικός, όχι όμως και εφησυχασμός», δήλωσε ο κ. Τζιτζικώστας.

Έκκληση Τζιτζικώστα για δωρεά αίματος

Έκκληση σε όλους να δίνουν αίμα προκειμένου να καλυφθούν οι μεγάλες ελλείψεις από την πανδημία του κορονοϊού, απηύθυνε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος συμμετείχε στην εθελοντική αιμοδοσία που διοργάνωσε ο σύλλογος εργαζομένων της Περιφέρειας, στο κτίριο υπηρεσιών της, επί της 26ης Οκτωβρίου.

Advertisement
Family Kitchen

«Είμαστε σήμερα εδώ για να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι δεν υπάρχει απολύτως κανένας λόγος οποιοσδήποτε εθελοντής αιμοδότης να φοβάται. Οι άνθρωποι που έχουν την ευθύνη της αιμοδοσίας λαμβάνουν κάθε μέτρο ώστε η διαδικασία να μην ενέχει τον παραμικρό κίνδυνο», τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας.

Στην εθελοντική αιμοδοσία μπορούν να συμμετέχουν, όπως είπε, όσοι μπορούν, όσοι δεν έχουν ταξιδέψει στο εξωτερικό και δεν έχουν προβλήματα υγείας.

Ο κ. Τζιτζικώστας αναφέρθηκε και στους εργαζόμενους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, οι οποίοι, όπως σχολίασε, έχουν αποδείξει την κοινωνική υπευθυνότητά τους, ενώ διοργανώνουν εθελοντική αιμοδοσία τρεις φορές το χρόνο.

«Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και οι εργαζόμενοί της θα συνεχίσουμε με το ίδιο αίσθημα κοινωνικής ευθύνης να διοργανώνουμε εθελοντικές αιμοδοσίες και στις επτά περιφερειακές ενότητες. Τώρα είναι η ώρα της συλλογικής ευθύνης για όλους μας», επισήμανε.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κλήρωση Τζόκερ 11/1/2026: Αυτοί είναι οι αριθμοί που κερδίζουν 10.500.000 ευρώ

11/01/26 10:40 μμ

Κλήρωση Τζόκερ 11/1/2026: Αυτοί είναι οι αριθμοί που κερδίζουν 10.500.000 ευρώ

Πέθανε ο Μπομπ Γουίρ του συγκροτήματος Grateful Dead

11/01/26 10:50 μμ

Πέθανε ο Μπομπ Γουίρ του συγκροτήματος Grateful Dead

Φωτιά σε σπίτι στον Σοχό

11/01/26 10:49 μμ

Φωτιά σε σπίτι στον Σοχό

Κρέπες (σαν κανελόνια) με κοτόπουλο, μήλο και τυριά

11/01/26 10:48 μμ

Κρέπες στον φούρνο με κοτόπουλο, μήλο και τυριά

Ν. Ανδρουλάκης: Οι επόμενες εκλογές είναι μια ιστορική μάχη για την παράταξη που εμπέδωσε τη Δημοκρατία στην Ελλάδα - Μονόδρομος για την πολιτική αλλαγή είναι η νίκη του ΠΑΣΟΚ

11/01/26 10:11 μμ

Ν. Ανδρουλάκης: Οι επόμενες εκλογές είναι μια ιστορική μάχη για την παράταξη που εμπέδωσε τη Δημοκρατία στην Ελλάδα

Κανονικά θα λειτουργήσουν τα σχολεία στον δήμο Σερρών

11/01/26 10:00 μμ

Κανονικά θα λειτουργήσουν τα σχολεία στον δήμο Σερρών

Πάτρα: Αγωνία για την 16χρονη Λόρα που αγνοείται – Η έκκληση της οικογένειάς της

11/01/26 10:10 μμ

Πάτρα: Αγωνία για την 16χρονη Λόρα που αγνοείται – Η έκκληση της οικογένειάς της

Ο Παναθηναϊκός πήρε το θρίλερ με Πανιώνιο και παρέμεινε πρώτος και αήττητος

11/01/26 10:05 μμ

Volley League γυναικών: Ο Παναθηναϊκός πήρε το θρίλερ με Πανιώνιο και παρέμεινε πρώτος και αήττητος

Ιράν - Ομάδα ακτιβιστών υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων: Πάνω από 500 νεκροί στις διαδηλώσεις

11/01/26 10:03 μμ

Ιράν – Ομάδα ακτιβιστών υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων: Πάνω από 500 νεκροί στις διαδηλώσεις

Κλειστά τα σχολεία στον Δήμο Νέας Ζίχνης λόγω χιονόπτωσης και επικείμενου παγετού

11/01/26 9:42 μμ

Κλειστά τα σχολεία στον Δήμο Νέας Ζίχνης λόγω χιονόπτωσης και επικείμενου παγετού

Κλειστά τα σχολεία στον Δήμο Αμφίπολης λόγω παγετού

11/01/26 9:03 μμ

Κλειστά τα σχολεία στον Δήμο Αμφίπολης λόγω παγετού

Ορίστηκαν οι νέοι Αντιδήμαρχοι στον Δήμο Ηράκλειας

11/01/26 8:52 μμ

Ορίστηκαν οι νέοι Αντιδήμαρχοι στον Δήμο Ηράκλειας