Όμιλος ΔΕΗ: Μέλος του ευρωπαϊκού φορέα DIGITALEUROPE

Το πρώτο εταιρικό μέλος από την Ελλάδα και η μόνη επιχείρηση ενέργειας που συμμετέχει στη διαμόρφωση του ψηφιακού και ενεργειακού μέλλοντος της Ευρώπης

Παράλληλα, η ΔΕΗ συμμετέχει και στο νέο Energy Executive Council

Advertisement

Στο DIGITALEUROPE, τον κορυφαίο ευρωπαϊκό φορέα που εκπροσωπεί τους ψηφιακά εξελισσόμενους κλάδους εντάχθηκε πρόσφατα ο Όμιλος ΔΕΗ. Ως το πρώτο εταιρικό μέλος από την Ελλάδα, η ΔΕΗ φέρνει την τεχνογνωσία της στους τομείς της καθαρής ενέργειας, των «έξυπνων» υποδομών και της ψηφιακής καινοτομίας στον ευρωπαϊκό διάλογο για το μέλλον της ενέργειας και της τεχνολογίας. Η ΔΕΗ είναι επίσης η πρώτη και μοναδική επιχείρηση ενέργειας που συμμετέχει στο DIGITALEUROPE, φέρνοντας τη ‘φωνή’ της ενέργειας και της συγκεκριμένης αγοράς στον οργανισμό. Η ΔΕΗ δραστηριοποιείται σε κάθε στάδιο της ενεργειακής αλυσίδας – παραγωγή, διανομή και κατανάλωση ενέργειας. Αυτός ο συνδυαστικός ρόλος ενισχύει τη σημασία της συμβολής της στη μετάβαση της Ευρώπης προς την πράσινη και ψηφιακή εποχή, σε μια περίοδο όπου η ενέργεια και τα δεδομένα συγκλίνουν.

Το DIGITALEUROPE εκπροσωπεί περισσότερες από 45.000 επιχειρήσεις, ανάμεσά τους μερικές από τις μεγαλύτερες τεχνολογικές εταιρείες παγκοσμίως και διαδραματίζει κομβικό ρόλο στη διαμόρφωση της ευρωπαϊκής πολιτικής για τις αναδυόμενες τεχνολογίες, τη συνδεσιμότητα και τον ψηφιακό μετασχηματισμό. Η συμμετοχή της ΔΕΗ υποστηρίζει τη στρατηγική της για την αξιοποίηση του ψηφιακού μετασχηματισμού ως κινητήρια δύναμη καινοτομίας, αποδοτικότητας και ενδυνάμωσης του πελάτη στη μετάβαση προς την καθαρή ενέργεια.

Σχολιάζοντας τη νέα συμμετοχή, η Cecilia Bonefeld-Dahl, Γενική Διευθύντρια του DIGITALEUROPE, δήλωσε: «Είμαστε υπερήφανοι που καλωσορίζουμε τον Όμιλο ΔΕΗ ως το πρώτο εταιρικό μέλος μας από την Ελλάδα. Με δεκαετίες εμπειρίας στην παραγωγή ενέργειας στην Νοτιοανατολική Ευρώπη και με σημαντικό ρόλο στην επιτάχυνση της πράσινης μετάβασης της Ελλάδας, η ΔΕΗ αποτελεί κινητήριο δύναμη για την ενεργειακή ανθεκτικότητα της Ευρώπης. Η τεχνογνωσία της στα έξυπνα δίκτυα, τις ΑΠΕ και την ψηφιακή καινοτομία θα ενισχύσει τη φωνή μας στη διαμόρφωση πολιτικών τεχνολογίας και ενέργειας που ανταποκρίνονται στις ανάγκες ενός βιώσιμου και ασφαλούς μέλλοντος».

Advertisement

Η ΔΕΗ συμμετέχει και στο Energy Executive Council

Στο πλαίσιο της ενισχυμένης συνεργασίας της με το DIGITALEUROPE, η ΔΕΗ συμμετέχει επίσης στο νέο Energy Executive Council, μία υψηλού επιπέδου πρωτοβουλία που συγκεντρώνει στελέχη κορυφαίων εταιρειών από τους τομείς της ενέργειας και της τεχνολογίας. Το Συμβούλιο στοχεύει να παρέχει ουσιαστικές, επιχειρηματικά προσανατολισμένες προτάσεις στους ευρωπαίους παράγοντες λήψης αποφάσεων, επιταχύνοντας τον πράσινο και ψηφιακό μετασχηματισμό των ενεργειακών συστημάτων της Ευρώπης.

Τη ΔΕΗ στο Energy Executive Council εκπροσωπεί ο κ. Αλέξανδρος Πατεράκης, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος Ψηφιακών και Καινοτόμων Υπηρεσιών Ομίλου ΔΕΗ. Η συμμετοχή του αντανακλά τη στρατηγική προτεραιότητα που δίνει ο Όμιλος στην ψηφιοποίηση ως μοχλό δημιουργίας αξίας για το ενεργειακό σύστημα και τους πελάτες του. «Η συμμετοχή μας στο Energy Executive Council είναι κρίσιμη για την ενίσχυση της συνεργασίας και της καινοτομίας στον ευρωπαϊκό ενεργειακό κλάδο», δήλωσε ο κ. Πατεράκης. «Στη ΔΕΗ, ως η πρώτη επιχείρηση ενέργειας που εντάχθηκε στο DIGITALEUROPE, θεωρούμε την ψηφιοποίηση ως βασικό στρατηγικό πυλώνα που ενισχύει την αποδοτικότητα και ενδυναμώνει τους πελάτες μας σε ένα δυναμικό ενεργειακό οικοσύστημα, όπου η ενέργεια και τα δεδομένα συγκλίνουν. Η τεχνολογία βρίσκεται στην καρδιά της “Καθαρής Βιομηχανικής Συμφωνίας” (Clean Industrial Deal), οδηγώντας σε έξυπνη διαχείριση ενέργειας, επιτάχυνση της ανάπτυξης ΑΠΕ και εκτεταμένη αποανθρακοποίηση».

Η συμμετοχή της ΔΕΗ στο DIGITALEUROPE και στο Energy Executive Council σηματοδοτεί ένα νέο κεφάλαιο στη μετεξέλιξή της σε PowerTech εταιρεία με την καινοτομία, τη συνδεσιμότητα και τις ψηφιακές υπηρεσίες να αποτελούν κεντρικούς άξονες της μακροπρόθεσμης αποστολής της, μέσα από την παροχή αξιόπιστων, βιώσιμων και προσανατολισμένων στο μέλλον ενεργειακών λύσεων για την Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Silver Alert για την 59χρονη που εξαφανίστηκε στην Παραλία Οφρυνίου

02/08/25 8:46 μμ

Silver Alert για την 59χρονη που εξαφανίστηκε στην Παραλία Οφρυνίου

Παραλία Οφρυνίου: Μυστήριο με 58χρονη κάτοικο Σερρών που εξαφανίστηκε χθες το βράδυ

02/08/25 5:08 μμ

Παραλία Οφρυνίου: Μυστήριο με 58χρονη κάτοικο Σερρών που εξαφανίστηκε

ΥΠΕΞ: «Απαράδεκτη, μονομερής και παράνομη ενέργεια» η εξαγγελία «θαλάσσιων πάρκων» από την Τουρκία σε μη οριοθετημένες περιοχές

02/08/25 2:31 μμ

ΥΠΕΞ: «Απαράδεκτη, μονομερής και παράνομη ενέργεια» η εξαγγελία «θαλάσσιων πάρκων» από την Τουρκία σε μη οριοθετημένες περιοχές

Δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση στη μητέρα του παιδιού που βρέθηκε νεκρό στο Π. Φάληρο

02/08/25 1:56 μμ

Δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση στη μητέρα του παιδιού που βρέθηκε νεκρό στο Π. Φάληρο

Δημογραφικό: Μείωση των παιδιών που απέκτησαν οι γενεές του 1950 και του 1980 στις ευρωπαϊκές χώρες

02/08/25 2:24 μμ

Δημογραφικό: Μείωση των παιδιών που απέκτησαν οι γενεές του 1950 και του 1980 στις ευρωπαϊκές χώρες

ΠΟΜΙΔΑ: Άνοιξε το Μητρώο Απογραφής Ανελκυστήρων

02/08/25 2:07 μμ

ΠΟΜΙΔΑ: Άνοιξε το Μητρώο Απογραφής Ανελκυστήρων

Υπουργείο Ανάπτυξης: Έρχονται «καμπάνες» στις εταιρείες πιστοποίησης βιολογικών προϊόντων για παραβάσεις της νομοθεσίας

02/08/25 2:01 μμ

Υπουργείο Ανάπτυξης: Έρχονται «καμπάνες» στις εταιρείες πιστοποίησης βιολογικών προϊόντων για παραβάσεις της νομοθεσίας

Π. Φάληρο: «Ερευνάται η μητέρα να ήθελε να ξεφορτωθεί το παιδί, σε ρηχά νερά ο πνιγμός»

02/08/25 1:56 μμ

Π. Φάληρο: «Ερευνάται η μητέρα να ήθελε να ξεφορτωθεί το παιδί, σε ρηχά νερά ο πνιγμός»

Πρώτη επίσκεψη στελεχών της ΑΑΔΕ στον ΟΠΕΚΕΠΕ

02/08/25 12:28 μμ

Πρώτη επίσκεψη στελεχών της ΑΑΔΕ στον ΟΠΕΚΕΠΕ

Θεσσαλονίκη: Οδηγός μηχανής ανέβηκε στον πεζόδρομο Αγίας Σοφίας για να αποφύγει τους αστυνομικούς

02/08/25 12:23 μμ

Θεσσαλονίκη: Οδηγός μηχανής ανέβηκε στον πεζόδρομο Αγίας Σοφίας για να αποφύγει τους αστυνομικούς

Σοφία Ζαχαράκη: Ιστορική αναγνώριση των Μπεκτασήδων Αλεβιτών Θράκης - Μεγάλη μέρα για την Ελλάδα

02/08/25 12:15 μμ

Σοφία Ζαχαράκη: Ιστορική αναγνώριση των Μπεκτασήδων Αλεβιτών Θράκης – Μεγάλη μέρα για την Ελλάδα

Η ξύλινη γέφυρα της Αμφίπολης – Διασώζεται μοναδικό τεχνικό έργο 2.500 ετών

02/08/25 11:15 πμ

Η ξύλινη γέφυρα της Αμφίπολης – Διασώζεται μοναδικό τεχνικό έργο 2.500 ετών