Με στόχο να παρουσιάσει τις πρωτοβουλίες και στρατηγικές της για την ενεργειακή μετάβαση της χώρας, τις επενδύσεις στην πράσινη ανάπτυξη και την ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας της ευρύτερης περιοχής της ... Περισσότερα

ΟΜΙΛΟΣ ΔΕΠΑ Εμπορίας: Παρών στην 88η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ως πρωτοπόρος ενεργειακός όμιλος της χώρας

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Με στόχο να παρουσιάσει τις πρωτοβουλίες και στρατηγικές της για την ενεργειακή μετάβαση της χώρας, τις επενδύσεις στην πράσινη ανάπτυξη και την ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας της ευρύτερης περιοχής της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, ο Όμιλος ΔΕΠΑ Εμπορίας συμμετέχει στην 88η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ).

Οι επισκέπτες της Έκθεσης, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 7 – 15 Σεπτεμβρίου, θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν στο περίπτερο του Ομίλου της ΔΕΠΑ Εμπορίας για τη μετεξέλιξή της σε έναν σύγχρονο ενεργειακό όμιλο με υψηλή καθετοποίηση, ο οποίος συμμετέχει δυναμικά σε όλα τα στάδια της ενεργειακής αλυσίδας, από την παραγωγή, στην εμπορία, καθώς και την έρευνα σε καινοτόμες τεχνολογίες.

ΟΜΙΛΟΣ ΔΕΠΑ Εμπορίας: Παρών στην 88η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ως πρωτοπόρος ενεργειακός όμιλος της χώρας

Επιπλέον, θα μάθουν για την πρωτοπορία του ομίλου στην ανάπτυξη Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας που ενισχύει τη δυναμικότητα της παραγωγής ανανεώσιμης ενέργειας της χώρας. Πρόσφατο ορόσημο αποτελεί η έγκριση χρηματοδότησης ύψους 390 εκατ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) για τη δημιουργία φωτοβολταϊκών πάρκων στη Δυτική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και την κεντρική Ελλάδα. 

Η επένδυση αυτή αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου αξίας 500 εκατ. ευρώ για την επόμενη τετραετία, με σκοπό την ενίσχυση της παραγωγής καθαρής ενέργειας. Με την υλοποίηση του έργου από τη ΔΕΠΑ Εμπορίας, αναμένεται να προστεθούν στο δίκτυο της χώρας συνολικά περίπου 800 MW ανανεώσιμης ενέργειας, ισοδύναμης με την ενέργεια που χρειάζονται 278.000 νοικοκυριά για ένα έτος. Συγκεκριμένα, οι θυγατρικές της, North Solar, North Solar 1, και New Spes Concept, έχουν έργα σε διαφορετικά στάδια ωρίμανσης.

Εκτός από τις ΑΠΕ, ο Όμιλος ΔΕΠΑ Εμπορίας έχει μπει δυναμικά στην αγορά ηλεκτροπαραγωγής με καύσιμο φυσικό αέριο, συμμετέχοντας σε έργα όπως η υπερσύγχρονη θερμική μονάδα στην Αλεξανδρούπολη, ισχύος άνω των 840 MW, η οποία αντιστοιχεί στην ενέργεια τριών ρυπογόνων λιγνιτικών μονάδων. Ως μέτοχος της Fier Thermoelectric, συμμετέχει στην κατασκευή μια ακόμη μονάδας ηλεκτροπαραγωγής  στην Αλβανία, ισχύος 174 MW, την οποία στο πλαίσιο μακροχρόνιας συμφωνίας θα προμηθεύει με φυσικό αέριο. 

Η στήριξη του καταναλωτή αποτελούσε ανέκαθεν προτεραιότητα της ΔΕΠΑ Εμπορίας, η οποία, μέσω της θυγατρικής της Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας, προσφέρει αξιόπιστες και οικονομικές ενεργειακές λύσεις σε εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Advertisement

ΟΜΙΛΟΣ ΔΕΠΑ Εμπορίας: Παρών στην 88η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ως πρωτοπόρος ενεργειακός όμιλος της χώρας

Παράλληλα, συμμετέχοντας δυναμικά σε σημαντικά διεθνή έργα υποδομής, όπως ο Διασυνδετήριος αγωγός Ελλάδας – Βουλγαρίας (IGB) και ο πλωτός τερματικός σταθμός αποθήκευσης και αεριοποίησης φυσικού αερίου (FSRU) της Αλεξανδρούπολης, μέσω της Gastrade της οποίας είναι μέτοχος, ενισχύει την ενεργειακή ασφάλεια της ευρύτερης περιοχής μέσω της διαφοροποίησης των πηγών εφοδιασμού.

Ο Όμιλος, χάρη στις θυγατρικές και τις συμμετοχές του που καλύπτουν όλο το φάσμα δραστηριοτήτων στην αλυσίδα της ενέργειας, έχει καταφέρει να μετασχηματιστεί σε μια πραγματικά καθετοποιημένη επιχείρηση που ενισχύει την ανταγωνιστικότητά της στην εγχώρια και περιφερειακή αγορά ενέργειας.

Την ίδια στιγμή, επενδύει σε καινοτόμες τεχνολογίες και διεθνείς συνεργασίες, ενισχύοντας την παρουσία της σε πολλές ευρωπαϊκές αγορές, ενώ συμμετέχει ενεργά σε διεθνή χρηματιστήρια ενέργειας, όπως το GME της Ιταλίας, το Balkan Gas Hub της Βουλγαρίας και το CEEGEX της Ουγγαρίας. Η συνεχής ενίσχυση των εξαγωγών συμβάλλει στη γεωπολιτική αναβάθμιση της Ελλάδας ως ενεργειακό κόμβο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Στην 88η ΔΕΘ, η ΔΕΠΑ Εμπορίας παρουσιάζει τη στρατηγική της για την πράσινη μετάβαση εστιάζοντας στην καινοτομία και τη βιώσιμη ανάπτυξη και επιβεβαιώνοντας τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στον ενεργειακό τομέα της χώρας και της ευρύτερης περιοχής.

Εκ μέρους της Διοίκησης της ΔΕΠΑ Εμπορίας ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΠΑ Εμπορίας, κ. Κωνσταντίνος Ξιφαράς δήλωσε σχετικά: «Μέσα από την ολοκληρωμένη μας στρατηγική, από την παραγωγή μέχρι τη λιανική πώληση ενέργειας, η ΔΕΠΑ Εμπορίας συνεχίζει να στέκεται δίπλα στους καταναλωτές με αξιόπιστες και οικονομικά προσιτές λύσεις, υψώνοντας, ταυτόχρονα, ασπίδα προστασίας απέναντι στις γεωπολιτικές κρίσεις και τις διεθνείς διακυμάνσεις των τιμών της ενέργειας.

Η ΔΕΠΑ Εμπορίας είναι πίσω από τα έργα και τις επενδύσεις που εγγυώνται την ενεργειακή επάρκεια της χώρας και συνδιαμορφώνουν το μέλλον της ενέργειας, με γνώμονα την καινοτομία, την εξωστρέφεια και την αειφορία.»


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Έλλειψη σιδήρου; Τροφές για να καλύψετε τις καθημερινές ανάγκες

13/09/25 7:23 μμ

Έλλειψη σιδήρου; Τροφές για να καλύψετε τις καθημερινές ανάγκες

Κατακράτηση υγρών: Τι να φάτε για να υποχωρήσει το πρήξιμο

13/09/25 7:19 μμ

Κατακράτηση υγρών: Τι να φάτε για να υποχωρήσει το πρήξιμο

Τσίμπημα σφήκας ή μέλισσας: Τι πρέπει να κάνουμε άμεσα – Πώς φεύγει ο πόνος

13/09/25 7:13 μμ

Τσίμπημα σφήκας ή μέλισσας: Τι πρέπει να κάνουμε άμεσα – Πώς φεύγει ο πόνος

Αυτισμός: Τα πρώτα σημάδια, η διάγνωση και οι δομές υποστήριξης

13/09/25 7:05 μμ

Αυτισμός: Τα πρώτα σημάδια, η διάγνωση και οι δομές υποστήριξης

Ο Καραλής προκρίθηκε στον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος

13/09/25 6:57 μμ

Ο Καραλής προκρίθηκε στον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος

Την ανάγκη να υπάρξει πολιτική αλλαγή αναμένεται να επισημάνει ο Ν. Ανδρουλάκης

13/09/25 6:51 μμ

Την ανάγκη να υπάρξει πολιτική αλλαγή αναμένεται να επισημάνει ο Ν. Ανδρουλάκης

Θεσσαλονίκη: Υπέστη αλλεργικό σοκ μετά από τσίμπημα εντόμου και έχασε τις αισθήσεις του

13/09/25 6:44 μμ

Θεσσαλονίκη: Ένας 51χρονος υπέστη αλλεργικό σοκ από τσίμπημα εντόμου – Τον επανέφεραν διασώστες του ΕΚΑΒ

Επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Καστελλόριζο

13/09/25 2:19 μμ

Επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Καστελλόριζο

Πέθανε η κόρη της Μπέσσυς και του Διαμαντή Λαιμού – Θρήνος στην εφοπλιστική οικογένεια

13/09/25 2:15 μμ

Πέθανε η 28χρονη κόρη της Μπέσσυς και του Διαμαντή Λαιμού – Θρήνος στην εφοπλιστική οικογένεια

Το δημοτικό της Ψερίμου, ένας «φάρος» αισιοδοξίας και δύναμης

13/09/25 2:08 μμ

Το δημοτικό της Ψερίμου, ένας «φάρος» αισιοδοξίας και δύναμης

Η μακρά διαδρομή της Δραπετσώνας - Εκεί όπου δεν είχαν ζωή οι πρόσφυγες και τόπο οι πόρνες...

13/09/25 1:15 μμ

Η μακρά διαδρομή της Δραπετσώνας – Εκεί όπου δεν είχαν ζωή οι πρόσφυγες και τόπο οι πόρνες…

«Καλλιεργώντας Κριτικούς Αναγνώστες»: Πιλοτικό πρόγραμμα στα σχολεία για την προστασία από τα fake news

13/09/25 12:59 μμ

«Καλλιεργώντας Κριτικούς Αναγνώστες»: Πιλοτικό πρόγραμμα στα σχολεία για την προστασία από τα fake news