Ομόφωνα ένοχο έκρινε το ΜΟΕ τον Πέτρο Φιλιππίδη, αποδεχόμενο πλήρως ότι έχει διαπράξει όσα του καταμαρτυρούν οι δύο γυναίκες συνάδελφοί του. Όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος, ο ηθοποιός κρίθηκε «ομόφωνα ένοχος ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Ομόφωνα ένοχο έκρινε το ΜΟΕ τον Πέτρο Φιλιππίδη, αποδεχόμενο πλήρως ότι έχει διαπράξει όσα του καταμαρτυρούν οι δύο γυναίκες συνάδελφοί του.

Όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος, ο ηθοποιός κρίθηκε «ομόφωνα ένοχος για τις δύο πράξεις όπως και πρωτοδίκως. Απορρίπτουμε των ισχυρισμών περί υπαναχώρησης και μετατροπής της κατηγορίας επί το ευνοϊκότερο».

Την απόφαση άκουσε ψύχραιμος ο κατηγορούμενος, την ίδια στιγμή που ακούγονταν στην αίθουσα τα κλάματα των δύο συναδέλφων του, οι οποίες τον κατήγγειλαν.

Η διαδικασία συνεχίζεται για την αναγνώριση ή μη ελαφρυντικών.

Συγκεκριμένα, ο Πέτρος Φιλιππίδης κρίθηκε ένοχος για το κακούργημα της απόπειρας βιασμού σε βάρος γυναίκας ηθοποιού το 2010 μέσα στο καμαρίνι του στο θέατρο «Μουσούρη». Ακόμη ο ηθοποιός κρίθηκε ομόφωνα ένοχος και για την άλλη κατηγορία για την οποία δικάστηκε επίσης της απόπειρας βιασμού σε βάρος γυναίκας συναδέλφου του μέσα στο όχημά του το 2014 σε δρόμο του Παλαιού Ψυχικού

Να σημειωθεί ότι ο εισαγγελέας της έδρας Ανδρ. Καραφλός σε προηγούμενες δικασίμους είχε ζητήσει την απαλλαγή του κατηγορούμενου και για τις δυο απόπειρες βιασμού για τις οποίες δικάστηκε. Όπως είχε επισημάνει ο εισαγγελέας, οι μαρτυρίες και των δυο γυναικών βρίθουν αντιφάσεων και σε καμία περίπτωση δεν αποτυπώνουν το προφίλ ενός βιαστή αλλά «την εικόνα ενός ανθρώπου που αρέσκεται στον αυνανισμό».

Κατά την απολογία του στο δικαστήριο ο Πέτρος Φιλιππίδης είχε αρνηθεί τις κατηγορίες που του αποδόθηκαν υποστηρίζοντας είχε τη συναίνεση των δυο γυναικών που τον κατήγγειλαν και πως σε καμία περίπτωση δεν θα προχωρούσε σεξουαλικά μαζί τους αν εκείνες τον απέτρεπαν. Μάλιστα, είχε αποδώσεις τις διώξεις σε βάρος του «οργανωμένες ενέργειες» της τότε ηγεσίας του ΣΕΗ ώστε να βγει εκτός θεάτρου!

«Κινδυνεύω να μπω φυλακή, εσείς θα κρίνετε πόσο άδικο είναι να μπω στη φυλακή. Δεν θέλω τον οίκτο σας, θέλω να με κρίνετε δίκαια», είχε αναφέρει στο τέλος της απολογίας του ο ηθοποιός, εκφράζοντας με τα λόγια αυτά στο ακροατήριο τον μεγαλύτερο φόβο του, αυτόν της πιθανής επιστροφής του στη φυλακή, στην οποία είχε βρεθεί προσωρινά κρατούμενος για 12 μήνες.

Advertisement
Family Kitchen

«Έμεινα ένα χρόνο στη φυλακή για μια κυρία που είπε ψέματα και αθωώθηκα», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο Πέτρος Φιλιππίδης αποδίδοντας την προφυλάκισή του για τη συγκεκριμένη υπόθεση αποκλειστικά στην καταγγελία για βιασμό που είχε καταθέσει σε βάρος του άλλη, τρίτη γυναίκα. Ωστόσο, ο ηθοποιός είχε κριθεί ομόφωνα αθώος λόγω αμφιβολιών για αυτό το αδίκημα (του βιασμού) τον Φεβρουάριο του 2023 με την απόφαση που είχε εκδώσει τότε το πρωτοβάθμιο δικαστήριο. Αντίθετα, πρωτόδικα ο Πέτρος Φιλιππίδης κρίθηκε ένοχος για τις δυο απόπειρες βιασμού για τις οποίες σήμερα αποφασίζει το Μικτό Ορκωτό Εφετείο.

Οι ισχυρισμοί του ότι είχε συναινετικό σεξ με τις δυο γυναίκες δεν είχαν πείσει, τότε, ούτε ένα μέλος του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου, το οποίο και του επέβαλλε για τις δυο απόπειρες βιασμού κάθειρξη οκτώ ετών με αναστολή στην έκτιση της ποινής του μέχρι την έφεση.

ΠΗΓΉ protothema.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το NBA και το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού του Άμπου Ντάμπι ανακοίνωσαν πολυετή ανανέωση της συνεργασίας τους

22/01/26 6:31 μμ

Το NBA και το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού του Άμπου Ντάμπι ανακοίνωσαν πολυετή ανανέωση της συνεργασίας τους

Με δωρεά η προμήθεια νέου Συστήματος Επικοινωνιών και Καταγραφής Φωνής στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας

22/01/26 6:23 μμ

Με δωρεά η προμήθεια νέου Συστήματος Επικοινωνιών και Καταγραφής Φωνής στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας

Σ. Φάμελλος: Η ασφάλεια από τις πλημμύρες απαιτεί πολιτικές επιλογές, έργα και ισχυρή Πολιτεία - Σοβαρότατες οι ευθύνες της κυβέρνησης που δεν επενδύει στην πρόληψη

22/01/26 7:18 μμ

Σ. Φάμελλος: Η ασφάλεια από τις πλημμύρες απαιτεί πολιτικές επιλογές, έργα και ισχυρή Πολιτεία – Σοβαρότατες οι ευθύνες της κυβέρνησης που δεν επενδύει στην πρόληψη

ΥΠΕΝ : Παράταση σημαντικών πολεοδομικών προθεσμιών και έργων αποθήκευσης ενέργειας

22/01/26 7:16 μμ

ΥΠΕΝ: Παράταση σημαντικών πολεοδομικών προθεσμιών και έργων αποθήκευσης ενέργειας

Βουλή-Ν/σ για την προστασία των έργων τέχνης-Λ. Μενδώνη: Η Ελλάδα γίνεται μια από τις πρώτες χώρες διεθνώς που αναλαμβάνει σχετική νομοθετική πρωτοβουλία – Οι θέσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης

22/01/26 7:15 μμ

Ν/σ για την προστασία των έργων τέχνης-Λ. Μενδώνη: Η Ελλάδα γίνεται μια από τις πρώτες χώρες διεθνώς που αναλαμβάνει σχετική νομοθετική πρωτοβουλία

Ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες για τα 98α Βραβεία Όσκαρ - Τέσσερις υποψηφιότητες για τη «Βουγονία» του Γ. Λάνθιμου.

22/01/26 7:13 μμ

Ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες για τα 98α Βραβεία Όσκαρ – Τέσσερις υποψηφιότητες για τη «Βουγονία» του Γ. Λάνθιμου.

Μ. Θεμιστοκλέους: Ενισχύουμε το ΕΣΥ με επιπλέον 8.000 προσωπικό

22/01/26 7:12 μμ

Μ. Θεμιστοκλέους: Ενισχύουμε το ΕΣΥ με επιπλέον 8.000 προσωπικό

ΑΑΔΕ: Καταβλήθηκαν 7,65 εκατ. ευρώ σε 57.422 δικαιούχους για την πέμπτη δόση επιστροφής ΕΦΚ αγροτικού πετρελαίου

22/01/26 7:10 μμ

ΑΑΔΕ: Καταβλήθηκαν 7,65 εκατ. ευρώ σε 57.422 δικαιούχους για την πέμπτη δόση επιστροφής ΕΦΚ αγροτικού πετρελαίου

Με ψυχολογία και φόρμα κόντρα στην Μπέτις ο ΠΑΟΚ

22/01/26 7:09 μμ

Με ψυχολογία και φόρμα κόντρα στην Μπέτις ο ΠΑΟΚ

Η σύγχρονη κλασική μουσική συναντά την τζαζ και οι Climate Change το κοινό

22/01/26 7:07 μμ

Η σύγχρονη κλασική μουσική συναντά την τζαζ και οι Climate Change το κοινό

Έπειτα από παρέμβαση της Επιθεώρησης Εργασίας, εργοδότες συμμορφώθηκαν και κατέβαλαν Δώρο Χριστουγέννων σε 2.313 εργαζόμενους

22/01/26 7:06 μμ

Έπειτα από παρέμβαση της Επιθεώρησης Εργασίας, εργοδότες συμμορφώθηκαν και κατέβαλαν Δώρο Χριστουγέννων σε 2.313 εργαζόμενους

Ο Ντ.Τραμπ υπέγραψε τον ιδρυτικό χάρτη του «Συμβουλίου Ειρήνης» στο Νταβός

22/01/26 7:05 μμ

Ο Ντ.Τραμπ υπέγραψε τον ιδρυτικό χάρτη του «Συμβουλίου Ειρήνης» στο Νταβός