Τη Δευτέρα, 5/10/2020, ξεκινά η αναδιανομή των αδιάθετων Βιβλίων του Προγράμματος Δωρεάν Παροχής Βιβλίων, έτους 2020, με σειρά προτεραιότητας προσέλευσης στα συμβεβλημένα με το ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ βιβλιοπωλεία και εκδοτικούς οίκους, σε ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Τη Δευτέρα, 5/10/2020, ξεκινά η αναδιανομή των αδιάθετων Βιβλίων του Προγράμματος Δωρεάν Παροχής Βιβλίων, έτους 2020, με σειρά προτεραιότητας προσέλευσης στα συμβεβλημένα με το ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ βιβλιοπωλεία και εκδοτικούς οίκους, σε δικαιούχους που υπέβαλαν αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα και δεν κληρώθηκαν, συμπεριλαμβανομένων και των κληρωθέντων δικαιούχων που δεν παρέλαβαν μέχρι και 28/9/2020 τα βιβλία τους.
 
 

Απαραίτητη προϋπόθεση για την παραλαβή εκ μέρους των δικαιούχων των δωρεάν βιβλίων είναι η αυτοπρόσωπη παρουσία τους και η προσκόμιση και επίδειξη:

 
α) Του Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ)
β) Του Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας.
Σε περίπτωση που ο δικαιούχος αδυνατεί να παραλάβει αυτοπροσώπως τα βιβλία, η παραλαβή μπορεί να γίνει από τρίτο πρόσωπο, το οποίο πρέπει να διαθέτει εκτός από τα ανωτέρω δικαιολογητικά της περίπτωσης α’ και εξουσιοδότηση με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής του δικαιούχου από οποιαδήποτε δημόσια αρχή. Για την παραλαβή της παροχής δωρεάν βιβλίων, η εξουσιοδότηση παραδίδεται στα συμβεβλημένα με το ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ βιβλιοπωλεία ή εκδοτικούς οίκους. Η προσφορά αφορά βιβλία και μόνο και όχι άλλα σχολικά είδη.
Ο ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ επιδοτεί τις επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο πρόγραμμα με το ποσό των 20,00 ευρώ κατά ανώτατο όριο, ανά δικαιούχο, το οποίο αντιστοιχεί στην τιμή του βιβλίου/βιβλίων αφού αφαιρεθεί έκπτωση σε ποσοστό 10%. Η έκπτωση θα υπολογίζεται επί της αναγραφόμενης, στο βιβλίο, τιμής λιανικής πώλησης.
Επίσης, ο ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ, επιδοτεί κάθε τέκνο δικαιούχο του ΛΑΕ με το ποσό των 30,00 ευρώ. Σε περίπτωση που η τιμή του βιβλίου ή των βιβλίων (υπολογιζόμενης και της έκπτωσης 10%) υπερβαίνει το ποσό των 20,00 ή 30,00 ευρώ, τη διαφορά υποχρεούται να καταβάλει ο δικαιούχος, χωρίς καμία υποχρέωση του ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ.
Ο κατάλογος με τα συμβεβλημένα με το ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ βιβλιοπωλεία και εκδοτικούς οίκους καθώς και χρήσιμες πληροφορίες για τους δικαιούχους, είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΑ (www.opeka.gr) (Αγροτική Εστία – Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες).
 
Πηγή dikaiologitika.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Φιλόπτωχος Αδελφότητα Ανδρών Θεσσαλονίκης: Ο οργανισμός που κράτησε ζωντανή τη φιλανθρωπία, φωτίζει την άγνωστη ιστορία της πόλης

01/02/26 4:16 μμ

Φιλόπτωχος Αδελφότητα Ανδρών Θεσσαλονίκης: Ο οργανισμός που κράτησε ζωντανή τη φιλανθρωπία, φωτίζει την άγνωστη ιστορία της πόλης

Κεντρική Μακεδονία: Σε εξέλιξη τα έντονα καιρικά φαινόμενα - Προβλήματα από τους θυελλώδεις ανέμους

01/02/26 4:11 μμ

Κεντρική Μακεδονία: Σε εξέλιξη τα έντονα καιρικά φαινόμενα – Προβλήματα από τους θυελλώδεις ανέμους

Νέα Δημοκρατία: Ορίστηκαν τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου

01/02/26 3:58 μμ

Νέα Δημοκρατία: Ορίστηκαν τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου

Στη συνάντηση ηγετών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ζάγκρεμπ παρευρέθηκε ο βουλευτής Σερρών και Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Τάσος Χατζηβασιλείου, συνοδεύοντας τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Στο περιθώριο των εργασιών, ο Πρωθυπουργός είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό της Κροατίας Αντρέι Πλένκοβιτς, τον Γερμανό Καγκελάριο Φρίντριχ Μερτς, τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό της Ιρλανδίας Σάιμον Χάρρις και τον επικεφαλής του συγκυβερνώντος κόμματος GERB της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ. Σε όλες τις συναντήσεις παρών ήταν ο κ. Χατζηβασιλείου. Κατά τις συνομιλίες, συζητήθηκαν ζητήματα διμερών σχέσεων και ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, με έμφαση στην ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής οικονομίας, η οποία βρίσκεται στην ατζέντα του άτυπου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 12ης Φεβρουαρίου. Επιπλέον, συζητήθηκαν θέματα δημογραφικού, στέγασης και ευνοϊκής φορολόγησης νέων, καθώς οι Ευρωπαίοι ηγέτες έδειξαν ενδιαφέρον για τα μέτρα που ανέλαβε σχετικά η ελληνική κυβέρνηση. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στη σημασία του Κάθετου Διαδρόμου, με τον Πρωθυπουργό να υπογραμμίζει, κατά τη συνάντησή του με τον κ. Μπορίσοφ, ότι «πρόκειται για μια σημαντική και στρατηγική επένδυση για την Ελλάδα και τη Βουλγαρία, καθώς επιδιώκουμε να απομακρυνθούμε από το ρωσικό φυσικό αέριο». Τέλος, έγινε εκτενής συζήτηση σχετικά με την ευρωπαϊκή πρωτοβουλία αναβάθμισης της οδικής και σιδηροδρομικής σύνδεσης «Θεσσαλονίκη - Σόφια - Βουκουρέστι», έργο που αφορά άμεσα και την Π.Ε. Σερρών.

01/02/26 3:54 μμ

Στο Ζάγκρεμπ για την συνάντηση των ηγετών του ΕΛΚ ο Χατζηβασιλείου, συνόδευσε τον Πρωθυπουργό

Μπάνσκο: Εκεί που το βουνό συναντά την παράδοση 

01/02/26 3:47 μμ

Μπάνσκο: Εκεί που το βουνό συναντά την παράδοση -Δείτε βίντεο

Κυρ. Μητσοτάκης για το ελληνικό SAFE: Πολύ σημαντικό βήμα για την ενδυνάμωση της πατρίδας μας σε όλα τα πεδία

01/02/26 3:36 μμ

Κυρ. Μητσοτάκης για το ελληνικό SAFE: Πολύ σημαντικό βήμα για την ενδυνάμωση της πατρίδας μας σε όλα τα πεδία

Πολιτική Προστασία: Που θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

01/02/26 3:35 μμ

Πολιτική Προστασία: Που θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

Μείωση των φυσικών και ελεύθερων ποταμών στα Βαλκάνια μέσα σε 13 χρόνια

01/02/26 3:34 μμ

Μείωση των φυσικών και ελεύθερων ποταμών στα Βαλκάνια μέσα σε 13 χρόνια

Ντοκιμαντέρ που εξερευνά τα πρώτα χρόνια των Red Hot Chili Peppers θα κάνει πρεμιέρα στο Netflix

01/02/26 3:32 μμ

Ντοκιμαντέρ που εξερευνά τα πρώτα χρόνια των Red Hot Chili Peppers θα κάνει πρεμιέρα στο Netflix

Θ. Αλισσάφη: Η Ελληνίδα ερευνήτρια που αξιοποιεί νανοσωματίδια στην ανοσοθεραπεία του καρκίνου

01/02/26 3:30 μμ

Θ. Αλισσάφη: Η Ελληνίδα ερευνήτρια που αξιοποιεί νανοσωματίδια στην ανοσοθεραπεία του καρκίνου

«Παγιδεύοντας τους δαίμονες»-Τα Αραμαϊκά κύπελλα εξορκισμού των Ιουδαίων της Βαβυλώνας

01/02/26 3:29 μμ

«Παγιδεύοντας τους δαίμονες»-Τα Αραμαϊκά κύπελλα εξορκισμού των Ιουδαίων της Βαβυλώνας

ΥΠΕΝ: Τα επόμενα ορόσημα για τον κάθετο διάδρομο φυσικού αερίου και το πλεονέκτημα για την Ελλάδα

01/02/26 3:28 μμ

ΥΠΕΝ: Τα επόμενα ορόσημα για τον κάθετο διάδρομο φυσικού αερίου και το πλεονέκτημα για την Ελλάδα