Έβλεπαν τα στοιχεία και τις φωτογραφίες, αλλά δεν πίστευαν στα μάτια τους, παρ’ ότι ξεδιπλωνόταν μπροστά τους μια απίστευτα καλοστημένη επιχείρηση διακίνησης και λαθρεμπορίου βενζίνης, με ορμητήριο τη γειτονική Βουλγαρία.Advertisement ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Έβλεπαν τα στοιχεία και τις φωτογραφίες, αλλά δεν πίστευαν στα μάτια τους, παρ’ ότι ξεδιπλωνόταν μπροστά τους μια απίστευτα καλοστημένη επιχείρηση διακίνησης και λαθρεμπορίου βενζίνης, με ορμητήριο τη γειτονική Βουλγαρία.

Advertisement
 

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του economistas, στις ελεγκτικές υπηρεσίες της ΑΑΔΕ έφτασαν καταγγελίες ότι κυκλώματα που δραστηριοποιούνται στην αγορά καυσίμων, αξιοποιούν με τον καλύτερο τρόπο το καθεστώς των ενδοκοινοτικών συναλλαγών, για να περνάνε κάτω από τη μύτη των τελωνειακών Αρχών και να πλημμυρίζουν την ελληνική αγορά με βενζίνη- μαϊμού. Μετά από τις καταγγελίες ήρθαν και οι φωτογραφίες.

 

Η βάση των αετονύχηδων βρίσκεται σε πόλη της Βουλγαρίας, κοντά στα σύνορα με την Ελλάδα, όπου λειτουργεί εργοστάσιο παραγωγής χημικής βενζίνης, δηλαδή βενζίνης που δεν αποτελεί παράγωγο πετρελαίου. Αφού περάσει στην Ελλάδα, το καύσιμο μεταφέρεται με 4- 5 βυτιοφόρα σε περιοχή της Θεσσαλίας (υπάρχουν ενδείξεις ότι πρόκειται για τοποθεσία κοντά στη Λάρισα) και αποθηκεύεται σε μυστικές δεξαμενές. Στη συνέχεια, διοχετεύεται στην αγορά, αποφέροντας τεράστιο κέρδος στα κυκλώματα.

 

Το κόστος αγοράς υπολογίζεται σε 0,30 ευρώ ανά λίτρο και με την τιμή λιανικής πώλησης σε ανυποψίαστους καταναλωτές στο 1,40 ευρώ, είναι προφανές το κίνητρο για τα κυκλώματα. Η συμπεριφορά του καυσίμου είναι ανάλογη της κανονικής βενζίνης, ωστόσο η φθορά στη μηχανή αναπόφευκτη. Η υπόθεση βρίσκεται σε αρχικό στάδιο ελέγχου και μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται η αντίδραση των αρμόδιων ελεγκτικών υπηρεσιών, με ένα συντονισμένο σχέδιο δράσης, έτσι ώστε να αποκαλυφθούν όλοι οι κρίκοι της αλυσίδας.

 

Νέες μέθοδοι φοροδιαφυγής

Πέρα από αυτό το πρωτοφανές κύκλωμα λαθρεμπορίου καυσίμων, οι υπηρεσίες της ΑΑΔΕ είναι υποχρεωμένες να βρουν πειστική απάντηση στις νέες μεθόδους φοροδιαφυγής, η οποία έχει λάβει εκρηκτικές διαστάσεις. Έτσι, εκτός των συμβατικών οδών απόκρυψης εισοδημάτων, υπάρχει ή μάλλον θα πρέπει να υπάρξει επικέντρωση των ελέγχων π.χ. στην παροχή υπηρεσιών μέσω Διαδικτύου. Συγκεκριμένα, ήδη έχουν ενεργοποιηθεί- μικρές- ομάδες ελεγκτών, που ξεκίνησαν το «σκανάρισμα» των διαφημίσεων μέσω των social media, όπως το Instagram.

Advertisement
ΔΕΗ

 

Η πρώτη μεταμνημονιακή χρονιά χαρακτηρίζεται ως εξαιρετικά κρίσιμη στο πεδίο των εσόδων, από τα οποία εξαρτάται εν πολλοίς η επίτευξη του στόχου για πλεόνασμα 3,5%. Ο Διοικητής της ΑΑΔΕ θα παρουσιάσει το φετινό Επιχειρησιακό Σχέδιο ενώπιον των εφόρων όλης της Επικράτειας σε διημερίδα στις αρχές Φεβρουαρίου και το στοίχημα είναι να προσαρμοστεί ο τρόπος δράσης των ελεγκτικών υπηρεσιών, στα νέα δεδομένα της «σύγχρονης» φοροδιαφυγής.

 

πηγή: economistas.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένταση και 29 συλλήψεις στο Κλειδί Σερρών, δυο αστυνομικοί τραυματίστηκαν

12/11/25 8:46 μμ

Ένταση και 29 συλλήψεις στο Κλειδί Σερρών, δυο αστυνομικοί τραυματίστηκαν

Στους δρόμους ξανά οι συνταξιούχοι την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου

12/11/25 8:14 μμ

Σέρρες: Στους δρόμους οι συνταξιούχοι την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου

Στο ίδιο έργο θεατές: Παραμένουν τα προβλήματα στο Μουσικό Σχολείο Σερρών - "Διαχρονική η αδράνεια"

12/11/25 8:05 μμ

Στο ίδιο έργο θεατές: Παραμένουν τα προβλήματα στο Μουσικό Σχολείο Σερρών – “Διαχρονική η αδράνεια”

Δήμος Σερρών: Βανδάλισαν το πάρκο «Αντισυνταγματάρχη Γεωργίου Κατσάνη»

12/11/25 7:35 μμ

Δήμος Σερρών: Βανδάλισαν το πάρκο «Αντισυνταγματάρχη Γεωργίου Κατσάνη»

40 χρόνια ΤΕΦΑΑ Σερρών: ΣΥΝαγωνίΖΩμαι με επίσημο προσκεκλημένο τον χρυσό Παραολυμπιονίκη Νάσο Γκαβέλα

12/11/25 7:32 μμ

40 χρόνια ΤΕΦΑΑ Σερρών: ΣΥΝαγωνίΖΩμαι με επίσημο προσκεκλημένο τον χρυσό Παραολυμπιονίκη Νάσο Γκαβέλα

Σέρρες: "Ο θάνατος περνάει έξω από το μαντρί του" - Σε απόγνωση χωρίς βοήθεια ο κτηνοτρόφος παλεύει μόνος του - video

12/11/25 7:26 μμ

Σέρρες: “Ο θάνατος περνάει έξω από το μαντρί του” – Σε απόγνωση χωρίς βοήθεια ο κτηνοτρόφος παλεύει μόνος του – video

Σέρρες: Εξέγερση στο Κλειδί Σιντικής

12/11/25 8:07 μμ

Σέρρες: Εξέγερση στο Κλειδί Σιντικής

Οι μεγάλες αλλαγές στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2028: Τελικός των 100μ. γυναικών την 1η ημέρα, κολύμβηση τη δεύτερη εβδομάδα (pics)

12/11/25 7:10 μμ

Οι μεγάλες αλλαγές στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων 2028: Τελικός των 100μ. γυναικών την 1η ημέρα, κολύμβηση τη δεύτερη εβδομάδα (pics)

Κατά πλειοψηφία ψηφίσθηκαν τα νομοσχέδια του ΥΠΕΘΑ για τις Κυρώσεις Μνημονίου για Συνεργασία Επίγειας Αεράμυνας και της Επιστολής Προσφοράς για τη διαχείριση από τον OCCAR του Προγράμματος της Eυρω-Κορβέτας

12/11/25 7:09 μμ

Κατά πλειοψηφία ψηφίσθηκαν τα νομοσχέδια του ΥΠΕΘΑ για τις Κυρώσεις Μνημονίου για Συνεργασία Επίγειας Αεράμυνας

ΥΠΕΞ: Απόφαση ιστορικής σημασίας η ανακήρυξη της 9ης Φεβρουαρίου ως Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας από την UNESCO

12/11/25 7:05 μμ

ΥΠΕΞ: Απόφαση ιστορικής σημασίας η ανακήρυξη της 9ης Φεβρουαρίου ως Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας από την UNESCO

Περίπου 3.000 αγελάδες παραμένουν πάνω σε ένα πλοίο, στα ανοιχτά των τουρκικών ακτών, από τις 21 Οκτωβρίου

12/11/25 7:04 μμ

Περίπου 3.000 αγελάδες παραμένουν πάνω σε ένα πλοίο, στα ανοιχτά των τουρκικών ακτών, από τις 21 Οκτωβρίου

ΒΕΑ, ΒΕΘ και ΒΕΠ ενώνουν τις δυνάμεις τους και δρομολογούν Πανελλαδικό Βιοτεχνικό Συνέδριο

12/11/25 7:00 μμ

ΒΕΑ, ΒΕΘ και ΒΕΠ ενώνουν τις δυνάμεις τους και δρομολογούν Πανελλαδικό Βιοτεχνικό Συνέδριο