Το Σωματείο «Η Αγάπη» είναι το προσωρινό σπίτι δεκάδων αδέσποτων σκύλων και γατών από το 2000 στην περιοχή της Πυλαίας στην ανατολική Θεσσαλονίκη.     Το σωματείο «Προστασία Αδέσποτων Ζώων ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Το Σωματείο «Η Αγάπη» είναι το προσωρινό σπίτι δεκάδων αδέσποτων σκύλων και γατών από το 2000 στην περιοχή της Πυλαίας στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

 

 

Το σωματείο «Προστασία Αδέσποτων Ζώων η Αγάπη» παλεύει τα τελευταία 20 χρόνια σώζοντας, φροντίζοντας και φιλοξενώντας στο καταφύγιο του αμέτρητα ζώα που το έχουν ανάγκη, με σκοπό να βρουν ένα σπίτι και μια οικογένεια που θα τα αγαπά εφ όρου ζωής.

Πως όμως γίνονται οι υιοθεσίες;

 

Οι υιοθεσίες, δεν είναι μια απλή υπόθεση για το σωματείο, καθώς ο υποψήφιος πρέπει να πληροί κάποιες προϋποθέσεις. «Συμπληρώνεται φόρμα υιοθεσίας, ελέγχουμε το σπίτι πολλές φορές πριν δώσουμε ένα ζώο. Επίσης είμαστε σε διαρκή τηλεφωνική επικοινωνία το πρώτο διάστημα, αλλά και λαμβάνουμε φωτογραφίες που αναρτούμε και δείχνουν την πορεία του ζώου. Κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε!» δήλωσε η Ιζαμπέλα Μοτονάκη, υπεύθυνη στου καταφυγίου , τόνισε πως πολλές φορές αναγκάζονται να πάρουν ζώα πίσω όταν διαπιστώνουν ότι κάτι δεν πάει καλά.

«Έχουμε ανάγκη να δώσουμε ζώα, γιατί έχουμε πολλά, αλλά αν δεν είναι κατάλληλο ένα περιβάλλον προτιμούμε να μη το κάνουμε» υπογράμμισε η κ. Μοτονάκη. «Στόχος είναι να τα δίνουμε, όχι να τα κρατάμε στο καταφύγιο! Αλλά μόνο αν σιγουρευτούμε ότι είναι σε καλά χέρια».

Το σωματείο βοηθά το δήμο Πυλαίας Χορτιάτη στο θέμα της στείρωσης των αδέσποτων, ενώ η υπεύθυνη του καταφυγίου επισήμανε ότι τα οικονομικά τους είναι δυσχερή και βασίζονται σε δικά τους χρήματα και δωρεές ανθρώπων που θέλουν να βοηθήσουν.

Μεγάλο το πρόβλημα της κακοποίησης των ζώων

 

Η Ιζαμπέλα Μποτονάκη, αναφέρθηκε και στην κακοποίηση των ζώων λέγοντας χαρακτηριστικά πως «μας έχει τρελάνει». Μάλιστα τόνισε την ανάγκη της ενημέρωσης των αστυνομικών, αλλά και των πολιτών για την εφαρμογή του νόμου.

«Πρέπει εμείς οι ίδιοι να καταγγέλλουμε περιστατικά κακοποίησης που βλέπουμε γύρω μας» επισήμανε η υπεύθυνη του καταφυγίου, η οποία έχει αντιμετωπίσει και αντιμετωπίζει καθημερινά τέτοια φαινόμενα. «Όλοι μας είμαστε υπεύθυνοι για την κακοποίηση και πρέπει να την καταγγείλουμε χωρίς φόβο».

Πως μπορείτε να βοηθήσετε

 

Η συμβολή όλων μας είναι χρήσιμη και μπορεί να γίνει με τους εξής τρόπους:

 

Υλική ενίσχυση: τροφές, εμβόλια, αντιπαρασιτικά, λουράκια, σπιτάκια για σκύλους, κλουβιά μεταφοράς για γάτες.

Φάρμακα: χάπια zylapour, Vibramycin, Augmentin, Synulox, Milbemax, Glucantim, Baytril, Valaneg, Amoxil και αλοιφή Tobrex

Advertisement
Babis

Εικονική υιοθεσία: καταβολή μέρος ή όλου του κόστους διατροφής για συμφωνηθέν χρονικό διάστημα των ζώων του καταφυγίου μας.

Ενίσχυση με προσωπική εργασία: από εθελοντές στον ελεύθερο χρόνο τους.

Προσωρινή φιλοξενία αδέσποτου ζώου: μέχρι να βρεθεί ανάδοχη οικογένεια για υιοθεσία.

Χορηγία εκτύπωσης: ενημερωτικών φυλλαδίων ή άλλων εντύπων του Σωματείου.

Δωρεά μικρό-αντικειμένων για πώληση στα εορταστικά Bazaar του Σωματείου.

 

Πηγή thesstoday.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κατερίνη: Ληστεία με λεία κοσμήματα αξίας χιλιάδων ευρώ

01/02/26 8:37 μμ

Κατερίνη: Ληστεία με λεία κοσμήματα αξίας χιλιάδων ευρώ

Συζήτηση Πιερρακάκη-Σαντέλ για την οικονομία, τις ανισότητες, την αξιοκρατία και τις ψηφιακές προκλήσεις

01/02/26 8:31 μμ

Συζήτηση Πιερρακάκη-Σαντέλ για την οικονομία, τις ανισότητες, την αξιοκρατία και τις ψηφιακές προκλήσεις

Σέρρες: Σε κρίσιμη κατάσταση ο 39χρονος που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο – Συνελήφθη ο οδηγός

01/02/26 8:18 μμ

Σέρρες: Σε κρίσιμη κατάσταση ο 39χρονος που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο – Συνελήφθη ο οδηγός

Φεβρουάριος ή Φλεβάρης: Από πού πήρε το όνομά του - Γιατί έχει 28 ημέρες

01/02/26 8:10 μμ

Φεβρουάριος ή Φλεβάρης: Από πού πήρε το όνομά του – Γιατί έχει 28 ημέρες

Λαϊλιάς Σερρών: Εγκλωβίστηκαν αυτοκίνητα στο χιονοδρομικό - Δεν είχαν βάλει αντιολισθητικές αλυσίδες

01/02/26 8:09 μμ

Λαϊλιάς Σερρών: Εγκλωβίστηκαν αυτοκίνητα στο χιονοδρομικό – Δεν είχαν βάλει αντιολισθητικές αλυσίδες

Φιλόπτωχος Αδελφότητα Ανδρών Θεσσαλονίκης: Ο οργανισμός που κράτησε ζωντανή τη φιλανθρωπία, φωτίζει την άγνωστη ιστορία της πόλης

01/02/26 4:16 μμ

Φιλόπτωχος Αδελφότητα Ανδρών Θεσσαλονίκης: Ο οργανισμός που κράτησε ζωντανή τη φιλανθρωπία, φωτίζει την άγνωστη ιστορία της πόλης

Κεντρική Μακεδονία: Σε εξέλιξη τα έντονα καιρικά φαινόμενα - Προβλήματα από τους θυελλώδεις ανέμους

01/02/26 4:11 μμ

Κεντρική Μακεδονία: Σε εξέλιξη τα έντονα καιρικά φαινόμενα – Προβλήματα από τους θυελλώδεις ανέμους

Νέα Δημοκρατία: Ορίστηκαν τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου

01/02/26 3:58 μμ

Νέα Δημοκρατία: Ορίστηκαν τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου

Στη συνάντηση ηγετών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ζάγκρεμπ παρευρέθηκε ο βουλευτής Σερρών και Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Τάσος Χατζηβασιλείου, συνοδεύοντας τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Στο περιθώριο των εργασιών, ο Πρωθυπουργός είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό της Κροατίας Αντρέι Πλένκοβιτς, τον Γερμανό Καγκελάριο Φρίντριχ Μερτς, τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό της Ιρλανδίας Σάιμον Χάρρις και τον επικεφαλής του συγκυβερνώντος κόμματος GERB της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ. Σε όλες τις συναντήσεις παρών ήταν ο κ. Χατζηβασιλείου. Κατά τις συνομιλίες, συζητήθηκαν ζητήματα διμερών σχέσεων και ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, με έμφαση στην ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής οικονομίας, η οποία βρίσκεται στην ατζέντα του άτυπου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 12ης Φεβρουαρίου. Επιπλέον, συζητήθηκαν θέματα δημογραφικού, στέγασης και ευνοϊκής φορολόγησης νέων, καθώς οι Ευρωπαίοι ηγέτες έδειξαν ενδιαφέρον για τα μέτρα που ανέλαβε σχετικά η ελληνική κυβέρνηση. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στη σημασία του Κάθετου Διαδρόμου, με τον Πρωθυπουργό να υπογραμμίζει, κατά τη συνάντησή του με τον κ. Μπορίσοφ, ότι «πρόκειται για μια σημαντική και στρατηγική επένδυση για την Ελλάδα και τη Βουλγαρία, καθώς επιδιώκουμε να απομακρυνθούμε από το ρωσικό φυσικό αέριο». Τέλος, έγινε εκτενής συζήτηση σχετικά με την ευρωπαϊκή πρωτοβουλία αναβάθμισης της οδικής και σιδηροδρομικής σύνδεσης «Θεσσαλονίκη - Σόφια - Βουκουρέστι», έργο που αφορά άμεσα και την Π.Ε. Σερρών.

01/02/26 3:54 μμ

Στο Ζάγκρεμπ για την συνάντηση των ηγετών του ΕΛΚ ο Χατζηβασιλείου, συνόδευσε τον Πρωθυπουργό

Μπάνσκο: Εκεί που το βουνό συναντά την παράδοση 

01/02/26 3:47 μμ

Μπάνσκο: Εκεί που το βουνό συναντά την παράδοση -Δείτε βίντεο

Κυρ. Μητσοτάκης για το ελληνικό SAFE: Πολύ σημαντικό βήμα για την ενδυνάμωση της πατρίδας μας σε όλα τα πεδία

01/02/26 3:36 μμ

Κυρ. Μητσοτάκης για το ελληνικό SAFE: Πολύ σημαντικό βήμα για την ενδυνάμωση της πατρίδας μας σε όλα τα πεδία

Πολιτική Προστασία: Που θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

01/02/26 3:35 μμ

Πολιτική Προστασία: Που θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες