Η ρωσική υπηρεσία του BBC σε συνεργασία με το site Mediazona και μια ομάδα εθελοντών κατάφερε να ταυτοποιήσει τα ονόματα 45.123 στρατιωτικών της Ρωσίας που σκοτώθηκαν στον πόλεμο στην Ουκρανία ... Περισσότερα

Ουκρανία: «Η Ρωσία έχει 45.000 απώλειες μέχρι στιγμής» λέει το BBC

Συντάκτης: Epilogestv

Συντάκτης: Epilogestv

Η ρωσική υπηρεσία του BBC σε συνεργασία με το site Mediazona και μια ομάδα εθελοντών κατάφερε να ταυτοποιήσει τα ονόματα 45.123 στρατιωτικών της Ρωσίας που σκοτώθηκαν στον πόλεμο στην Ουκρανία από τον Φεβρουάριο του 2022 έως σήμερα.

Σύμφωνα με το BBC, από αυτούς τουλάχιστον 6.614 σκοτώθηκαν στο διάστημα Οκτωβρίου 2023 –Φεβρουαρίου 2024, δηλαδή την περίοδο που τα στρατεύματα της Ρωσίας επιτίθονταν στην Αβντιίβκα, στην Ανατολική Ουκρανία.

Από την ανάλυση των νεκρολογιών συνάγεται ότι τις μεγαλύτερες απώλειες κατά την επίθεση στην Αβντιίβκα υπέστησαν όσοι ανήκαν στις κατηγορίες των κρατουμένων σωφρονιστικών ιδρυμάτων, των εθελοντών και των επίστρατων.

Οι συνολικές απώλειες στη ρωσική πλευρά το 2023 ήταν 27.906 στρατιωτικοί, δηλαδή κατά 57% αυξημένες σε σχέση με τον πρώτο χρόνο του πολέμου που ήταν 16.044.

Πρόκειται μόνο για τις απώλειες εκείνες που κατέστη δυνατόν να ταυτοποιηθούν με βάση τις ανοιχτές πηγές, γράφει η ρωσική υπηρεσία του BBC επισημαίνοντας ότι ο πραγματικός αριθμός των νεκρών (χωρίς να ληφθούν υπόψη τα εδάφη των λεγόμενων «λαϊκών δημοκρατιών» του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ) ενδέχεται να είναι διπλάσιος. «Και σ’ αυτό το συμπέρασμα καταλήξαμε – γράφει η ρωσική υπηρεσία του BBC- μελετώντας συστηματικά την κατάσταση στα νεκροταφεία σε 70 περιοχές σε όλη την επικράτεια της Ρωσίας».

Αρχίζοντας από τον Οκτώβριο του 2023, οι ταυτοποιημένες εβδομαδιαίες απώλειες του ρωσικού στρατού άρχισαν να αυξάνονται σημαντικά.

Τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο, κάθε εβδομάδα κατά μέσο όρο επιβεβαιωνόταν ο θάνατος 360 στρατιωτικών. Αρχίζοντας όμως την καταμέτρηση από τις 9 Οκτωβρίου οι εβδομαδιαίες επιβεβαιωμένες απώλειες έφθαναν τους 550-600 νεκρούς.

Η μεγάλη αυτή αύξηση συμπίπτει χρονικά με τις ειδήσεις για την έναρξη της νέας στρατιωτικής επιχείρησης, που είχε σχέση με την επίθεση στην Αβντιίβκα (γενικά οι μάχες στην πόλη αυτή δεν σταμάτησαν από τον Φεβρουάριο του 2022) και σε άλλες κατοικημένες περιοχές στην περιοχή του Ντόνετσκ.

Από τον Οκτώβριο του 2023 έως τις 20 Φεβρουαρίου του 2024 επιβεβαιώθηκαν οι θάνατοι 6.614 Ρώσων στρατιωτικών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, στο διάστημα Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου οι απώλειες του ρωσικού στρατού στην κατεύθυνση της Αβντιίβκα –Νοβοπαβλόβκα συμπεριλαμβανομένων των νεκρών και των τραυματιών, έφτασαν τις 13.000.

Μεγάλες είναι οι απώλειες μεταξύ των πιλότων της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας. Εφέτος η Ρωσία έχασε τουλάχιστον 62 πιλότους της πολεμικής αεροπορίας. Ακόμη 13 πιλότοι σκοτώθηκαν το 2023 στην επικράτεια της Ρωσίας κατά τη διάρκεια της ανταρσίας του Γιεβγκένι Πριγκόζιν.

Τις μεγαλύτερες μαζικές απώλειες υπέστη η ρωσική πολεμική αεροπορία την πρώτη μέρα της εισβολής στην Ουκρανία. Συνολικά από την έναρξη του πολέμου η Ρωσία έχασε τουλάχιστον 216 πιλότους της πολεμικής αεροπορίας. Πρόκειται για σημαντικές απώλειες, καθώς οι πιλότοι της πολεμικής αεροπορίας είναι μοναδικοί στο είδος τους, αφού για την εκπαίδευσή τους χρειάζονται τουλάχιστον έξι χρόνια, ενώ το κόστος της εκπαίδευσης υπερβαίνει τα τρία εκατομμύρια δολάρια.

πηγή newsit.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τσίμπημα σφήκας ή μέλισσας: Τι πρέπει να κάνουμε άμεσα – Πώς φεύγει ο πόνος

13/09/25 7:13 μμ

Τσίμπημα σφήκας ή μέλισσας: Τι πρέπει να κάνουμε άμεσα – Πώς φεύγει ο πόνος

Αυτισμός: Τα πρώτα σημάδια, η διάγνωση και οι δομές υποστήριξης

13/09/25 7:05 μμ

Αυτισμός: Τα πρώτα σημάδια, η διάγνωση και οι δομές υποστήριξης

Ο Καραλής προκρίθηκε στον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος

13/09/25 6:57 μμ

Ο Καραλής προκρίθηκε στον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος

Την ανάγκη να υπάρξει πολιτική αλλαγή αναμένεται να επισημάνει ο Ν. Ανδρουλάκης

13/09/25 6:51 μμ

Την ανάγκη να υπάρξει πολιτική αλλαγή αναμένεται να επισημάνει ο Ν. Ανδρουλάκης

Θεσσαλονίκη: Υπέστη αλλεργικό σοκ μετά από τσίμπημα εντόμου και έχασε τις αισθήσεις του

13/09/25 6:44 μμ

Θεσσαλονίκη: Ένας 51χρονος υπέστη αλλεργικό σοκ από τσίμπημα εντόμου – Τον επανέφεραν διασώστες του ΕΚΑΒ

Επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Καστελλόριζο

13/09/25 2:19 μμ

Επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Καστελλόριζο

Πέθανε η κόρη της Μπέσσυς και του Διαμαντή Λαιμού – Θρήνος στην εφοπλιστική οικογένεια

13/09/25 2:15 μμ

Πέθανε η 28χρονη κόρη της Μπέσσυς και του Διαμαντή Λαιμού – Θρήνος στην εφοπλιστική οικογένεια

Το δημοτικό της Ψερίμου, ένας «φάρος» αισιοδοξίας και δύναμης

13/09/25 2:08 μμ

Το δημοτικό της Ψερίμου, ένας «φάρος» αισιοδοξίας και δύναμης

Η μακρά διαδρομή της Δραπετσώνας - Εκεί όπου δεν είχαν ζωή οι πρόσφυγες και τόπο οι πόρνες...

13/09/25 1:15 μμ

Η μακρά διαδρομή της Δραπετσώνας – Εκεί όπου δεν είχαν ζωή οι πρόσφυγες και τόπο οι πόρνες…

«Καλλιεργώντας Κριτικούς Αναγνώστες»: Πιλοτικό πρόγραμμα στα σχολεία για την προστασία από τα fake news

13/09/25 12:59 μμ

«Καλλιεργώντας Κριτικούς Αναγνώστες»: Πιλοτικό πρόγραμμα στα σχολεία για την προστασία από τα fake news

89η ΔΕΘ: Το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ παρουσιάζει ο Ν.Ανδρουλάκης

13/09/25 12:53 μμ

89η ΔΕΘ: Το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ παρουσιάζει ο Ν.Ανδρουλάκης

«Δεν έχετε ιδέα για τη φωτιά που ανάψατε» δηλώνει η χήρα του Τσάρλι Κερκ

13/09/25 12:30 μμ

 Χήρα Τσάρλι Κερκ: «Δεν έχετε ιδέα για τη φωτιά που ανάψατε»