«Οι θέσεις που έχουν εκφραστεί είναι η ελληνική θέση, και από τον πρωθυπουργό και από τον υπουργό Εξωτερικών και από τον υπουργό ‘Αμυνας και στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από ... Περισσότερα

Π. Μαρινάκης: Ο Κυρ. Μητσοτάκης εκφράζει τη διαχρονική εθνική θέση

Συντάκτης: Epilogestv

Συντάκτης: Epilogestv

«Οι θέσεις που έχουν εκφραστεί είναι η ελληνική θέση, και από τον πρωθυπουργό και από τον υπουργό Εξωτερικών και από τον υπουργό ‘Αμυνας και στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από εμένα και το σύνολο των μελών της κυβέρνησης. Η ελληνική κυβέρνηση με ενιαία γραμμή, με την εθνική θέση τοποθετείται σε κάθε ευκαιρία» τόνισε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών για τις δηλώσεις Ερντογάν.

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στις δηλώσεις του πρωθυπουργού στην Κύπρο και αφού σημείωσε ότι για πρώτη φορά Έλληνας πρωθυπουργός έδωσε το «παρών», ανέφερε: «Είναι πραγματικά λυπηρό, παραπάνω από λυπηρό, να υπάρχουν μέσα ενημέρωσης στη χώρα, τα οποία να υιοθετούν την τουρκική προπαγάνδα, να υιοθετούν αυτά που λέει η άλλη πλευρά για τους δικούς της λόγους, χωρίς να έχει ακούσει την ομιλία του πρωθυπουργού. ‘Ασχετα από τις πολιτικές διαφορές που μπορεί να υπάρχουν μεταξύ των κομμάτων ή της έντονης κριτικής από Μέσα, πρέπει κάποια πράγματα να τα ξεχωρίζουμε. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο Έλληνας πρωθυπουργός. Δεν μπορεί να υπάρχουν Μέσα Ενημέρωσης στην Ελλάδα που να μας συμπεριφέρονται με αυτό τον τρόπο, και να μιλάνε έτσι, όπως σήμερα κάποια πρωτοσέλιδα, για τον Έλληνα πρωθυπουργό, αποδεχόμενοι αυτό που λέει ο Ερντογάν».

«Παίζουν χωρίς να καταλαβαίνουν ένα ρόλο χρήσιμου ηλίθιου με αυτή την τακτική» υπογράμμισε. Επίσης επανέλαβε ότι διάλογος δεν σημαίνει υποχώρηση, δεν σημαίνει αφέλεια, δεν σημαίνει την παραμικρή υποχώρηση από τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκφράζει τη διαχρονική εθνική θέση, τόνισε ο κ. Μαρινάκης, ενώ απαντώντας σε ερώτηση για την ανάρτηση του κ. Κασσελάκη είπε ότι θα ήταν καλό να ήταν παρών στην εκδήλωση για τα 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο. «Θα ήταν ακόμη καλύτερο ως εικόνα για την χώρα μας να ήταν εκεί και οι τρεις αρχηγοί των τριών μεγαλύτερων κομμάτων» είπε.

Σε ερώτηση για τις τιμές των ακτοπλοϊκών και το ενδεχόμενο παρέμβασης της κυβέρνησης, αφού είπε ότι η κυβέρνηση δεν έχει αναγγείλει κάποια συγκεκριμένη παρέμβαση στα ακτοπλοϊκά, ανέφερε: «Αυτό που έχουμε πει είναι ότι μελετάμε τις τιμές και συγκριτικά με πέρυσι (δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές) και σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Γίνονται έλεγχοι και αν υπάρχει κάτι στο οποίο έχουμε τη δυνατότητα να παρέμβουμε ως κράτος, τότε αυτό ανακοινώνεται».

Advertisement
Babis

«Είμαστε ξεκάθαροι με τον κόσμο και δεν καλλιεργούμε προσδοκίες για πράγματα τα οποία δεν μπορούν να γίνουν» πρόσθεσε. Σε ερώτηση για το νομοσχέδιο για την ψυχική υγεία υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση ενισχύει τον τομέα της ψυχικής υγείας και με πόρους και με προσωπικό και δεν υπάρχει ζήτημα ιδιωτικοποίησης.

Τέλος κληθείς να σχολιάσει ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για το πρόσφατο ατύχημα με αμαξοστοιχία είπε: «Η κυβέρνηση κινείται με πράξεις, βελτιώνοντας τις υποδομές και η αντιπολίτευση με συκοφαντίες και εύκολα λόγια».

«Προσπαθούμε να τρέξουμε με την μεγαλύτερη δυνατή ταχύτητα» είπε υπογραμμίζοντας «ότι αυτή θα είναι η τετραετία των εγκαινίων και της ολοκλήρωσης των μεγάλων έργων» τόνισε ο κ. Μαρινάκης.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν, είναι και θα παραμείνει το κόμμα των μουσαμάδων, οπότε το κόμμα των μουσαμάδων να κουνάει το δάχτυλο, σε μια κυβέρνηση που αποδέχεται τα πολλά λάθη που έχουν γίνει διαχρονικά και το πόσο πρέπει να τρέξουμε, είναι τουλάχιστον υποκριτικό» είπε.

πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Γιώργος Μαζωνάκης: Ετοιμάζει συνεργασία με τον Φοίβο Δεληβοριά – Η κοινή φωτογράφηση και τα πράσινα μαλλιά

16/09/25 12:17 πμ

Γιώργος Μαζωνάκης: Ετοιμάζει συνεργασία με τον Φοίβο Δεληβοριά – Η κοινή φωτογράφηση και τα πράσινα μαλλιά

Άλεξ Αντετοκούνμπο: Είμαι περήφανος για τα αδέλφια μου, οι δύσκολες στιγμές μάς έκαναν δυνατούς

16/09/25 12:12 πμ

Άλεξ Αντετοκούνμπο: Είμαι περήφανος για τα αδέλφια μου, οι δύσκολες στιγμές μάς έκαναν δυνατούς

Παγκόσμιος πρωταθλητής Ανδρών στα 79κ. της πάλης ο Γιώργος Κουγιουμτσίδης και έγραψε ιστορία

16/09/25 12:04 πμ

Παγκόσμιος πρωταθλητής Ανδρών στα 79κ. της πάλης ο Γιώργος Κουγιουμτσίδης και έγραψε ιστορία

Δεύτερη σορός άντρα εντοπίστηκε μέσα σε λίγες ώρες στο Θερμαϊκό Κόλπο

15/09/25 11:56 μμ

Δεύτερη σορός άντρα εντοπίστηκε μέσα σε λίγες ώρες στο Θερμαϊκό Κόλπο

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 16 Σεπτεμβρίου

15/09/25 10:21 μμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 16 Σεπτεμβρίου

Στην ανάγκη συντονισμού των δράσεων για την αντιμετώπιση εξάπλωσης της ευλογιάς των αιγοπροβάτων συμφώνησε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με τους περιφερειάρχες της χώρας, στην μεταξύ τους σύσκεψη. Όπως δήλωσε μετά το τέλος της συνάντησης ο αρμόδιος υπουργός Κώστας Τσιάρας, ορίστηκαν ομόφωνα οι άξονες κινητοποίησης για τον περιορισμό της ζωονόσου, οι οποίες θα εφαρμοστούν για τις επόμενες δέκα ημέρες. Συγκεκριμένα, προβλέπεται η δημιουργία σταθμών απολύμανσης σε κεντρικές οδούς και βασικές διόδους μετακίνησης ζώντων ζώων, ζωοτροφών και γάλακτος, καθώς και η εντατικοποίηση των ελέγχων από τους κτηνιάτρους σε περιοχές που είχαν κρούσματα. Μάλιστα, κάθε διαδικασία θα συνοδεύεται από την έκδοση πιστοποιητικού απολύμανσης, ώστε να διασφαλίζεται η ιχνηλασιμότητα και η τήρηση των κανόνων βιοασφάλειας. Επίσης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν μέτρα, όπως η καραντίνα σε ζώα εισαγωγής και ενίσχυση με απολυμαντικά μέσα στις κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις. «Νομίζω ότι είμαστε σε ένα θετικό δρόμο και με τη συνεργασία όλων των περιφερειαρχών, ώστε να κάνουμε ένα πραγματικά μεγάλο βήμα και να αντιμετωπίσουμε μια ζωονόσο που έχει πραγματικά μεγάλες δυσκολίες και ιδιαιτερότητες» δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Δημήτρης Κουρέτας, είπε ότι πρόκειται για ένα «μοντέλο που είχε εφαρμοστεί για την πανώλη πέρυσι και το οποίο πέτυχε» προσθέτοντας ότι «γίνεται πόλεμος και στον πόλεμο είμαστε όλοι μαζί». Επιπλέον, ο ίδιος εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι «μέσα το επόμενο διάστημα πιστεύουμε ότι θα μπορέσουμε να ελέγξουμε την ευλογιά». «Εμείς είμαστε από μια περιοχή που δεν έχει ευλογιά σήμερα, αλλά πρέπει να φυλάξουμε και την περιοχή μας και όσους κτηνοτρόφους θα μετακινηθούν από τα ορεινά προς τα πεδινά. Η συζήτηση που έγινε ήτανε πάρα πολύ καλή και το ότι συμφωνήσαμε όλοι σε αυτή την έκτακτη περίοδο που διανύουμε είναι πολύ θετικό» τόνισε ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης. Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι υφυπουργοί Χρήστος Κέλλας και Γιάννης Ανδριανός, οι γενικοί γραμματείς Σπύρος Πρωτοψάλτης και Αντώνης Φιλιππής, οι περιφερειάρχες Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας, Κρήτης Σταύρος Αρνατουτάκης, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χριστόδουλος Τοψίδης, Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, οι αντιπεριφερειάρχες Κεντρικής Μακεδονίας Γιώργος Κεφάλας, Στερεάς Ελλάδας Κώστας Αποστολόπουλος, Ηπείρου Πρόδρομος Γαϊτανίδης, Δυτικής Ελλάδας Ανδρέας Φίλιας, Νοτίου Αιγαίου Φιλήμων Ζαννετίδης, η γενική διευθύντρια Κτηνιατρικής του ΥΠΑΑΤ Αικατερίνη Μαρίνου και υπηρεσιακοί παράγοντες. Μέσω τηλεδιάσκεψης συμμετείχαν, επίσης, ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Αμανατίδης και οι αντιπεριφερειάρχες: Κρήτης Σταύρος Τζεδάκης, Βορείου Αιγαίου Αναστασία Αντωνέλη και Ιονίων Νήσων Κωνσταντίνος Τσιριγώτης.

15/09/25 10:20 μμ

Σχέδιο 10 ημερών για την αντιμετώπιση της ευλογιάς των αιγοπροβάτων, συμφώνησαν ΥΠΑΑΤ – περιφερειάρχες

SEREXPO 2025: Κάθε ημέρα με μία μοναδική συναυλία - Δείτε το πρόγραμμα

15/09/25 10:10 μμ

SEREXPO 2025: Κάθε ημέρα με μία μοναδική συναυλία – Δείτε το πρόγραμμα

Τουρίστρια κατήγγειλε ότι το παιδί της δέχθηκε επίθεση από λύκο σε παραλία της Χαλκιδικής

15/09/25 9:47 μμ

Τουρίστρια κατήγγειλε ότι το παιδί της δέχθηκε επίθεση από λύκο σε παραλία της Χαλκιδικής

Σέρρες: Χάνονται οι σχολές ηλεκτρολόγων και τεχνικών υπολογιστών αν δεν συμπληρωθούν οι εγγραφές - Με στέγαση, σίτιση, ένσημα και 600 ευρώ/μήνα

15/09/25 9:05 μμ

Σέρρες: Χάνονται οι σχολές ηλεκτρολόγων και τεχνικών υπολογιστών αν δεν συμπληρωθούν οι εγγραφές – Με στέγαση, σίτιση, ένσημα και 600 ευρώ/μήνα

Δίκη Novartis: Φυλάκιση 25 μηνών στον «Μ. Σαράφη» και 33 μηνών στην «Αικ. Κελέση»

15/09/25 8:55 μμ

Δίκη Novartis: Φυλάκιση 25 μηνών στον «Μ. Σαράφη» και 33 μηνών στην «Αικ. Κελέση»

Κυρ. Μητσοτάκης: Υπουργείο για την έρευνα και την ανάπτυξη σε βάθος διετίας

15/09/25 8:49 μμ

Κυρ. Μητσοτάκης: Υπουργείο για την έρευνα και την ανάπτυξη σε βάθος διετίας

Ασημένιο μετάλλιο στο επί κοντώ ο Καραλής

15/09/25 8:44 μμ

Ασημένιο μετάλλιο στο επί κοντώ ο Καραλής