«Όλες αυτές οι κινητοποιήσεις, προφανώς είναι ένα μήνυμα προς όλους, και σε εμάς να κάνουμε ακόμη περισσότερα, θεωρώ ότι έχουμε κάνει πάρα πολλά, πάντα στα δημοσιονομικά όρια που υπάρχουν. Ξεκαθαρίζουμε ... Περισσότερα

Π. Μαρινάκης: Ξεκαθαρίζουμε ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν άλλα δημοσιονομικά περιθώρια για να δοθεί κάτι στους αγρότες εν είδει επιχορήγησης

Epilogestv

Epilogestv

«Όλες αυτές οι κινητοποιήσεις, προφανώς είναι ένα μήνυμα προς όλους, και σε εμάς να κάνουμε ακόμη περισσότερα, θεωρώ ότι έχουμε κάνει πάρα πολλά, πάντα στα δημοσιονομικά όρια που υπάρχουν. Ξεκαθαρίζουμε ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν άλλα δημοσιονομικά περιθώρια για να δοθεί κάτι στους αγρότες εν είδει επιχορήγησης» τόνισε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος σε συνέντευξή του στην εκπομπή “Κοινωνία Ώρα MEGA” με τους δημοσιογράφους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Ανθή Βούλγαρη και πρόσθεσε «βλέπω μια πολύ μεγάλη αξιοπρέπεια σε αυτές τις κινητοποιήσεις των αγροτών που έχουν γίνει και συντεταγμένα και με συγκεκριμένα αιτήματα».

Advertisement
 

Επισήμανε ότι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη μείωσε το ΦΠΑ για τις ζωοτροφές και για τα λιπάσματα, μείωσε τον εισαγωγικό συντελεστή για τον φόρο εισοδήματος των αγροτών από το 22% στο 9%, έδωσε 1,2 δισεκ. ευρώ μέσω του ΕΛΓΑ στους αγρότες και τώρα προχωρά σε δίκαιες παροχές. «Το 2016, λοιπόν, καταργήθηκε ο μόνιμος μηχανισμός επιστροφής του ΕΦΚ και από τότε μέχρι σήμερα έχουν αυτό το πολύ λογικό αίτημα. Για τρίτη χρονιά δίνεται προσωρινά, 82 εκατ. ευρώ είναι το δημοσιονομικό κόστος και στη συζήτηση με τον πρωθυπουργό αναγνώρισε ότι αυτό αποτελεί λογικό αίτημα και έχει υποσχεθεί ότι για το 2025 και μετά ξεκινά η συζήτηση με τη συμμετοχή των αγροτών, να γίνει με δικαιότερο και μόνιμο τρόπο» ανέφερε.

Σχετικά με την ασφάλεια των πολιτών και το ενδεχόμενο να υπάρξουν τρομοκρατικά χτυπήματα ο κ. Μαρινάκης υπογράμμισε ότι η ελληνική αστυνομία και στον τομέα της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, έχει πολύ μεγάλες επιτυχίες εξιχνίασης υποθέσεων. «Έχουν πλέον τα μέσα που έχουμε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουμε, η ελληνική αστυνομία εννοώ, έχουν αυξηθεί. Δεν χρειάζεται να υπάρχει πανικός. Προφανώς, όμως, χρειάζεται απόλυτη επιφυλακή» είπε.

«Η βούληση της κυβέρνησης στο ζήτημα της εγκληματικότητας φαίνεται στο πόσους αστυνομικούς βγάζεις στους δρόμους, στο πώς τους στηρίζεις, στο αν τους επιτίθενται ή όχι. Και σε κάτι άλλο: Στο τι ποινικούς κώδικες ψηφίζει. Γιατί σε αυτό τον τόπο, όχι πολλά χρόνια πριν, είχαμε μια κυβέρνηση το 2019 που πριν φύγει έβγαλε έναν ποινικό κώδικα τη «χαρά του εγκληματία», του κάθε παραβατικού. Απόδειξη ότι η μόνη επιμέρους κατηγορία που βγήκε πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στις φυλακές» πρόσθεσε.

Απαντώντας σε ερώτηση για τις καταλήψεις και την εξεταστική στα πανεπιστήμια είπε ότι με τις ενέργειες του υπουργείου Παιδείας και τη συντριπτική πλειοψηφία των πρυτάνεων στη σωστή σελίδα, θα διασωθεί η εξεταστική των φοιτητών σε περισσότερα από το 90% των τμημάτων. «Δυστυχώς, όμως, υπήρχαν και περιπτώσεις όπου, είτε επειδή δεν έγιναν όλα όπως έπρεπε είτε γιατί δεν κάλεσαν κάποιοι την αστυνομία όπως έπρεπε, υπάρχουν και φοιτητές, που χάνουν το εξάμηνό τους. Και αυτό είναι θλιβερό και πρέπει να ερευνηθεί ποιοι και αν και εφόσον έχουν ευθύνες ως προς τις επεμβάσεις» σημείωσε.

Ως προς το ψήφισμα για το κράτος δικαίου, ο κ. Μαρινάκης είπε ότι η κατάσταση κάθε ευρωπαϊκής χώρας, ως προς το κράτος δικαίου και την ελευθερία του Τύπου, αποτυπώνεται στην ετήσια έκθεση για το κράτος δικαίου που βγάζει η ευρωπαϊκή επιτροπή για κάθε χώρα. «Και η τελευταία που βγήκε αναγνώρισε πολύ σημαντική πρόοδο για την Ελλάδα. Έκανε και επισημάνσεις, αναγνώρισε σημαντική πρόοδο που δεν είχε αναγνωριστεί τα τελευταία πάρα πολλά χρόνια. Γιατί; Γιατί ως δημοσιογράφοι – το βλέπετε αυτό – ζούμε σε μια χώρα που πλέον δεν υπάρχουν δημοσιογράφοι σε κρατητήρια, δεν υπάρχουν υπουργοί καταδικασμένοι 13-0 για παρεμβάσεις και παραβάσεις καθήκοντος» ανέφερε.

Advertisement

«Θέλουμε αυτή η υπόθεση, αυτό το τραγικό δυστύχημα να διαλευκανθεί σε όλα τα επίπεδα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και σε επίπεδο εξεταστικής και σε επίπεδο δικαιοσύνης. Και αυτό θέλει και η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός» είπε, αναφερόμενος στα Τέμπη. «Δυστυχώς, υπάρχει μία μερίδα της αντιπολίτευσης, συμπεριλαμβανομένης της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που πίσω από μία τραγωδία βλέπει μία ευκαιρία πολιτικής εκμετάλλευσης. Είναι ντροπή. Και δεν το βλέπουμε μόνο στην εξεταστική αυτό να συμβαίνει. Το βλέπουμε ακόμα και στην Ευρώπη, όπου κάποιοι ευρωβουλευτές πήραν την εντολή των πολιτών να εκπροσωπούν την Ελλάδα και συκοφαντούν τη χώρα, είτε για την Πύλο είτε για τη δήθεν νεκρή Μαρία και προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν τον πόνο ανθρώπων, συγγενών, που κανένας δεν μπορεί να αισθανθεί τι έχουνε ζήσει στη ζωή τους, για να κάνουν πολιτικό παιχνίδι. Δυστυχώς, αυτό συμβαίνει» πρόσθεσε.

«Το να πετάμε λάσπη στον ανεμιστήρα και να λέμε συγκάλυψη, χωρίς να τεκμηριώνουμε γιατί θεωρούμε ότι υπάρχει συγκάλυψη… Υπάρχει συγκάλυψη λέει κάποιος. Γιατί; Γιατί ο άλφα ή ο βήτα δεν εκλήθη, γιατί κάποιος πήγε να κρύψει αυτό το στοιχείο. Εγώ δεν θεωρώ ότι υπάρχει κανένα θέμα συγκάλυψης. Αλίμονο αν υπήρχε. Όλα στο φως. Και το ξαναλέω, υπάρχει μια εν εξελίξει έρευνα στη Δικαιοσύνη πάρα πολύ σημαντική» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΥΠΕΝ: Χαμηλότερες τιμές και δωρεάν ενεργειακή αναβάθμιση για τα ενεργειακά ευάλωτα νοικοκυριά

06/12/25 6:42 μμ

ΥΠΕΝ: Χαμηλότερες τιμές και δωρεάν ενεργειακή αναβάθμιση για τα ενεργειακά ευάλωτα νοικοκυριά

Λαμία: Σε αποκλεισμό της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας προχώρησαν οι αγρότες της Φθιώτιδας

06/12/25 6:36 μμ

Λαμία: Σε αποκλεισμό της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας προχώρησαν οι αγρότες της Φθιώτιδας

Ζάκυνθος: Νεκρό 2 ετών παιδί από επίθεση σκύλου

06/12/25 6:31 μμ

Ζάκυνθος: Νεκρό 2 ετών παιδί από επίθεση σκύλου

Hellenic Train: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω κακοκαιρίας στα Intercity στη γραμμή Αθήνα–Θεσσαλονίκη–Αθήνα

06/12/25 6:27 μμ

Hellenic Train: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στα Intercity στη γραμμή Αθήνα–Θεσσαλονίκη–Αθήνα λόγω κακοκαιρίας

Καβάλα: Τροχαίο ατύχημα για την Πηγή Δεβετζή στην Εγνατία

06/12/25 6:20 μμ

Καβάλα: Τροχαίο ατύχημα για την Πηγή Δεβετζή στην Εγνατία

Θερμοχώρα 2025: Ένα ολόκληρο χριστουγεννιάτικο σκηνικό στην καρδιά της Αιτωλοακαρνανίας

06/12/25 1:52 μμ

Θερμοχώρα 2025: Ένα ολόκληρο χριστουγεννιάτικο σκηνικό στην καρδιά της Αιτωλοακαρνανίας

Χρ. Δαραμήλα: Τι γίνεται στην ΕΕ στο πεδίο του σακχαρώδη διαβήτη - Τι πρέπει να γίνει στην Ελλάδα

06/12/25 1:43 μμ

Χρ. Δαραμήλα: Τι γίνεται στην ΕΕ στο πεδίο του σακχαρώδη διαβήτη – Τι πρέπει να γίνει στην Ελλάδα

Κυρ. Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση είναι ανοιχτή στον διάλογο με τους αγρότες - Eίμαστε εδώ να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε

06/12/25 6:23 μμ

Κυρ. Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση είναι ανοιχτή στον διάλογο με τους αγρότες – Eίμαστε εδώ να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε

Μηνύματα επιβράβευσης της ελληνικής οικονομίας από Λονδίνο και Βρυξέλλες

06/12/25 1:25 μμ

Μηνύματα επιβράβευσης της ελληνικής οικονομίας από Λονδίνο και Βρυξέλλες

Π. Μαρινάκης: Ανοιχτοί στον διάλογο με τους αγρότες - Είναι μονόδρομος η εφαρμογή του νόμου

06/12/25 1:20 μμ

Π. Μαρινάκης: Ανοιχτοί στον διάλογο με τους αγρότες – Είναι μονόδρομος η εφαρμογή του νόμου

Χριστουγεννιάτικος κορμός με μπισκότα και κάστανα

06/12/25 1:16 μμ

Χριστουγεννιάτικος κορμός με μπισκότα και κάστανα

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση στο σπίτι μόνο με λαμπάκια

06/12/25 1:14 μμ

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση στο σπίτι μόνο με λαμπάκια