Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης ανακοίνωσε ότι αναβάλλεται ο αγώνας Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ την Τετάρτη 4/6 μετά τα σοβαρά επεισόδια στον δεύτερο τελικό της Basket League ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ.
Ο κ. Μαρινάκης ανέφερε ότι θα υπάρξει συνάντηση στο υπουργείο Παιδείας και Αθλητισμού μεταξύ των ιδιοκτητών των ΚΑΕ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού. Αν δεν υπάρξει λύση μεταξύ του Δημήτρη Γιαννακόπουλου και των αδελφών Αγγελόπουλων στη συνάντηση με τον υπουργό κ. Βρούτση, το πρωτάθλημα της Basket League θα διακοπεί οριστικά, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Οι ιδιοκτήτες του Ολυμπιακού αλλά και του Παναθηναϊκού Παναθηναϊκού θα πρέπει να δώσουν ρητές δεσμεύεις ότι θα μπει τέλος σε αυτή την κατάσταση, αλλιώς τελειώνει εδώ το φετινό πρωτάθλημα.
ΟΙ ΤΕΛΙΚΟΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΟΥΝ “ΑΝ ΓΙΝΟΥΝ” ΜΕ ΚΟΣΜΟ ΣΤΙΣ ΕΞΕΔΡΕΣ
Επίσης ξεκαθάρισε τη θέση της Πολιτείας, ότι οι τελικοί θα συνεχιστούν μόνο αν υπάρξουν εγγυήσεις για την ομαλή διεξαγωγή τους και τότε θα γίνουν με κόσμο στις εξέδρες.
Τέλος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στις νομοθετικές πρωτοβουλίες και αποφάσεις της κυβέρνησης με σκοπό να μπει ένα τέλος στα φαινόμενα βίας στο χώρο του αθλητισμού καθώς και ότι όπου υπάρχουν ποινικές και πειθαρχικές ευθύνες θα αποδοθούν και ο νόμος θα εφαρμοστεί στο ακέραιο.