Π. Σκουρλέτης: Δεν ξεχνάμε τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο

Δήλωση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Πάνου Σκουρλέτη

Με πρόσχημα την πανδημία, η κυβέρνηση επαναλαμβάνει ένα βαθιά αντιδημοκρατικό θεσμικό ατόπημα, απαγορεύοντας τις συναθροίσεις άνω των τριών ατόμων στις 6 Δεκεμβρίου, σε ολόκληρη τη χώρα!

Προτάσσοντας ένα υγειονομικό κριτήριο, λαμβάνει μια καθαρά πολιτική απόφαση ιδεολογικού χαρακτήρα, ενόψει της επετείου της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, θέλοντας να επιβάλει τη δική της άποψη για το αν πρέπει και πως, να θυμόμαστε εκείνη την μέρα.

Είναι φανερό ότι η πανδημία χρησιμοποιείται και πάλι, είτε για να προκαλέσει ακραία πάθη μέσω αυτών των απαγορεύσεων, ώστε να μεταθέσει την προσοχή από τα σοβαρά προβλήματα διαχείρισης της πανδημίας, είτε για να δηλώσει την «κυριαρχία» της στη τρέχουσα πολιτική συγκυρία.

Ανεξάρτητα από τους ειδικότερους λόγους της, η κυβέρνηση προσπαθεί όχι μόνο να καταπνίξει οδυνηρές μνήμες, αλλά και αντιδράσεις που έχουν άμεση σχέση με το σήμερα και την πολιτική που ασκεί.

Με τον αυταρχισμό και την αυθαιρεσία που διακρίνουν την «πρόληψη» και την καταστολή, εκ μέρους της.

Babis



Με την πλήρη περιφρόνηση των θέσεων του μεγαλύτερου μέρους της αντιπολίτευσης, ως προς τα θέματα των κοινωνικών δικαιωμάτων και των δημοκρατικών ελευθεριών.

Μα ό,τι και να κάνει κυβέρνηση προς αυτή την κατεύθυνση, να είναι σίγουρη ότι θα αποτύχει. Επειδή η δημοκρατική πλειοψηφία του λαού μας, ανεξάρτητα από τις κομματικές επιλογές της, καταδικάζει αυτές τις αντιδημοκρατικές αποφάσεις.

Κι αυτό που έχει να πει, θα βρει τον τρόπο να το πει.

Δεν ξεχνάμε τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο, του οποίου η δολοφονία λειτούργησε ως «ηλεκτροσόκ» για το σύνολο της κοινωνίας, φέρνοντας στην επιφάνεια με πρωτόγνωρη ένταση τα μεγάλα αδιέξοδα και τα αναπάντητα ερωτήματα της νεολαίας εκείνης της εποχής, που εξακολουθούν και σήμερα να ζητούν απάντηση.

ΠολιτικήΠ. Σκουρλέτης: Δεν ξεχνάμε τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Ν. Ανδρουλάκης: Το Π.Δ. 194/2025 οδηγεί σε περαιτέρω απαξίωση την ελληνική περιφέρεια

«Tο Π.Δ. 194/2025, που αφορά στην οριοθέτηση των οικισμών...

Βουλή: Ανακοινώθηκε η παραλαβή της δικογραφίας για τυχόν ευθύνες Κ. Αχ. Καραμανλή και Χρ. Σπίρτζη

Ανακοινώθηκε και επισήμως από τον πρόεδρο της Βουλής, Νικήτα...

ΥΦΥΠΕΞ Χατζηβασιλείου στο Συνέδριο του ΕΛΚ: Η στρατηγική αυτονομία της ΕΕ είναι αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα

«Η στρατηγική αυτονομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει καταστεί αδιαπραγμάτευτη...

Σ. Φάμελλος: «Η κυβέρνηση αφήνει τον πολίτη και τον επιχειρηματία να είναι θύμα της αισχροκέρδειας»

Συνάντηση με εκπροσώπους των συνεταιριστικών φορέων ΕΘ.Ε.Α.Σ. (Εθνική Ένωση...

Τελευταία Νέα