37 C
Serres

Π.Σπυρόπουλος για γήπεδο Πανσερραϊκού: “Εξασφαλίστηκε χρηματοδότηση 1.737.200 ευρώ από την ΠΚΜ”

Date:

 Λύση στο πρόβλημα του Δημοτικού Γηπέδου Σερρών δίνει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς εγκρίθηκε η χρηματοδότηση της αποκατάστασης και του εκσυγχρονισμού του, με απόφαση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα.

Το Δημοτικό Γήπεδο Σερρών έπειτα από ελέγχους κρίθηκε σημειακά προβληματικό για τη διεξαγωγή αθλητικών δραστηριοτήτων, ενώ αποτελεί και έδρα της ποδοσφαιρικής ομάδας του Πανσερραϊκού.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας απηύθυνε πρόσκληση προς τους ενδιαφερόμενους να καταθέσουν τις προτάσεις τους προκειμένου το γήπεδο να αποκατασταθεί και να γίνει σύγχρονο, καλύπτοντας τις απαιτούμενες προδιαγραφές λειτουργίας και διεξαγωγής αθλητικών δραστηριοτήτων με απόλυτη ασφάλεια για τους αγωνιζόμενους και τους θεατές και με βελτιωμένες συνθήκες.

Η κατάθεση των προτάσεων άρχισε χθες 1 Ιουλίου 2024 και έχει ημερομηνία λήξης την 30η Αυγούστου 2024. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 1.737.200 ευρώ.

Στο πλαίσιο του έργου περιλαμβάνονται τρεις κύριες δράσεις:

1.Αποκατάσταση και ενίσχυση κερκίδων βόρειου πετάλου: Είναι αναγκαία και κατεπείγουσα εργασία, διότι οι κερκίδες στο βόρειο πέταλο του γηπέδου κρίθηκε ότι είναι ανεπαρκείς για να παραλάβουν τα φορτία που προβλέπονται από το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο. Θα πραγματοποιηθεί δομική αναβάθμιση και αύξηση της αντοχής και δυσκαμψίας των δομικών στοιχείων, ώστε να ενισχυθεί στατικά το βόρειο πέταλο.

2.Προμήθεια και εγκατάσταση νέου χλοοτάπητα: Ο υπό κατασκευή αγωνιστικός χώρος είναι μία νέα επιφάνεια αγωνιστικής χρήσης, σύμφωνη με τις προδιαγραφές που θέτουν οι διεθνείς οργανισμοί, θα έχει υποκείμενο ορίζοντα απορροής και αρδευτικό σύστημα. Γύρω από την περίμετρο του γηπέδου θα τοποθετηθεί νέο κράσπεδο.

3.Προμήθεια και τοποθέτηση περίφραξης: Θα κατασκευαστεί περίφραξη περιμετρικά του αγωνιστικού χώρου.Όπως τόνισε ο κ.Τζιτζικώστας: “Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, μετά τα προβλήματα που διαπιστώθηκαν στο Δημοτικό Γήπεδο Σερρών, ανέλαβε την πρωτοβουλία να χρηματοδοτήσει την αποκατάσταση και τον εκσυγχρονισμό τουγηπέδου. Στόχος είναι το Δημοτικό Γήπεδο Σερρών να μετατραπεί σε έναν απόλυτα ασφαλή χώρο για τη διεξαγωγή αθλητικών δραστηριοτήτων, τόσο για τους αγωνιζόμενους, όσο και για τους θεατές. Ταυτόχρονα, με το πέρας των εργασιών αποκατάστασης και βελτίωσης των συνθηκών άθλησης και παρακολούθησης, το Δημοτικό Γήπεδο Σερρών θα γίνει ένας σύγχρονος χώρος άθλησης, που θα πληροί τις προδιαγραφές και για ποδοσφαιρικούς αγώνες της Super League, όπου αγωνίζεται ο Πανσερραϊκός, έδρα του οποίου αποτελεί το συγκεκριμένο γήπεδο. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας εξασφάλισε τους απαραίτητους πόρους για να πραγματοποιηθούν όλες οι απαιτούμενες παρεμβάσεις και πλέον είναι θέμα χρόνου να αποκτήσουν οι Σέρρες έναν σύγχρονο αθλητικό χώρο”.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος επεσήμανε:

 “Σήμερα κάνουμε ένα μεγάλο βήμα για να δώσουμε λύση σε ένα πρόβλημα, που ταλαιπωρεί όχι μόνο την ομάδα της πόλης των Σερρών, όχι μόνο τον Δήμο Σερρών, αλλά συνολικά όλους τους πολίτες της Περιφερειακής Ενότητας. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας φρόντισε να χρηματοδοτήσει την αποκατάσταση των σημαντικών προβλημάτων του Δημοτικού Γηπέδου Σερρών, διαθέτοντας πόρους 1.737.200 ευρώ και να βελτιώσει τις συνθήκες άθλησης και ασφάλειας. Το Δημοτικό Γήπεδο Σερρών είναι μείζονος σημασίας αθλητικός χώρος για την περιοχή και θέλω να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, που δίνει το ‘πράσινο φως’ για να αποκτήσουν οι Σέρρες τον εμβληματικό αθλητικό χώρο που τους αρμόζει”.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΠΥΡΙΔΩΝ

ΣέρρεςΠ.Σπυρόπουλος για γήπεδο Πανσερραϊκού: "Εξασφαλίστηκε χρηματοδότηση 1.737.200 ευρώ από την ΠΚΜ”

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Σερρών Θεολόγος: «Η αποστασία από τον Θεό απομειώνει και αφανίζει τα έθνη και τους λαούς»

Την πανσεβάσμιο ιερά μνήμη του Αγ. ενδόξου Προφήτου Ηλιού...

Σέρρες: Με τρεις αθλητές στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα πάλης στην άμμο

Τρεις Σερραίοι αθλητές συμμετέχουν στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Beach Wresling...

Σέρρες: Για δεύτερη μέρα ελικόπτερα επιχειρούν στη φωτιά στον Όρβηλο

Ελικόπτερα της πυροσβεστικής επιχειρούν για δεύτερη μέρα στη φωτιά...

Σέρρες: Διαμαρτυρία πολιτών και φορέων για το Νοσοκομείο Σερρών- video

Περισσότεροι από 45 φορείς, σωματεία και συλλόγους αλλά και...

Μοίρασε τη δημοσίευση:


Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα