Πολλοί Αφρικανοί ηγέτες, δωρητές και φαρμακευτικές εταιρείες θα συμμετάσχουν σήμερα στο Παρίσι σε διεθνή διάσκεψη με θέμα την προώθηση της παραγωγής εμβολίων στην Αφρική, η οποία αυτή την περίοδο πλήττεται ... Περισσότερα

Παγκόσμια διάσκεψη στο Παρίσι για την ενίσχυση της παραγωγής εμβολίων στην Αφρική

Epilogestv

Epilogestv

Πολλοί Αφρικανοί ηγέτες, δωρητές και φαρμακευτικές εταιρείες θα συμμετάσχουν σήμερα στο Παρίσι σε διεθνή διάσκεψη με θέμα την προώθηση της παραγωγής εμβολίων στην Αφρική, η οποία αυτή την περίοδο πλήττεται από επιδημία χολέρας.

Το Παγκόσμιο Φόρουμ για τα εμβόλια, που διοργανώνεται από τη Γαλλία, την Αφρικανική Ένωση και την Παγκόσμια Συμμαχία για τα Εμβόλια (Gavi), έχει στόχο να προωθήσει την παραγωγή εμβολίων στην Αφρική.

Την ώρα που η Αφρική παράγει μόλις το 2% των εμβολίων που χρησιμοποιεί, στη διάρκεια της διάσκεψης αυτής αναμένεται να ανακοινωθεί πρωτοβουλία για την προώθηση της παρασκευής εμβολίων στην ήπειρο ύψους σχεδόν ενός δισεκ. δολαρίων.

Το σχέδιο αυτό «είναι καλό για την Αφρική και καλό για τον κόσμο, διότι κανείς δεν είναι ασφαλής αν δεν είναι ασφαλής όλος ο κόσμος», υπογράμμισαν ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, οικοδεσπότης της διάσκεψης, ο πρόεδρος της Gavi Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και ο πρόεδρος της Αφρικανικής Ένωσης Μοχάμεντ Σέιχ αλ Γκαζουάνι σε άρθρο τους που δημοσιεύθηκε χθες, Τετάρτη.

Το θέμα της ανισότητας στην πρόσβαση στα εμβόλια που αντιμετωπίζει η αφρικανική ήπειρος ήρθε στο φως λόγω της πανδημίας covid και η παραγωγή εμβολίων παντού στον κόσμο θεωρείται απάντηση στις επόμενες πανδημίες.

«Πρέπει να συνεχίσουμε να επενδύουμε στον εμβολιασμό, ο οποίος ενδέχεται να αποτελεί μία από τις απαντήσεις στις παγκόσμιες προκλήσεις, όπως η κλιματική αλλαγή, οι συγκρούσεις και η οικονομική επισφάλεια», εκτίμησε η Μαρί- Άγκνε Σαράκα- Γιάο αξιωματούχος της Gavi, η οποία βοηθά τις χώρες με χαμηλά εισοδήματα να αγοράσουν εμβόλια για δυνητικά θανατηφόρες ασθένειες.

Ελονοσία, HPV, χολέρα, έμπολα

Στόχος είναι «να επιταχυνθεί η εισαγωγή νέων εμβολίων και να επεκταθεί η κάλυψη εμβολίων ρουτίνας», διευκρίνισε η ίδια.

Η Σαράκα- Γιάο αναφέρθηκε συγκεκριμένα στα εμβόλια κατά της ελονοσίας, μιας ασθένειας που μεταδίδεται από τα κουνούπια και σκοτώνει 500.000 παιδιά ετησίως, κυρίως στην Αφρική, αλλά και στον εμβολιασμό «περισσότερων από 120 εκατ. κοριτσιών τα επόμενα χρόνια κατά του καρκίνου της μήτρας».

Advertisement
Family Kitchen

Έμφαση θα δοθεί επίσης στη χρηματοδότηση εμβολίων κατά της χολέρας, η παραγωγή των οποίων πρέπει να ενισχυθεί προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ελλείψεις. Πρόσφατα ξεκίνησε εξάλλου εκστρατεία πρόληψης κατά του ιού έμπολα, κυρίως μεταξύ των υγειονομικών.

Η Gavi σημείωσε ότι της ζητήθηκε να οργανώσει τη διανομή εμβολίων κατά της ασθένειας mpox (πρώην ευλογιά των πιθήκων), η οποία πλήττει κυρίως παιδιά στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό.

Χάρη στις εκστρατείες της Gavi εμβολιάστηκαν ένα δισεκατομμύριο παιδιά από το 2000 ως το 2020 και τώρα έχει στόχο να εμβολιάσει άλλο ένα δισεκατομμύριο ως το 2030 χάρη στη στήριξη των δωρητών.

πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Παράταση για την απεργία των ταξί, «χειρόφρενο» μέχρι το πρωί της Παρασκευής

15/01/26 11:38 μμ

Παράταση για την απεργία των ταξί, «χειρόφρενο» μέχρι το πρωί της Παρασκευής

Το ΑΠΘ τίμησε τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο πρ. Αμερικής κ. Δημήτριο με το έμβλημα «Άγιος Δημήτριος»

15/01/26 11:32 μμ

Το ΑΠΘ τίμησε τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο πρ. Αμερικής κ. Δημήτριο με το έμβλημα «Άγιος Δημήτριος»

Πάνω από 60.000 Ολλανδούς τουρίστες δέχθηκε η Χαλκιδική το 2025

15/01/26 11:26 μμ

Πάνω από 60.000 Ολλανδούς τουρίστες δέχθηκε η Χαλκιδική το 2025

Ελλάδα – Κροατία 11-10: Μεγάλη νίκη και πρόκριση στα ημιτελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος για την Εθνική πόλο ανδρών

15/01/26 11:21 μμ

Ελλάδα – Κροατία 11-10: Μεγάλη νίκη και πρόκριση στα ημιτελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος για την Εθνική πόλο ανδρών

Κοινή ενημερωτική δράση των υπουργείων Παιδείας και Προστασίας του Πολίτη για την πρόληψη της βίας των εφήβων στα σχολεία

15/01/26 11:09 μμ

Κοινή ενημερωτική δράση των υπουργείων Παιδείας και Προστασίας του Πολίτη για την πρόληψη της βίας των εφήβων στα σχολεία

Συνταγή του Jamie Oliver για κοτόπουλο με λαχανικά

15/01/26 11:05 μμ

Συνταγή του Jamie Oliver για κοτόπουλο με λαχανικά

Ν/σ. Τροποποίηση Σύμβασης HELLENIC TRAIN- Ψηφίσθηκε κατά πλειοψηφία

15/01/26 10:54 μμ

Ν/σ. Τροποποίηση Σύμβασης HELLENIC TRAIN- Ψηφίσθηκε κατά πλειοψηφία

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 16 Ιανουαρίου

15/01/26 10:48 μμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 16 Ιανουαρίου

«Έφυγε» από τη ζωή ο Άντε Γκργκούρεβιτς

15/01/26 10:38 μμ

«Έφυγε» από τη ζωή ο Άντε Γκργκούρεβιτς

Παραδόθηκε μεταμορφωμένος ο Ιαπωνικός Κήπος του Νερού στη Νέα Παραλία

15/01/26 10:34 μμ

Παραδόθηκε μεταμορφωμένος ο Ιαπωνικός Κήπος του Νερού στη Νέα Παραλία

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρέος μου να παραδώσω μία πατρίδα πιο ασφαλή απ' ό,τι την παρέλαβα

15/01/26 10:29 μμ

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρέος μου να παραδώσω μία πατρίδα πιο ασφαλή απ’ ό,τι την παρέλαβα

Σέρρες: Ελάχιστη η χρήση του IRIS στα καταστήματα εστίασης, μεγάλη πτώση της κίνησης μετά τις γιορτές - video

15/01/26 10:05 μμ

Σέρρες: Ελάχιστη η χρήση του IRIS στα καταστήματα εστίασης, μεγάλη πτώση της κίνησης μετά τις γιορτές – video