Για την πίεση που ασκεί η πανδημία στο δημόσιο σύστημα Υγείας ιδιαίτερα στην Αττική και οδήγησε στην απόφαση για «σκληρό» lockdown μίλησαν στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ Ματίνα ... Περισσότερα

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Για την πίεση που ασκεί η πανδημία στο δημόσιο σύστημα Υγείας ιδιαίτερα στην Αττική και οδήγησε στην απόφαση για «σκληρό» lockdown μίλησαν στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη και ο Νίκος Καπραβέλος διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου.

Η κ. Παγώνη τόνισε ότι πρέπει και εφαρμοστεί καθολικό lockdown και στην Πάτρα ενώ αντίστοιχη σύσταση έκανε και ο κ. Καπραβέλος για τη Θεσσαλονίκη.

Στην Αττική, σύμφωνα με την πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ, τα 166 από τα 230 κρεβάτια ΜΕΘ είναι καλυμμένα, δηλαδή μόλις 64 είναι κενά και η κάλυψη είναι της τάξης του 72% κάλυψη. Δηλαδή τις επόμενες δύο με τρεις ημέρες οι 64 κενές κλίνες μπορούν πολύ γρήγορα να καλυφθούν, γιατί υπάρχουν 1.430 ασθενείς νοσηλευόμενοι σε τμήματα Covid και ένα ποσοστό 10% το λιγότερο μπορεί να διασωληνωθεί. Δεν υπάρχει ισορροπία στο ισοζύγιο εισιτηρίων και εξιτηρίων. Οι εισαγωγές είναι 208 και τα εξιτήρια 136 εξιτήρια σε μία ημέρα, οπότε υπάρχει φόβος για το τι θα γίνει τις επόμενες ημέρες.

Η κ. Παγώνη τόνισε ότι απαιτείται να βρεθεί λύση με τη συμβολή και του ιδιωτικού τομέα για να γίνει διαχείριση της κατάστασης. Τα νοσοκομεία που εξυπηρετούν και non Covid περιστατικά δεν μπορούν να διαθέσουν άλλες κλινικές για κορονοϊό και πρέπει να βρεθεί λύση για τους επόμενους δύο μήνες με μια μεγάλη ιδιωτική κλινική, σύμφωνα με την πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ.

Σχετικά με τη διάρκεια που θα πρέπει να έχουν τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα τόνισε ότι απαιτούνται 15 ημέρες και από εκεί και πέρα κανείς δεν μπορεί να απαντήσει εάν αυτό το διάστημα φτάνει ή δεν φτάνει. Σε κάθε περίπτωση είπε ότι δεν θα κάνουμε παρέλαση την 25 Μαρτίου, καθώς δεν έχουν προχωρήσει αρκετά οι εμβολιασμοί.

Από την πλευρά του ο κ. Καπραβέλος τόνισε ότι η Αττική ζει το σενάριο της Θεσσαλονίκης, δηλαδή υπάρχει διασπορά του ιού στην κοινότητα.

Για την Θεσσαλονίκη είπε ότι η επιδημιολογική της εικόνα είναι αντίστοιχη με εκείνη που είχε λίγο πριν τον Νοέμβριο και η κάλυψη κλινών είναι γύρω στο 50%, αλλά λόγω της επιθετικής αύξησης των κρουσμάτων χρειάζονται γρήγορες αποφάσεις για μέτρα.

πηγή makthes.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Γ. Μυλωνάκης για δημοσίευμα «Documento»: «Καμία Εισαγγελία δεν είναι στην "πόρτα" μου»

14/09/25 11:59 μμ

Γ. Μυλωνάκης για δημοσίευμα «Documento»: «Καμία Εισαγγελία δεν είναι στην “πόρτα” μου»

Ένα ημίχρονο ήταν αρκετό για τον ΠΑΟΚ να νικήσει 2-1 τον ΟΦΗ

14/09/25 11:54 μμ

Ένα ημίχρονο ήταν αρκετό για τον ΠΑΟΚ να νικήσει 2-1 τον ΟΦΗ

Ο Ντένις Σρέντερ MVP του Ευρωμπάσκετ 2025

14/09/25 11:50 μμ

Ο Ντένις Σρέντερ MVP του Ευρωμπάσκετ 2025

Ευρωμπάσκετ 2025: Στην καλύτερη πεντάδα ο Γιάννης Αντετοκούμπο

14/09/25 11:45 μμ

Ευρωμπάσκετ 2025: Στην καλύτερη πεντάδα ο Γιάννης Αντετοκούμπο

Γύρος Ισπανίας: Διεκόπη η ειδική διαδρομή λόγω διαδηλώσεων υπέρ των Παλαιστινίων

14/09/25 11:39 μμ

Γύρος Ισπανίας: Διεκόπη η ειδική διαδρομή λόγω διαδηλώσεων υπέρ των Παλαιστινίων

Παρουσία του Σ. Φάμελλου στις εκδηλώσεις για την Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

14/09/25 11:35 μμ

Παρουσία του Σ. Φάμελλου στις εκδηλώσεις για την Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

Κέρκυρα: Η προσφυγική μνήμη σήμερα - Μαρτυρίες και βιώματα των απογόνων της Μικρασιατικής Καταστροφής

14/09/25 11:29 μμ

Κέρκυρα: Η προσφυγική μνήμη σήμερα – Μαρτυρίες και βιώματα των απογόνων της Μικρασιατικής Καταστροφής

Ευρωμπάσκετ 2024: Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Γερμανία

14/09/25 11:14 μμ

Ευρωμπάσκετ 2025: Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Γερμανία

Το Κάστρο της Μεθώνης στο αγιάζι των αιώνων

14/09/25 11:00 μμ

Το Κάστρο της Μεθώνης στο αγιάζι των αιώνων – Δείτε video

Γ. Γεραπετρίτης: Άμεσα η έναρξη των συζητήσεων για οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών με Λιβύη

14/09/25 10:50 μμ

Γ. Γεραπετρίτης: Άμεσα η έναρξη των συζητήσεων για οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών με Λιβύη

Σπανούλης: «Αυτό το μετάλλιο το αφιερώνω σε όλη την Ελλάδα»

14/09/25 10:44 μμ

Σπανούλης: «Αυτό το μετάλλιο το αφιερώνω σε όλη την Ελλάδα»

Ξέσπασε σε κλάματα ο Giannis - «Το μεγαλύτερο επίτευγμα της ζωής μου» -video

14/09/25 10:37 μμ

Ξέσπασε σε κλάματα ο Giannis – «Το μεγαλύτερο επίτευγμα της ζωής μου» -video