Για την πορεία του κορονοϊού, το φετινό καλοκαίρι, τον εμβολιασμό αλλά και το ωράριο της εστίασης μίλησε σε τηλεοπτική της συνέντευξη τη Δευτέρα (10/5) η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθηνάς ... Περισσότερα

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Για την πορεία του κορονοϊού, το φετινό καλοκαίρι, τον εμβολιασμό αλλά και το ωράριο της εστίασης μίλησε σε τηλεοπτική της συνέντευξη τη Δευτέρα (10/5) η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθηνάς – Πειραιά, Ματίνα Παγώνη. Διαμηνύοντας πως 20 Σεπτεμβρίου θα βγάλουμε τις μάσκες τόνισε πως υπάρχει μία μείωση στους θανάτους και δήλωσε πως δεν θεωρεί ότι υπάρχει πρόβλημα με το εμβόλιο της AstraZaneca.

«Οι θάνατοι αρχίζουν να μειώνονται ενώ είναι στο -9 τα κρεβάτια στις μονάδες εντατικής θεραπείας» ανέφερε στον ΣΚΑΪ και εστιάζοντας στο άνοιγμα των σχολείων δήλωσε «δεν ανησυχώ γιατί τα παιδιά δώσανε εξετάσεις και με τις μάσκες και τις αποστάσεις από τον Σεπτέμβριο».

Η Ματίνα Παγώνη επίσης πρότεινε να διευρυνθεί τουλάχιστον μέχρι την μία ώρα, τα μεσάνυχτα το ωράριο της εστίασης γιατί όπως είπε δεν έχει σημασία να φεύγουν από το μπαρ και να μαζεύονται στις πλατείες ενώ τόνισε πως τα sms πρέπει να τελειώσουν γιατί κανένας δεν τα χρησιμοποιεί.

Τι είπε για το εμβόλιο της Astrazeneca

Μιλώντας για το εμβόλιο της Astrazeneca είπε πως όποιος έχει κάνει ήδη την πρώτη δόση υπάρχει η ποσότητα που είναι επαρκής για να γίνει και η δεύτερη δόση.

Παράλληλα πρόσθεσε πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ενώ έχουν ήδη τονιστεί οι επιπλοκές που υπάρχουν με τα σπάνια περιστατικά των θρομβώσεων και για τις εγκυμονούσες και όσες θέλουν να γίνουν μητέρες δήλωσε πως υπάρχει σύσταση να μιλήσουν με τους γυναικολόγους και να μην κάνουν το συγκεκριμένο εμβόλιο. «Προσωπικά πιστεύω ότι δεν υπάρχει πρόβλημα» είπε χαρακτηριστικά. 

Advertisement
ΔΕΗ

Τι ανέφερε για τις μάσκες

Αναφορικά με τη μάσκα υπογράμμισε πως πιθανότατα θα βγάλουμε τις μάσκες μετά τις 20/9 ανάλογα με τα δεδομένα των εμβολιασμών και ότι υπολογίζεται μέχρι τέλος Ιουνίου να έχουμε ανοσία στο 50% και τέλος Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου να φτάσει το 75% που και τότε «πετάμε την μάσκα» όπως είπε ενδεικτικά. Παράλληλα επεσήμανε πως το φετινό καλοκαίρι δεν συγκρίνεται με το περσινό. 

Σχετικά με τις παρενέργειες των εμβολίων και το ενδεχόμενο μιας τρίτης δόσης ανέφερε πως ελάχιστοι έκαναν παραπάνω μέρες πυρετό, ότι δεν σημαίνει τίποτα και ότι είναι θέμα οργανισμού. «Μικρό ποσοστό θα κάνει αυτές τις επιπλοκές» τόνισε και υπογράμμισε πως θα γίνει τρίτη δόση ίσως σε συγκεκριμένες ομάδες μετά τον Οκτώβρη και ότι θα εξαρτηθεί από παράγοντες κινδύνου και τα επιστημονικά δεδομένα.


Τέλος η Ματίνα Παγώνη μεταξύ άλλων εξέφρασε την άποψη ότι τελειώσαμε με τα lockdown και ότι δεν μπορούμε να γυρίσουμε πίσω ενώ σημείωσε πως δεν μπορεί να πει για 4ο κύμα με τα δεδομένα που έχει τώρα.

Πηγή newsbeast.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Γιάννης Γκιωνάκης: Το αθεράπευτο πάθος του σπουδαίου κωμικού και η υπόθεση Κοζανιτά

25/08/25 11:14 πμ

Γιάννης Γκιωνάκης: Το αθεράπευτο πάθος του σπουδαίου κωμικού και η υπόθεση Κοζανιτά

Λιναρόσπορος: Ο σωστός τρόπος να τον καταναλώνεις για να παίρνεις τις ευεργετικές του ιδιότητες

25/08/25 10:49 πμ

Λιναρόσπορος: Ο σωστός τρόπος να τον καταναλώνεις για να παίρνεις τις ευεργετικές του ιδιότητες

Θεσσαλονίκη σε κρίση - Γιατί δεν γίνονται οι διορθώσεις ανάταξης;

25/08/25 10:44 πμ

Θεσσαλονίκη σε κρίση – Γιατί δεν γίνονται οι διορθώσεις ανάταξης;

Στομαχόπονος που “έρχεται και φεύγει”: Δείτε τι μπορεί να σας συμβαίνει

25/08/25 10:20 πμ

Στομαχόπονος που “έρχεται και φεύγει”: Δείτε τι μπορεί να σας συμβαίνει

Μελισσόχορτο: Το φυσικό αγχολυτικό που καταπολεμά το στρες και την αϋπνία

25/08/25 10:13 πμ

Μελισσόχορτο: Το φυσικό αγχολυτικό που καταπολεμά το στρες και την αϋπνία

Σοβαρό τροχαίο στη Θεσσαλονίκη: Λεωφορείο συγκρούστηκε με μοτοσικλέτα

25/08/25 10:05 πμ

Σοβαρό τροχαίο στη Θεσσαλονίκη: Λεωφορείο συγκρούστηκε με μοτοσικλέτα –  Πολυτραυματίας ο οδηγός του δικύκλου

Αποκατάσταση λειτουργίας της ιστοσελίδας της ΑΣΠΑΙΤΕ -Νέα ημερομηνία λήξης υποβολής αιτήσεων ΕΠΠΑΙΚ και ΠΕΣΥΠ

25/08/25 9:52 πμ

Λειτουργεί η ιστοσελίδα της ΑΣΠΑΙΤΕ -Νέα ημερομηνία λήξης υποβολής αιτήσεων ΕΠΠΑΙΚ και ΠΕΣΥΠ

Ελεύθερος δύτης φτιάχνει δαχτυλίδια φυσαλίδων στον βυθό της Μεσογείου

25/08/25 9:31 πμ

Ελεύθερος δύτης φτιάχνει δαχτυλίδια φυσαλίδων στον βυθό της Μεσογείου

Γυναικοκτονία στον Βόλο: Ο 40χρονος βίαζε την 36χρονη για να μην τον χωρίσει -Η οργή της κόρης του

25/08/25 9:27 πμ

Γυναικοκτονία στον Βόλο: Ο 40χρονος βίαζε την 36χρονη για να μην τον χωρίσει – Η οργή της κόρης του

Νεκρή γυναίκα αγνώστων στοιχείων εντοπίστηκε στο λιμάνι του Πειραιά

25/08/25 9:14 πμ

Νεκρή γυναίκα αγνώστων στοιχείων εντοπίστηκε στο λιμάνι του Πειραιά

Καστοριά: Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις στη δασική πυρκαγιά στο Μακροχώρι

25/08/25 9:07 πμ

Καστοριά: Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις στη δασική πυρκαγιά στο Μακροχώρι

Σε λειτουργία η μονάδα δασοκομάντος Καβάλας από 26 Αυγούστου

25/08/25 9:00 πμ

Σε λειτουργία η μονάδα δασοκομάντος Καβάλας από 26 Αυγούστου