Παιδικές ιώσεις και κορωνοϊός: Δύσκολη η φετινή χρονιά για μαθητές, εκπαιδευτικούς και παιδιάτρους(video)H νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε και μαζί με αυτή , οι παιδικές ιώσεις άρχισαν να χτυπούν την πόρτα των μικρών μαθητών. Η φετινή χρονιά όμως αναμένεται ιδιαίτερα δύσκολη καθώς στις ανησυχίες των γονέων αλλά και της σχολικής κοινότητας έρχεται να προστεθεί και ο κορωνοϊός.

 

Σύμφωνα με τον προϊστάμενο της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κ.Γιάννη Καραβασίλη η εκπαιδευτική κοινότητα ακολουθεί και εφαρμόζει τις οδηγίες που έχουν αποσταλεί από τον ΕΟΔΥ οι οποίες αναπροσαρμόζονται σύμφωνα με τις υπάρχουσες συνθήκες.

O νομίατρος Σερρών και  παιδίατρος κ. Αναστάσιος Αναστασιάδης τονίζει τις ιδιαιτερότητες της φετινής χρονιάς καθώς τα συμπτώματα είναι «κοινά» σε πολλές περιπτώσεις. Το βασικό κριτήριο είναι το οικογενειακό ιστορικό καθώς επίσης και η μεταδοτικότητα της νόσου

και διευκρινίζει πως η επιστροφή των παιδιών στο σχολείο τους θα πρέπει να γίνετε 2-3 ημέρες εφόσον είναι απύρετα.

Από πλευράς του ο Εντεταλμένος Σύμβουλος του τμήματος Παιδείας του Δήμου Σερρών Δημήτρης Σιαμάγκας αναφέρει πως τη φετινή χρονιά οι γονείς είναι πιο συνειδητοποιημένοι και προσεκτικοί καθώς οι πρώτες απουσίες άρχισαν να καταγράφονται ήδη

Ο Δήμος Σερρών διαρκώς εφοδιάζει τις σχολικές μονάδες με τα απαραίτητα υλικά καθαριότητας, ενώ έρχονται άλλες 12 επιπλέον καθαρίστριες να ενισχύσουν το υπάρχων ήδη προσωπικό.


Αφήστε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *