Πάλη: Δύο ελληνικά μετάλλια στην πρώτη ημέρα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος U15

Με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον ξεκίνησε το παγκόσμιο πρωτάθλημα Grappling. Η Ελλάδα, στην ηλικιακή κατηγορία των U15, κατέκτησε δύο χάλκινα μετάλλια, σε μία διοργάνωση με τεράστιο βαθμό δυσκολίας. Η Αναστασία Μυλωνά και ο Θάνος Καστανάς, πραγματοποιώντας σπουδαίες εμφανίσεις κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο, ανοίγοντας την… συλλογή μεταλλίων της ελληνικής αποστολής.

Στο Λουτράκι η χώρα μας έχει διοργανώσει ένα άρτιο Παγκόσμιο πρωτάθλημα και άπαντες μιλάνε για την οργάνωση και το γήπεδο που διαμορφώθηκε για να υποδεχτεί τους καλύτερους αθλητές.
Το πρώτο μετάλλιο για τα ελληνικά χρώματα στο παγκόσμιο Πρωτάθλημα Grappling U15 είναι γεγονός και ήρθε από την Αναστασία Μυλωνά. Η νεαρή αθλήτρια είχε εξαιρετική παρουσία σε όλους τους αγώνες της στο όμιλο στον οποίο κατέλαβε την 3η θέση που της χάρισε και το χάλκινο μετάλλιο.

Advertisement

Ξεκίνησε με εντυπωσιακή ανατροπή στον πρώτο αγώνα επί της Ουκρανής Τετιάνα Τκάτσικ, όταν με αντεπίθεση στο τελευταίο ενάμιση λεπτό κατάφερε να κάνει να επικρατήσει με 8-7 αν και βρέθηκε πίσω με 7-2. Στον δεύτερο αγώνα του ομίλου της ηττήθηκε 9-1 από την Ισπανίδα Γκαρθία Ροντρίγκεθ. Στον 3ο αγώνα της κόντρα στην Νταρίνα Τομάτσινσκα η νεαρή Ελληνίδα αθλήτρια  αν και βρέθηκε πίσω με 5-0, προσπάθησε πολύ για να κάνει την ανατροπή, μείωσε σε 5-2, αλλά τελικά ηττήθηκε με 6-3 από την Ουκρανή. Παρά την ήττα όμως, και με δεδομένο πως δεν αγωνίστηκε η Ρουμάνα Ρούσου, η Μυλωνά δεν έμεινε εκτός βάθρου, με το ασημένιο μετάλλιο να το κατακτά η Τομάρτσινσκα και το χρυσό η Ροντρίγκεθ.

Advertisement

Το δεύτερο ελληνικό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Grappling U15 είναι γεγονός και ήρθε από τον Θανάση Καστανά, λίγη ώρα μετά από αυτό της Αναστασίας Μυλωνά. Ο Καστανάς ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο την προσπάθειά του στον προημιτελικό των -66κ. όπου επικράτησε του Ισπανού Γκαμπάρι Βάργκας με 6-2. Στον ημιτελικό ηττήθηκε από τον Ουκρανό Ιβάν Σοφρόνι, αλλά είχε άλλη μια ευκαιρία να βρεθεί στο τρίτο σκαλί του βάθρου μέσω του αγώνα για το χάλκινο μετάλλιο.
Εκεί, ο Καστανάς είχε εξαιρετική απόδοση κόντρα στον Γάλλο Φρεντερίκλ Πλανκέ. Προηγήθηκε 2-1, και 5-1 για να μειώσει – χωρίς αντίκρισμα – ο Πλανκέ σε 5-3.

Στην ίδια κατηγορία στον προκριματικό o Αδάμ Καραμανώλης δεν τα κατάφερε κόντρα στον Ιβάν Σοφρόνι και ηττήθηκε με 9-0, αλλά έφτασε στα ρεπεσάζ, καθώς ο Ουκρανός έφτασε μέχρι τον τελικό. Εκεί Ο Ελληνας παλαιστής δεν κατάφερε να προκριθεί  στον αγώνα για το χάλκινο μετάλλιο, καθώς αποκλείστηκε από τον Πλανκέ. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Ουκρανός Ολέκσι Μπολμποτσάν που κέρδισε στον τελικό τον συμπατριώτη του Σοφρόνι που περιορίστηκε στο ασημένιο, ενώ το άλλο χάλκινο κατέκτησε ο Ισπανός Καρμπάλ Γκαρθία.
Στην κατηγορία των -73κ. U15, ο Σταύρος Ασβεστάς ηττήθηκε με τεχνική υπεροχή από τον Κουμαρχάν Ουμαρμπάι (Καζακστάν).
Στα -57κ. των U15 η Γεωργία Καραμανώλη ηττήθηκε αρχικά από την Ισπανίδα Αλεχάντρα Μπανόλ και στη συνέχεια από την Ισπανίδα Αλεχάντρα Μπανόλ.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ειδική Ομάδα Διοίκησης Έργου για την απρόσκοπτη πρόσβαση στα αρχεία του ΟΠΕΚΕΠΕ

05/08/25 3:31 μμ

Ειδική Ομάδα Διοίκησης Έργου για την απρόσκοπτη πρόσβαση στα αρχεία του ΟΠΕΚΕΠΕ

Ξεκινούν αύριο οι αιτήσεις για τα vouchers βιβλίων της ΔΥΠΑ

05/08/25 3:28 μμ

Ξεκινούν αύριο οι αιτήσεις για τα vouchers βιβλίων της ΔΥΠΑ

Τα πλαστικά σκουπίδια πνίγουν τον πλανήτη και οι εκπρόσωποι των χωρών του κόσμου συζητούν κείμενο «δεσμευτικής συνθήκης» για την μείωση της μάστιγας

05/08/25 3:25 μμ

Τα πλαστικά σκουπίδια πνίγουν τον πλανήτη και οι εκπρόσωποι των χωρών του κόσμου συζητούν κείμενο «δεσμευτικής συνθήκης» για την μείωση της μάστιγας

Η Θεσσαλονίκη υποδέχεται την πρώτη απογευματινή λαϊκή αγορά στην Ελλάδα

05/08/25 3:19 μμ

Η Θεσσαλονίκη υποδέχεται την πρώτη απογευματινή λαϊκή αγορά στην Ελλάδα

Τρεις νέες δομές αντιμετώπισης των εξαρτήσεων, σε Σητεία και Ηράκλειο

05/08/25 3:17 μμ

Τρεις νέες δομές αντιμετώπισης των εξαρτήσεων, σε Σητεία και Ηράκλειο

Σ. Φάμελλος: «Για ποια μέτρα μείωσης της γραφειοκρατίας μιλάει ο πρωθυπουργός, γι’ αυτά υπέρ των "γαλάζιων ακρίδων";»

05/08/25 3:13 μμ

Σ. Φάμελλος: «Για ποια μέτρα μείωσης της γραφειοκρατίας μιλάει ο πρωθυπουργός, γι’ αυτά υπέρ των “γαλάζιων ακρίδων”;»

ΠΑΟΚ-Εξαντλήθηκαν τα εισιτήρια για την αναμέτρηση με τη Βόλφσμπεργκερ

05/08/25 3:10 μμ

ΠΑΟΚ-Εξαντλήθηκαν τα εισιτήρια για την αναμέτρηση με τη Βόλφσμπεργκερ

Κυρ. Μητσοτάκης: Θα επιβεβαιώσουμε 12 παρεμβάσεις για την μείωση της γραφειοκρατίας

05/08/25 3:05 μμ

Κυρ. Μητσοτάκης: Θα επιβεβαιώσουμε 12 παρεμβάσεις για την μείωση της γραφειοκρατίας

Γιατί ανήμερα της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος ευλογούνται τα σταφύλια

05/08/25 8:55 πμ

Γιατί ανήμερα της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος ευλογούνται τα σταφύλια

Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος: Πότε έγινε και γιατί την γιορτάζουμε 06 Αυγούστου

05/08/25 8:51 πμ

Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος: Πότε έγινε και γιατί την γιορτάζουμε 6 Αυγούστου

Βιολογικά προϊόντα: Εξάμηνη αναστολή σε εταιρία πιστοποίησης

05/08/25 8:46 πμ

Βιολογικά προϊόντα: Εξάμηνη αναστολή σε εταιρία πιστοποίησης

8 φυτά που επιβιώνουν με ελάχιστο πότισμα

05/08/25 8:37 πμ

8 φυτά που επιβιώνουν με ελάχιστο πότισμα