Τεράστιας σημασίας κι αξίας διπλό πήρε ο Παναθηναϊκός στο Αγρίνιο, επικρατώντας του Παναιτωλικού με 2-1 στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής της Super League, χάρις στο… buzzer-beater γκολ του Γουίλιαν Αράο ... Περισσότερα

Παναιτωλικός - Παναθηναϊκός 1-2 |HIGHLIGHTS

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Τελευταία Νέα
Advertisement
ΣΧΕΤΙΚΑ Νέα

Τεράστιας σημασίας κι αξίας διπλό πήρε ο Παναθηναϊκός στο Αγρίνιο, επικρατώντας του Παναιτωλικού με 2-1 στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής της Super League, χάρις στο… buzzer-beater γκολ του Γουίλιαν Αράο στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων.

Advertisement
 

Οι «πράσινοι» -που έφτασαν στην τρίτη σερί νίκη τους στο πρωτάθλημα- είχαν ανοίξει το σκορ με τον Φίλιπ Τζούριτσιτς στο 10’, έχασαν πάρα πολλές ευκαιρίες για να διπλασιάσουν τα τέρματά τους, ενώ για τον Παναιτωλικό ισοφάρισε προσωρινά στο 52’ ο Γιάννης Μπουζούκης. Οι γηπεδούχοι ολοκλήρωσαν τον αγώνα με δέκα παίκτες μετά την αποβολή του Παντελάκη με δεύτερη κίτρινη στο 90’+5’.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε το παιχνίδι πειστικά και πήρε πολύ νωρίς προβάδισμα στο σκορ, μόλις στο 10ο λεπτό, με τον Φίλιπ Τζούριτσιτς. Σε ωραία ανάπτυξη των «πράσινων» από τα δεξιά με τους Τετέ και Βαγιαννίδη, ο τελευταίος έβγαλε υποδειγματική σέντρα προς τον Γερεμέγεφ που με καρφωτή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι κι ο Τζούριτσιτς στην επαναφορά έκανε το 1-0 για τους «πράσινους». 

Ο Παναιτωλικός έψαξε τη δική του στιγμή για να απειλήσει την εστία του Παναθηναϊκού και στο 20’ ο Ρόα δοκίμασε το πόδι του έξω απ’ την περιοχή, αλλά ο Ντραγκόφσκι έδειξε καλά αντανακλαστικά και μπλόκαρε σταθερά στη γωνία του.

Στο 29’ ο Παναθηναϊκός έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία για να διπλασιάσει τα τέρματά του, όταν από νέο εξαιρετικό συνδυασμό των Τετέ και Βαγιαννίδης, ο Έλληνας μπακ πρόλαβε την έξοδο του Τσάβες και «τσίμπησε» την μπάλα προς τα έξω προς τον Βραζιλιάνο που πλάσαρε δύο φορές, αλλά τον σταμάτησαν πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή πρώτα ο Σιέλης και μετά ο Μαυρίας. 

Στο 32’ ο Γερεμέγεφ έστειλε την μπάλα πάνω απ’ τα δοκάρια με κεφαλιά από εκτέλεση φάουλ του Τετέ, ενώ στο 36’ ο Τζούριτσιτς δεν μπόρεσε να εκτελέσει σωστά από το ύψος του πέναλτι. Στο 37’ ο Τσάβες έδιωξε εντυπωσιακά την κεφαλιά του Αράο σε σέντρα του Τετέ, ενώ στο 39’ ο Αράο παρενέβη σωτήρια σε πολύ επικίνδυνη σέντρα-σουτ του Λομονάκο από το ύψος της μικρής περιοχής.

Advertisement
ΔΕΗ

Ο Παναθηναϊκός μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο χάνοντας άλλη μία πολύ μεγάλη ευκαιρία στο 47’, όταν από συνεργασία των Τετέ και Γερεμέγεφ, ο Σουηδός επιθετικός μπήκε στην περιοχή και προσπάθησε να «σκάψει» την μπάλα πάνω απ’ τον Τσάβες που απέκρουσε και στη συνέχεια απομάκρυνε ο Παντελάκης.

Στο 52’ ο Παναιτωλικός έφερε το ματς στα ίσα με τον πρώην «πράσινο» Γιάννη Μπουζούκη. Μετά από σέντρα του Τορεχόν η μπάλα πέρασε απ’ τους Ίνγκασον και Λομονάκο και κατέληξε στον Μπουζούκη, ο οποίος με αριστερό πλασέ ισοφάρισε σε 1-1. Στο 58’ ο Λαχούντ γύρισε την μπάλα ωραία στον Μπουζούκη ο οποίος έκανε το σουτ, αλλά ο Βαγιαννίδης τον σταμάτησε, σε μία φάση που οι «πράσινοι» διαμαρτυρήθηκαν για επιθετικό φάουλ του Λομόνακο στον Ίνγκασον. 

Advertisement

Στ 63’ ο Τετέ πήρε την μπάλα στο όριο της περιοχής απ’ τον Ουναΐ, πέρασε τον αντίπαλό του και πλάσαρε ελάχιστα άουτ, χάνοντας άλλη μία πολύ μεγάλη ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό, ενώ στο 72’ από λάθος του Μαυρία, ο Πελίστρι δεν μπόρεσε να νικήσει τον Τσάβες από πολύ πλάγια θέση.

Ο Παναιτωλικός όντας πολύ πιο αποτελεσματικός στην πίεσή του, είχε άλλη μία πολύ καλή ευκαιρία στο 82’ όταν από χαμηλή σέντρα του Λομονάκο, ο Πέρες σούταρε στην κίνηση πάνω απ’ τα δοκάρια του Ντραγκόφσκι.

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Γερεμέγεφ γύρισε πολύ ωραία το σώμα του και πλάσαρε από πλάγια θέση αλλά έδιωξε ο Τσάβες, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό, ήρθε το γκολ της λύτρωσης για τους «πράσινους». Από κόντρες στην αντίπαλη περιοχή ο Μπακασέτας γύρισε χαμηλά την μπάλα κι ο επερχόμενος Αράο έκανε το 2-1 για τον Παναθηναϊκό.

Διαιτητής: Χρήστος Βεργέτης (Ηπείρου)
Κίτρινες: 71’ Μπουζούκης, 84’ Σιέλης, 88’ Παντελάκης – 34’ Τζούριτσιτς, 43’ Τσέριν, 74’ Γεντβάι
Αποβολές: 90’+5’ Παντελάκης (δεύτερη κίτρινη)

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Πετράκης): Τσάβες, Παντελάκης, Σιέλης, Στάγιτς (80’ Μλάντεν), Μαυρίας (88’ Μπακάκης), Μιγκέλ Λουίς (55’ Λιάβας), Πέρες, Μπουζούκης (80’ Μπελεβώνης), Τορεχόν, Ρόα (55’ Λαχούντ), Λομονάκο.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ρουί Βιτόρια): Ντραγκόφσκι, Βαγιαννίδης, Γεντβάι, Ίνγκασον, Μλαντένοβιτς, Αράο, Τσέριν (64’ Μπακασέτας), Τετέ (77’ Μαντσίνι), Ουναΐ (77’ Ζέκα), Τζούριτσιτς (65’ Πελίστρι), Γερεμέγεφ (90’+6’ Σπόραρ).

πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δήμος Σερρών: Εξοπλισμό για την Κοινωνική κουζίνα δώρισε ο Σύλλογος Σερραίων Θεσσαλονίκης

24/10/25 12:02 πμ

Δήμος Σερρών: Εξοπλισμό για την Κοινωνική κουζίνα δώρισε ο Σύλλογος Σερραίων Θεσσαλονίκης

Ακρίβεια και παραπλάνηση: Άλλη τιμή στο ράφι, άλλη στο ταμείο - Άλλη η πραγματικότητα για τον καταναλωτή - video

23/10/25 11:53 μμ

Ακρίβεια και παραπλάνηση: Άλλη τιμή στο ράφι, άλλη στο ταμείο – Άλλη η πραγματικότητα για τον καταναλωτή – video

Στη Βουλή η δικογραφία από την Εισαγγελία Σερρών για τον αυτοκινητόδρομο Δερβένι - Προμαχώνας

23/10/25 11:06 μμ

Στη Βουλή η δικογραφία από την Εισαγγελία Σερρών για τον αυτοκινητόδρομο Δερβένι – Προμαχώνας

Ολοκληρώθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία ο πρώτος κύκλος του“Piraeus Startup Accelerator”

23/10/25 10:58 μμ

Ολοκληρώθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία ο πρώτος κύκλος του“Piraeus Startup Accelerator”

Το 66ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης με την ενέργεια της ΔΕΗ

23/10/25 10:53 μμ

Το 66ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης με την ενέργεια της ΔΕΗ

Μυτιληναίος στο BBC: Το Χρηματιστήριο του Λονδίνου ανακάμπτει, λέει ο επικεφαλής της METLEN

23/10/25 10:45 μμ

Μυτιληναίος στο BBC: Το Χρηματιστήριο του Λονδίνου ανακάμπτει, λέει ο επικεφαλής της METLEN

Οι επενδύσεις των VC στην Τεχνητή Νοημοσύνη, οι startups και το Github Copilot

23/10/25 10:19 μμ

Οι επενδύσεις των VC στην Τεχνητή Νοημοσύνη, οι startups και το Github Copilot

Εκτός ο Τάσος Μπακασέτας με ενόχληση στο δικέφαλο μηριαίο μυ

23/10/25 10:13 μμ

Εκτός ο Τάσος Μπακασέτας με ενόχληση στο δικέφαλο μηριαίο μυ

Κίνα: Ετήσια αύξηση 18% στα ταξίδια εσωτερικού τουρισμού την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2025

23/10/25 10:10 μμ

Κίνα: Ετήσια αύξηση 18% στα ταξίδια εσωτερικού τουρισμού την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2025

Ευρωπαϊκό Συμβούλιο: Με προσέγγιση 360 μοιρών το σχέδιο για την ενίσχυση της αμυντικής ετοιμότητας της Ευρώπης

23/10/25 10:06 μμ

Ευρωπαϊκό Συμβούλιο: Με προσέγγιση 360 μοιρών το σχέδιο για την ενίσχυση της αμυντικής ετοιμότητας της Ευρώπης

Conference League: Στην κορυφή η Φιορεντίνα

23/10/25 10:03 μμ

Conference League: Στην κορυφή η Φιορεντίνα

Έστησε πάρτι η ΑΕΚ

23/10/25 9:55 μμ

Έστησε πάρτι η ΑΕΚ